Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Vészesen leszakadtak a Somogy megyei bérek

Az országos átlagtól vészesen leszakadtak a somogyi bérek; az átlagkereset havi 152 ezer forint, s a megye ezzel a fizetési lista végén található, hajszálnyira van az utolsó helyezettől - írta szerdai számában a Somogyi Hírlap.

images

Büszkék vagyunk arra, hogy Somogyországnak hívják a megyét, de szerintem a jobbágyország címke talán kifejezőbb lenne - kommentálta a hírt Dobi István, a Közúti Közlekedési Szakszervezet helyi elnöke a napilap megkeresésére.

Gerber András, a Kaposvári Videoton igazgatója a megye adottságaira és a helyi gazdaság szerkezetére utalva azt mondta: az alacsony bérek már legalább húsz éve komoly feszültséget okoznak.

Bődör József, a kaposvári Pannon Mentő Kht. ügyvezetője elmondta: egy, a pályán tizenöt-húsz évet eltöltött középvezető havonta átlag bruttó 160 ezer forintot keres, egy mentős sofőr 140-150 ezer forintra számíthat. Szigeti Marianna, a Pedagógus Szakszervezet megyei titkára arról számolt be, hogy egy csaknem másfél évtizede tanító pályatársa bruttó 160-165 ezer forintot kap, a nyugdíj előtt álló, egyetemet végzett pedagógusnak mintegy havi bruttó 235 ezer forintot számfejtenek.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint Somogyban a szálláshely-szolgáltatás a sereghajtó ágazat, amelyben legutóbb havi bruttó 115.819 forint átlagkeresetet mutattak ki. A kereskedelem-gépjárműjavításban 120.62, az építőiparban 133.630, a mezőgazdaságban 127.954, az iparban 147.350, az oktatásban 178.559, a közigazgatás-védelem-társadalombiztosításban 168.762, míg az egészségügy-szociális ellátásban 152.359 forint az átlagos kereset.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter