Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 13 éve

Vizsgálat a lengyel Tesco-nál "embertelen bánásmód" miatt

A lengyel lapok korábban a Tesco munkavállalóitól úgy értesültek, hogy a vállalat menedzserei rendszeresen átkutatják őket és igen gyakran fenyegetőznek a biztonsági kamerák felvételeire alapozva azzal, hogy elvitetik az előírásoknak nem engedelmeskedő eladótéri alkalmazottakat. A Tesco vezetősége megelégelte a híreszteléseket és hivatalosan is vizsgálatot indított, hogy kiderüljön, valóban túlkapásokról van-e szó és van-e reális alapja a sajtóban szárnyra kelt híreknek.

A Tesco jelenleg 107 egységet üzemeltet Lengyelországban, ahol 20.000-nél is több alkalmazottat foglalkoztat. A jelenlegi rossz hírnév azonban gátolhatja a brit cégvezetőség által idénre tervezett piaci terjeszkedést, hiszen terveik szerint 2007-ben további 39 boltot nyitnának a lengyeleknél. Mivel minden lengyel egység élén lengyel menedzser áll, ezért nem kizárt, hogy valamilyen mértékben igazak lehetnek a híresztelések, a vállalat szóvivője ugyanakkor hangsúlyozta, hogy mindent megtesznek a vádak kivizsgálására és orvoslására.

A napokban indított teljes, átfogó szervezeti vizsgálattal a cégvezetőség reményei szerint kezelni tudják a korábbi, esetleges túlkapásokat. A központ álláspontja szerint minden közép, és felsővezető menedzserüknek úgy kell bánnia az alkalmazottakkal, ahogyan ő szeretné, hogy viszonyuljanak hozzá a beosztottak.
Follow hrportal_hu on Twitter