Megjelent: 5 éve

8 tanács a sikeres prezentációhoz - a bűvész titkai

Az el(ő)adni tudás nemcsak az előadóművészek sikerének titka, hiszen a hétköznapi életben is gyakran azon múlik egy megszerzett munka vagy egy elnyert pályázat, hogy milyen volt a prezentáció. Hajnóczy Soma a kétszeres bűvész világbajnok most elárulja sikerének titkát, amit 8 pontban foglalt össze.

images

Hajnóczy Soma kétszeres bűvész világbajnok, eddigi pályafutása során több száz előadáson és fellépésen van túl. Legyen szó bűvész műsorról, tréningről vagy motivációs beszédről Soma minden szereplésére alaposan és tudatosan felkészül, ennek is köszönheti nemzetközi és hazai sikereit. A motivációs és prezentációs tréningein saját tapasztalatait osztja meg a résztvevőkkel, amelyet 8 alapelvre épít:

 • Dolgozz nagyobb anyagból: nem kell, hogy minden elhangozzon a prezentáció során, de készülj fel az adott témából, hogy összeálljon az előadás a fejedben és ezáltal spontánabban fogsz tudni beszélni.

 • Az előadásod során váltsál ki valamilyen érzelmi reakciót, aminek köszönhetően a hallgatóságban jobban megragad a mondanivalód.

 • Készíts vázlatot! Szóról szóra írd le mondanivalódat, hogy legyen egy alapod, amihez vissza tudsz térni.

 • Fogalmazz pontosan, hangsúlyozd a lényeges dolgokat.

 • Gyakorolj hangosan először egyedül, aztán mond el a prezentációdat valakinek. Ezzel felkészíted magadat lelkileg, hogy mások előtt kell beszélned és magabiztosabb leszel.

 • Adjál az előadásodnak egy keretes szerkezetet, hogy a hallgatók egy komplett egész prezentációt kapjanak.

 • Ütős zárás! Egy ütős zárás egy közepes prezentációt is fel tud húzni. A zárás lehet egy gondolat vagy egy üzenet, ami az előadáshoz kapcsolódik.

 • Törekedj arra, hogy szórakoztató legyen az előadásod. Próbáld humorral, érdekes adatokkal, hangsúlyozással feldobni a prezentációdat.
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter