Megjelent: 2 éve

5+1 ajándékötlet, ha egy kollégát szeretnénk meglepni

Az ajándékozás egyáltalán nem nevezhető könnyed műfajnak. Éppen ellenkezőleg, a legtöbben nagyon rosszak benne, de akik ügyesen válogatnak, sokszor még ők is hajlamosak falakba ütközni, amennyiben például egy nem túl közeli ismerősnek, egy munkatársnak, egy kollégának keresnek ajándékot.

Sok esetben ugyanis a munkakapcsolaton kívül kollégáinkról nem tudunk túl sokat ahhoz, hogy maximálisan személyre szóló ajándékkal tudjuk meglepni őket a születésnapjukon, vagy egy közelgő ünnep alkalmából. Ilyen esetben nem árt, ha van néhány olyan ötlet a tarsolyunkban, amit bármikor elővehetünk, ha ilyen helyzetbe kerülünk. Lássuk általános ajándékozási kisokosunkat, ha egy munkatársról van szó!

A virág igazi örökzöld egy nőnek

Tegyük fel, hogy egy hölgy kollégánkat szeretnénk megajándékozni. Költenénk is, de nem túl sokat, ugyanakkor nem akarunk csokoládét vásárolni, mert nem tudjuk biztosan, mennyire sértjük meg ezzel, esetleg mennyire pénzkidobás, hiszen köztudott, hogy a legtöbb nő vigyáz az alakjára. Még ha többségük imádja is a csokoládét, egy virág sok esetben mérföldekkel jobb döntés lehet!

Kisebb alkalomra, névnapra vagy születésnapra például jó ötlet egy-egy szál vágott virág, némi díszítéssel, esetleg egy kisebb csokor, de nagyobb esemény, például karácsony idején egy cserepes virág sokkal jobb alternatíva lehet. Persze ne feledjük el a virágokhoz kapcsolódó etikettet, hiszen egy kolléganőnek értelemszerűen nem adhatunk vörös rózsát, figyeljünk a színekre, illetve az ajándékozott virág fajtájára egyaránt.

Egy minőségi pezsgő minden alkalomra ideális egy férfinak

Sajnos a férfiak esetében nem ennyire egyértelmű a helyzet, nekik sem virágot, sem csokoládét nem szokás adni, sokkal inkább valamilyen alkoholos italt. Sokan ilyenkor leragadnak a párszáz forintos boroknál vagy pezsgőknél, melyeknek senki sem örül igazán, amolyan tipikus, mondhatni erőltetett ajándékok ezek. Ha igazán fontos kollégáról van szó, és jeles alkalomról, akkor érdemes egy kicsit mélyebbre nyúlni a pénztárcában!

Ideális választás lehet ilyenkor egy minőségi pezsgő! Egy Moet & Chandon Brut Imperial például még a megfizethető kategóriát képviseli, ellenben drágább, mint az átlag, éppen emiatt nagyon sokan biztosan nem vennék meg saját maguknak. Ezért egy olyan ajándék lehet belőle, aminek garantáltan a legtöbb férfi örül majd, és örömmel fogyasztja el, hiszen ilyen minőségi pezsgőt csak tényleg kivételes alkalmakkor fogyaszt az ember.

Ha nincs ötletünk, az ajándékutalvány a legjobb alternatíva

Természetesen nagyon fontos unisex ajándékötletekkel is készülni, ha szeretnénk meglepni egy kollégánkat valamivel. Akár hölgyről, akár férfiról van szó, egy jól megválasztott ajándékutalvány mindig kiváló alternatívát képvisel, hiszen az illető maga tudja eldönteni, mit vásárol belőle, így vehet magának saját ajándékot, de akár a gyermekeire, a családjára is elköltheti, hiszen sokak számára az mindennél előrébb való.

A megfelelő ajándékutalvány kiválasztásához elegendő csak részben ismerni az adott személy érdeklődési körét. Mivel kollégáról van szó, ezért feltételezhető, hogy legalább annyit tudunk róla: szereti a divatot, a szép ruhákat, a parfümöket, a sportot, esetleg az alkoholos italokat. Ilyen esetben már lehetőségünk nyílik célirányosan elindulni, és keresni egy olyan boltot, ahonnan kérhetünk ajándékutalványt az elképzelt keretösszeg ellenében.

Ne feledkezzünk meg a vicces ajándékokról sem

Amennyiben egy jó humorú kollégáról van szó, és mi sem vetjük meg a viccet, akkor mindig kiváló megoldás lehet egy ilyen típusú ajándék. A világháló dugig van a legkülönfélébb ajándékötletekkel, melyek humoros háttérrel rendelkeznek, férfiaknak és nőknek egyaránt szólnak korosztálytól függetlenül, tehát csak mi dönthetjük el, hogy pontosan milyen irányban szeretnénk elindulni.

Valami pikáns ajándékot keresünk? Hódítanánk? Csak egyszerűen illedelmesek lennénk? Netán tudjuk a megajándékozott gyenge pontját, és szívesen utalnánk rá egy ilyen aprósággal? Vicces bögrék, humoros feliratokkal ellátott táblák, poharak, tányérok, egyszerűbb szobrok, pólók, gyakorlatilag bármilyen összegben és bármilyen alkalommal találhatunk majd kollégának való meglepetést. Mivel a humort mindenki szereti, igazán jó ötlet lehet szinte bármikor!

A személyre szóló ajándék is mindig nyerő

Azért ne feledjük el, hogy a vicc nem minden! Annak függvényében, hogy kiválasztott munkatársunkkal milyen viszonyban vagyunk, adhatunk neki személyre szóló ajándékot is. Ma már ezek teljesen megfizethető árkategóriát képviselnek, rengeteg vállalkozás specializálódott arra, hogy saját fotókkal vagy szövegekkel ellátott ajándéktárgyakat készítsenek, aminél személyesebbet aligha adhatnánk bárkinek.

Nyilván ez attól is függ, hogy mennyire ismerjük munkatársunkat. Ha közeli a viszonyunk, bizonyára vannak közös fotóink, de ismerjük annyira, hogy akár egy a családját ábrázoló képpel ellátott ajándéktárgyat nyomtassunk neki. Ennél szebb ajándékot elképzelni sem lehetne, de természetesen itt is gondolkodhatunk egészen vicces, vagy akár olyan megoldásokon, melyek kizárólag általunk és a megajándékozott által lesz érthető.

  • 2022.10.11HR Fest 22 - Forgatókönyvek sűrűjében Újra jön a HR-világ legmeghatározóbb szakmai eseménye. Ősszel újra vár a HR Fest az Akvárium Klubban, ahol ezúttal a gyors változásokra és a közeledő sötét felhőkre fókuszálunk. Neked van már forgatókönyved? Részletek Jegyek
  • 2022.10.11XIX. Magyar Munkajogi Konferencia Atipikus munkajogviszonyok, munkaszerződés és munkajogviszony tartalma, határozott idejű jogviszony sajátosságai. Milyen kihívásokkal kell a cégeknek jelenleg szembenézniük munkaügyi kérdésekben? Nem érdemes hiányoznia a XIX. Munkajogi Konferenciáról. Részletek Jegyek
  • 2022.10.13TÉR workshop - Legyél a teljesítményértékelés szakértője! Miről lesz szó? TÉR bevezetés lépései, szakmai újdonságok, legjobb gyakorlatok, működtetéssel kapcsolatos szakmai titkok. A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Részletek Jegyek
  • 2022.11.09Új EU-s irányelvek a Munka Törvénykönyvében Jelentős munkaügyi adminisztratív feladat ősz elején - két irányelv átültetésével módosul a munka törvénykönyve. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter