Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 3 éve

Vannak buktatói egy outplacement programnak?

Mik a legnagyobb buktatói egy outplacement (gondoskodó leépítés) programnak?

mdr

Diákot rendelhet pár napra, hétre, de akár hónapokra is. Így annyi költsége merül fel, amennyit a feladat ellátása valóban megkíván.
DIÁKMUNKA - Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes?


Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban

1. A leggyakoribb és legnagyobb hiba a kommunikáció milyensége: például nyelvezete, tartalma, időbelisége nem megfelelő. A program előnyét, hasznát a munkavállalók nyelvén, a megfelelő időzítésben kell kommunikálni. Konkrét példákkal, esetekkel, átélt élményekkel. Ha ezt nem megfelelően látjuk el, akkor nem, vagy csak kis százalékban veszik igénybe a munkavállalók a programot. pl: a csomag helyett készpénzt választanak (a készpénz azonnali, kézzel fogható, de általában nem látják a munkavállalók, hogy az egy rövid távú megoldás).
2. Cél nélküli projekt: ha nincs meghatározva, hogy mi a fő célja a munkáltatónak a programmal, akkor keret nélkül kerül meghatározásra minden elem. Így a végén ne csodálkozzunk, ha nincs elégedettség.
3. Vezetői támogatás hiánya: semmi nem tud hatékonyan megvalósulni a szervezet vezetőinek elköteleződése nélkül. Fontos, hogy a program kezdete előtt tudják, érezzék, hogy mi a haszna az outplacement csomagnak, és ezt hitelesen tudják képviselni.

Aki válaszol:

Outplacement szakértő - Hadas Hajdu Helga

Elbocsátás, outplacement, munkaerő-piaci és karrierrel összefüggő témákban várom kérdéseiket.

Tisztelt Kérdezők!

Köszönjük, hogy megtisztelik portálunkat kérdéseikkel, viszont felhívjuk szíves figyelmüket, hogy mielőtt feltenné kérdését, nézze át eddig megjelent cikkeinket és a leggyakoribb kérdéseket a témával kapcsolatban, ehhez használják az oldalon található kereső funkciót, mert számos kérdést többször is megválaszoltunk. A jövőben szerkesztőségünk az azonos témában született kérdésekre a válaszadást szűri.

Kérdezze Ön is szakértőinket, írjon nekünk a kerdes@hrportal.hu címre!

Kérjük tömören fogalmazza meg kérdését, (max. 500-600 karakterben), mert kapacitáshiány miatt hosszabb kérdésekre nem tudunk válaszolni. A tanácsadás általános jellegű, bért, szabadságot, nyugdíjat nem számítunk ki. Az információk tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi tanácsnak.

Privát emailben nem áll módunkban tanácsot adni, válaszadásra csak cikk formájában kerülhet sor. A kérdezők személyes adatait, nevét, emailcímét nem jelentetjük meg, és a szerkesztés jogát fenntartjuk.

Cafeteriával, béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban a szakértőnk Fata László.
Munkajogi kérdésekre dr. Kéri Ádám ügyvéd és Dr. Bán Gergely ügyvéd, a Bán és Karika Ügyvédi Társulás alapítója válaszol.
Adózási, bérszámfejtési kérdésekben a UCMS Group ad választ.
A megváltozott munkaképességgel kapcsolatos kérdésekben Kappel Katalin munka-és szervezetpszichológus segít.
HR-esek szakmai kérdésekben Sipos Sándortól kapnak tanácsot.
Coachinggal kapcsolatos szakmai kérdésekben, motivációs, munkahelyi,karrierproblémákkal kapcsolatban Ábri Judit válaszol.
Elbocsátással, outplacementtel kapcsolatos kérdéseiket Hadas Hajdu Helgának tehetik fel
Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Farkas András, a nyugdíjguru szakértője válaszolja meg.
Employer brandinggel kapcsolatban Kádár Balázstól kérdezhet.
HR Szoftverekkel, felhővel kapcsolatban Beck Zsolt ad választ.

Follow hrportal_hu on Twitter