Megjelent: 6 éve

8 tanács a sikeres prezentációhoz - a bűvész titkai

Az el(ő)adni tudás nemcsak az előadóművészek sikerének titka, hiszen a hétköznapi életben is gyakran azon múlik egy megszerzett munka vagy egy elnyert pályázat, hogy milyen volt a prezentáció. Hajnóczy Soma a kétszeres bűvész világbajnok most elárulja sikerének titkát, amit 8 pontban foglalt össze.

images

Hajnóczy Soma kétszeres bűvész világbajnok, eddigi pályafutása során több száz előadáson és fellépésen van túl. Legyen szó bűvész műsorról, tréningről vagy motivációs beszédről Soma minden szereplésére alaposan és tudatosan felkészül, ennek is köszönheti nemzetközi és hazai sikereit. A motivációs és prezentációs tréningein saját tapasztalatait osztja meg a résztvevőkkel, amelyet 8 alapelvre épít:

 • Dolgozz nagyobb anyagból: nem kell, hogy minden elhangozzon a prezentáció során, de készülj fel az adott témából, hogy összeálljon az előadás a fejedben és ezáltal spontánabban fogsz tudni beszélni.

 • Az előadásod során váltsál ki valamilyen érzelmi reakciót, aminek köszönhetően a hallgatóságban jobban megragad a mondanivalód.

 • Készíts vázlatot! Szóról szóra írd le mondanivalódat, hogy legyen egy alapod, amihez vissza tudsz térni.

 • Fogalmazz pontosan, hangsúlyozd a lényeges dolgokat.

 • Gyakorolj hangosan először egyedül, aztán mond el a prezentációdat valakinek. Ezzel felkészíted magadat lelkileg, hogy mások előtt kell beszélned és magabiztosabb leszel.

 • Adjál az előadásodnak egy keretes szerkezetet, hogy a hallgatók egy komplett egész prezentációt kapjanak.

 • Ütős zárás! Egy ütős zárás egy közepes prezentációt is fel tud húzni. A zárás lehet egy gondolat vagy egy üzenet, ami az előadáshoz kapcsolódik.

 • Törekedj arra, hogy szórakoztató legyen az előadásod. Próbáld humorral, érdekes adatokkal, hangsúlyozással feldobni a prezentációdat.
  • 2021.10.05Tréning Kerekasztal 2021 Komoly kihívások érték és érik a szervezeteket az utóbbi időszakban. Először a járvány okozta sokk, a vele érkező gazdasági megtorpanás, a home office, hogy szinte minden átkerült a digitális térbe. A helyzet továbbra is konstans változásban van, így szükség van folyamatos, rugalmas alkalmazkodásra. A szervezetek VUCA-környezethez való illeszkedésére, a mostanában egyre inkább teret nyerő hibrid működés kialakítására. Mindehhez a képzéseknek, a tréningpiacnak is alkalmazkodnia kell. Ezért is ül össze újra, egy év kihagyás után a Tréning Kerekasztal Konferencia 2021. október 5-én, a New York Palotában. Részletek Jegyek
  • 2021.10.07Jólét és hatékonyság? Mentálhigiénés nagykövet program! Képzést minden olyan vezetőnek, vezetői csapatnak, akik szeretnének tudatosan, hatékonyságot, jólétet növelni a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.10.12XVIII. Magyar Munkajogi Konferencia – 9 kreditpont A Wolters Kluwer Hungary legnagyobb éves rendezvénye idén válik nagykorúvá. Ezúttal is a megszokott, színvonalas szakmai programokkal és felejthetetlen közösségi élményt ígérve várjuk a munkajoggal foglalkozókat a Dunakanyar szívében. A rendezvényen az ügyvédek és jogtanácsosok 9 kreditpontot szerezhetnek! Részletek Jegyek
  • 2021.10.20Hibrid munkavégzés, távmunka, munkaidő, pihenőidő és egyéb aktuális kérdések a munkajogban Jöjjön el, és tájékozódjon élőben dr. Fodor T. Gábortól a terület egyik jeles szakértőjétől. Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter