Megjelent: 15 éve

Transzatlanti diploma a magyar ápolóknak

Az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok között megvalósuló legnagyobb képzési együttműködés, az Atlantis Program újabb magyar intézménnyel bővült. Az egyedülálló szakmai tudást nyújtó projektben így immár a Semmelweis Egyetem is részt vesz, mely egy finn és egy amerikai felsőoktatási intézménnyel közösen dolgozta ki transzatlanti ápoló képzését.

A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara, az amerikai Nazareth College, és a finn Laurea University of Applied Sciences kettős diplomára irányuló képzési együttműködést írt alá június 23-án. Az 1996 óta létező Atlatis (Actions for Transatlantic Links and Academic Networks for Training and Intergrated Studies) Program az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok felsőoktatási intézményei számára teremt lehetőséget arra, hogy a közös programjaikon tanuló hallgatók egy transzatlanti diploma által nyújtott előnyökkel lépjenek a globális munkaerőpiacra. Olyan tudás kerül ezzel a hallgatók kezébe, melyet sehol máshol nem szerezhetnének meg, hiszen az amerikai, finn és magyar intézmények legjobb tudásukat adják a képzés megvalósításához.

"A képzés rendszerét sikerült néhány hónap alatt kidolgozni, ezt a típusú együttműködést azonban évek óta tartó munkakapcsolat előzte meg. Így egy sok évvel ezelőtt megfogalmazott álom vált valóra" - mondta el dr. Mészáros Judit, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának főigazgatója. A közös oktatási projektek, hallgató- és tanárcsere programok után az amerikai és a magyar intézmények egy időpontban találtak rá az Atlantis Program által kínált lehetőségre. "A finn egyetemet ezután kértük fel a csatlakozásra, az intézmény pedig boldogan el is fogadta az ajánlatot" - számol be a főigazgató az elmúlt időszak eseményeiről.

A Semmelweis Egyetem részvételével zajló program előkészítése során az intézmények összehasonlítják tantárgyi programjaikat és megvizsgálják, ki miben kínálja a legjobb oktatást és ez alapján dolgozzák ki a tanulmányi rendszert. A kimeneteli követelmények esetében azonban mindhárom intézmény előírásait figyelembe veszik, így a megszerzett dokumentum az Unióban és az Egyesült Államokban is érvényes.

Az ápoló képzés során országonként öt fő kap lehetőséget arra, hogy a három intézményben megismerkedjen különböző magatartásformákkal, egyes nemzetek ellátási rendszereivel. "Emellett az is fontos, hogy mindhárom intézményben tanuljanak anatómiát, annak ellenére, hogy a tárgy anyaga az egész világon megegyezik" - mondta a program kidolgozásában szerepet vállaló Mészáros Judit. A nyelvtanulás szintén az oktatás egy központi komponense közé tartozik, így a finn, amerikai, magyar hallgatók mind angol nyelven jutnak el a kettős diploma megszerzéséig.

Az európai felsőoktatási intézmények az Európai Bizottságnál, az amerikai egyetemek pedig saját országukban pályázhatnak a projekt elindítására, melyben egy vagy két egyesült államokbeli, illetve két uniós tagország vehet részt.

Az együttműködés azonban nem egyedülálló Magyarországon, korábban már a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem és a CEU (Central-European University) is kapott támogatást az Atlantis Program keretében.

Edupress.hu
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16CX-Ray elégedettségfelmérés online workshop A munkahelyi hatékonyság az elégedett kollégákkal kezdődik! Skálázható, szűrhető eredmények - tudd meg, munkatársaid szerint, mik a valóban égető problémák! Részletek Jegyek
  • 2023.02.23CX-Ray teljesítményértékelés online workshop Miért fontos a TÉR? Az egyértelmű egyéni és csapat célok és a folyamatos visszajelzés az elkötelezettséget és motivációt kiemelten meghatározó tényezők. Részletek Jegyek
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek