Megjelent: 4 éve

5+1 ajándékötlet, ha egy kollégát szeretnénk meglepni

Az ajándékozás egyáltalán nem nevezhető könnyed műfajnak. Éppen ellenkezőleg, a legtöbben nagyon rosszak benne, de akik ügyesen válogatnak, sokszor még ők is hajlamosak falakba ütközni, amennyiben például egy nem túl közeli ismerősnek, egy munkatársnak, egy kollégának keresnek ajándékot.

Sok esetben ugyanis a munkakapcsolaton kívül kollégáinkról nem tudunk túl sokat ahhoz, hogy maximálisan személyre szóló ajándékkal tudjuk meglepni őket a születésnapjukon, vagy egy közelgő ünnep alkalmából. Ilyen esetben nem árt, ha van néhány olyan ötlet a tarsolyunkban, amit bármikor elővehetünk, ha ilyen helyzetbe kerülünk. Lássuk általános ajándékozási kisokosunkat, ha egy munkatársról van szó!

A virág igazi örökzöld egy nőnek

Tegyük fel, hogy egy hölgy kollégánkat szeretnénk megajándékozni. Költenénk is, de nem túl sokat, ugyanakkor nem akarunk csokoládét vásárolni, mert nem tudjuk biztosan, mennyire sértjük meg ezzel, esetleg mennyire pénzkidobás, hiszen köztudott, hogy a legtöbb nő vigyáz az alakjára. Még ha többségük imádja is a csokoládét, egy virág sok esetben mérföldekkel jobb döntés lehet!

Kisebb alkalomra, névnapra vagy születésnapra például jó ötlet egy-egy szál vágott virág, némi díszítéssel, esetleg egy kisebb csokor, de nagyobb esemény, például karácsony idején egy cserepes virág sokkal jobb alternatíva lehet. Persze ne feledjük el a virágokhoz kapcsolódó etikettet, hiszen egy kolléganőnek értelemszerűen nem adhatunk vörös rózsát, figyeljünk a színekre, illetve az ajándékozott virág fajtájára egyaránt.

Egy minőségi pezsgő minden alkalomra ideális egy férfinak

Sajnos a férfiak esetében nem ennyire egyértelmű a helyzet, nekik sem virágot, sem csokoládét nem szokás adni, sokkal inkább valamilyen alkoholos italt. Sokan ilyenkor leragadnak a párszáz forintos boroknál vagy pezsgőknél, melyeknek senki sem örül igazán, amolyan tipikus, mondhatni erőltetett ajándékok ezek. Ha igazán fontos kollégáról van szó, és jeles alkalomról, akkor érdemes egy kicsit mélyebbre nyúlni a pénztárcában!

Ideális választás lehet ilyenkor egy minőségi pezsgő! Egy Moet & Chandon Brut Imperial például még a megfizethető kategóriát képviseli, ellenben drágább, mint az átlag, éppen emiatt nagyon sokan biztosan nem vennék meg saját maguknak. Ezért egy olyan ajándék lehet belőle, aminek garantáltan a legtöbb férfi örül majd, és örömmel fogyasztja el, hiszen ilyen minőségi pezsgőt csak tényleg kivételes alkalmakkor fogyaszt az ember.

Ha nincs ötletünk, az ajándékutalvány a legjobb alternatíva

Természetesen nagyon fontos unisex ajándékötletekkel is készülni, ha szeretnénk meglepni egy kollégánkat valamivel. Akár hölgyről, akár férfiról van szó, egy jól megválasztott ajándékutalvány mindig kiváló alternatívát képvisel, hiszen az illető maga tudja eldönteni, mit vásárol belőle, így vehet magának saját ajándékot, de akár a gyermekeire, a családjára is elköltheti, hiszen sokak számára az mindennél előrébb való.

A megfelelő ajándékutalvány kiválasztásához elegendő csak részben ismerni az adott személy érdeklődési körét. Mivel kollégáról van szó, ezért feltételezhető, hogy legalább annyit tudunk róla: szereti a divatot, a szép ruhákat, a parfümöket, a sportot, esetleg az alkoholos italokat. Ilyen esetben már lehetőségünk nyílik célirányosan elindulni, és keresni egy olyan boltot, ahonnan kérhetünk ajándékutalványt az elképzelt keretösszeg ellenében.

Ne feledkezzünk meg a vicces ajándékokról sem

Amennyiben egy jó humorú kollégáról van szó, és mi sem vetjük meg a viccet, akkor mindig kiváló megoldás lehet egy ilyen típusú ajándék. A világháló dugig van a legkülönfélébb ajándékötletekkel, melyek humoros háttérrel rendelkeznek, férfiaknak és nőknek egyaránt szólnak korosztálytól függetlenül, tehát csak mi dönthetjük el, hogy pontosan milyen irányban szeretnénk elindulni.

Valami pikáns ajándékot keresünk? Hódítanánk? Csak egyszerűen illedelmesek lennénk? Netán tudjuk a megajándékozott gyenge pontját, és szívesen utalnánk rá egy ilyen aprósággal? Vicces bögrék, humoros feliratokkal ellátott táblák, poharak, tányérok, egyszerűbb szobrok, pólók, gyakorlatilag bármilyen összegben és bármilyen alkalommal találhatunk majd kollégának való meglepetést. Mivel a humort mindenki szereti, igazán jó ötlet lehet szinte bármikor!

A személyre szóló ajándék is mindig nyerő

Azért ne feledjük el, hogy a vicc nem minden! Annak függvényében, hogy kiválasztott munkatársunkkal milyen viszonyban vagyunk, adhatunk neki személyre szóló ajándékot is. Ma már ezek teljesen megfizethető árkategóriát képviselnek, rengeteg vállalkozás specializálódott arra, hogy saját fotókkal vagy szövegekkel ellátott ajándéktárgyakat készítsenek, aminél személyesebbet aligha adhatnánk bárkinek.

Nyilván ez attól is függ, hogy mennyire ismerjük munkatársunkat. Ha közeli a viszonyunk, bizonyára vannak közös fotóink, de ismerjük annyira, hogy akár egy a családját ábrázoló képpel ellátott ajándéktárgyat nyomtassunk neki. Ennél szebb ajándékot elképzelni sem lehetne, de természetesen itt is gondolkodhatunk egészen vicces, vagy akár olyan megoldásokon, melyek kizárólag általunk és a megajándékozott által lesz érthető.

  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek