Veszni hagyják a Középületépítőt"/>
Megjelent: 11 éve

Veszni hagyják a Középületépítőt

Mivel a tulajdonosok nem hajlandók tőkepótlásra, megpecsételődött a Középületépítő Zrt. sorsa. A nagy múltú cég szerdai közgyűlésén eldőlt, hogy veszni hagyja a társaságot a meghatározó tulajdonrésszel bíró MFB Invest Zrt. és a Hídtechnika Kft. - értesült a Napi Gazdaság.

A tőkehelyzet rendezéséhez és a továbbéléshez 400-700 millió forint többletforrásra lett volna szüksége a cégnek. Hab a tortán, hogy időközben felmondta a szerződést a társaságot finanszírozó kereskedelmi bank is.

Néhány napon belül jogerőssé válik egy felszámolási kérelem is, aminek nyomán a cég felszámolása akár ebben a hónapban elindulhat. Az MFB Invest eddig hárommilliárd forintot tett a cégbe, de ezt az összeget már hónapokkal korábban céltartalékolták.

A Középületépítő nem a gazdasági válság miatt került ilyen nehéz helyzetbe, hiszen már 2007-ben felszámolás fenyegette, amitől az MFB Invest és a tavaly januárban belépő új vezérigazgató, Timár Gyula mentette meg, emlékeztet a Napi Gazdaság.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter