Megjelent: 1 hónapja

Több mint 50 százalékos leépítés a Hunguest Hotelsnél

Az érintett dolgozókat többek között elhelyezkedési tanácsadással és életvezetési coach-csal segítik.

Csoportos létszámleépítésről döntött szállodáinak felújítása miatt a Hunguest Hotels Zrt. A májusban indítandó létszámcsökkentési folyamat a dolgozók több mint 50 százalékát érinti - írja a Portfolio. Az igazgatóság március 18-án határozott úgy, hogy szünetelteti szállodáinak működését a koronavírus-járvány turisztikai ágazatot ért következményei miatt, a decemberi szállodafelújításokat pedig későbbi időpontra helyezik át.

Mivel a munkálatok teljes zárás mellett huzamosabb ideig, akár két évig is eltarthatnak, az igazgatóság április 22-i ülésén döntött a csoportos létszámleépítési folyamat megindításáról, amely elsősorban ezeknek a hoteleknek a munkavállalóit érinti - írja a cikk.

A szállodaláncot tulajdonló Opus Global Nyrt. kiemelte: elhelyezkedési tanácsadással, életvezetési coach-csal és átképzési támogatással segítik az érintett dolgozókat, a felújításokat követően pedig ismét jelentős számú szakképzett munkaerő foglalkoztatására nyílik lehetőség.

Portfolio.hu
fotó: hunguesthotels.hu
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter