Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Több mint félszáz cég a Pécsi Tudományegyetem állásbörzéjén

Ötvennyolc cég mintegy háromszáz állásajánlattal érkezett a Pécsi Tudományegyetem (PTE) állásbörzéjére, amely csütörtökön nyílt meg az intézmény orvostudományi karának aulájában.

Feladatunk, hogy a hallgatókat és a friss diplomásokat segítsük a munkaerőpiacon szükséges információk megszerzésében, a tudatos karrierépítésben, lehetőséget nyújtsunk a börzén megjelent cégek képviselőivel való személyes kapcsolatfelvételre -mondta a PTE rektorhelyettese az eseményt megelőző tájékoztatón.

Komlósi László beszámolt arról, hogy jelenleg harmincöt és félezren tanulnak a PTE-n, a végzettek hetvenöt százaléka el tud helyezkedni. Rajtuk kívül sokan külföldön vállalnak munkát, illetve itthon céget alapítanak, azaz az elhelyezkedési arány jobb, mint amit a statisztikákkal ki lehet mutatni.

Közölte: a munkáltatói kereslet az elmúlt években csökkent a közgazdászok és jogászok, nőtt azonban a természettudományi és a műszaki karokon tanultak iránt. A rektorhelyettes szerint ha a felsőfokú oklevélben szereplő végzettség nem is eredményez automatikus elhelyezkedést, olyan alapot mindenképpen ad, melyre építve, magát tovább képezve előbb-utóbb mindenki boldogulni tud.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter