Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Vámosok nyugdíjpénztári befizetéseit keresik

A Jobbik baranyai alelnöke szerint vám- és pénzügyőrségi dolgozók ezreinek befizetései nem érkeztek meg magánnyugdíjpénztárakba; Szőcs Norbert az ügy kivizsgálásához Novák Előd, a párt alelnöke segítségét kérte csütörtökön Pécsen.

"A vám- és pénzügyőrség belső szerveréről származó és a birtokunkba került dokumentumok szerint mintegy 4500, elsősorban fiatal vámos idei befizetései nem érkezhettek meg a velük szerződött nyugdíjpénztárakhoz, holott azt levonták a fizetésükből" - mondta sajtótájékoztatón a politikus.

Megjegyezte, a befizetések összege kamatokkal együtt eléri az egymilliárd forintot, a pénznek az APEH és a Magyar Államkincstár közreműködésével kellett volna a pénztárakhoz jutnia.

"Mi lesz a biztosítottak nyugdíjával, ki fogja kártalanítani őket az elmaradt kamatokért, és hogyan lehetséges az, hogy ezek a szabálytalanságok még a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének sem szúrtak szemet?" - kérdezte Szőcs Norbert.

A politikus a sajtótájékoztatón mellette helyet foglaló Novák Elődöt kérte meg, hogy a párt parlamenti frakciója segítsen az ügy kivizsgálásában és megnyugtató rendezésében.

Novák Előd erre ígéretet tett, és megjegyezte, hogy a Jobbik számára fontosak azok a lakossági jelzések, melyek felhívják a figyelmet az ilyen és hasonló esetekre.


  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter