Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 5 éve

100 milliókért védik az Erzsébet-utalványt

Az utalványrendszer átalakítása miatt kötelezettségszegési eljárás is indult Magyarország ellen, az Erzsébet-utalványt pedig nemzetközi választott bíróság előtt is meg kell védeni, írja a napi.hu.

A védelmet Martonyi János volt ügyvédi irodája látja el 352 millió forintért. A Kajtár Takács Hegymegi-Barakonyi Baker & McKenzie Ügyvédi Irodával áprilisban állapodott meg a képviseletben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Az utalványpiac átalakítása miatt hátrányba került francia Edenred AS kezdeményezett eljárást a washingtoni székhelyű Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központja (ICSID) előtt.

Idén áprilisban az Európai Bíróságon is kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen, az Európai Bizottság (EB) szerint ugyanis uniós jogba ütközik a cafeteria-rendszer átalakítása. Az Erzsébet-utalvány kizárólagossága ellentétes a letelepedés szabadságának és a szolgáltatások szabad nyújtásának uniós alapszerződésben rögzített elveivel, illetve a szolgáltatási irányelvvel sincs összhangban.

A magyar állam az utalványt nem üzleti, hanem szociális céllal, forgalmazza, ezért nem tartja jogosnak a kritikát.

napi.hu
Follow hrportal_hu on Twitter