Megjelent: 8 éve

Újabb plágiumgyanú alatt egy miniszter

Plágiummal gyanúsítják Annette Schavan német oktatási minisztert, mert a 32 éve készült doktori dolgozatának - egy szerdán megjelent blogbejegyzés szerint - számos részében nem megfelelők a hivatkozások.

A schavanplag.wordpress.com névtelenségbe burkolózó szerzője szerint a 325 oldalas doktori dolgozatból 56 oldalon olyan szöveg szerepel, amely "vélhetően plágiumgyanús", de legalábbis nem mindenben felel meg a forrásmegjelölés szabályainak.

A miniszter az ügy tisztázását ígérte, egyben felszólította a bejegyzés szerzőjét, hogy fedje fel kilétét. Hangsúlyozta: bárkivel hajlandó beszélni arról, miként készült a doktori értekezés, és miként kezelte a felhasznált forrásokat. Ugyanakkor "névtelen vádaskodásokkal nehéz bármit is kezdeni" - tette hozzá.

Schavan 1980-ban szerzett doktori fokozatot a düsseldorfi egyetemen, értekezésében a személyiség és a lelkiismeret összefüggéseivel foglalkozott.

Az utóbbi időszakban több német politikust fosztottak meg doktori címétől. A legismertebb Karl-Theodor zu Guttenberg volt védelmi miniszter, aki 2011-ben lemondásra kényszerült a doktori dolgozatával kapcsolatban felmerült és időközben beigazolódott plágiumgyanú miatt. Legutóbb pedig a berlini tartományi gyűlés kereszténydemokrata (CDU) frakciójának vezetője került plágiumgyanúba. Florian Graf a vizsgálatnak elébe sietve maga kérte doktori címének visszavonását.

MTI/edupress.hu
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter