Szerző: Berta László Megjelent: 1 hónapja

4 munkavállaló típus és 4 élethelyzetA rutin a vezető védőitala, hogy a lehető legtöbb helyzetben döntésképes legyen. De mi van akkor, ha nincs kellő tapasztalata egy adott területen? Akkor is életben kell maradnia valahogy, ezért jó, ha vannak olyan igazodási pontjai, sablonjai, amelyek ráillenek bizonyos helyzetekre.
Példaként felvázolunk 4 munkavállaló típust és 4 élethelyzetet, hogy ösztönzést adjunk az olyan megoldásokhoz, amelyekkel igazságosan és észszerűen lehet személyre szabni a béren kívüli juttatásokat és megőrizni a munkatársakat. Mivel új körülményrendszerről van szó, amelyben minden munkáltatónak saját belátása szerint kell cselekedni, mindenkinek saját dolgozói számát, összetételét, igényeit és élethelyzeteit figyelembe véve érdemes dönteni. A négyes felosztást azért választottuk, mert átlátható, és nem érdemes sokkal több szálra bontani, különben visszavonhatatlanul elveszünk a részletekben.

Az Edenred Magyarországot kértük meg, hogy emeljen ki 4 jellegzetes munkavállaló típust, akiket be tud illeszteni a megmaradt béren kívüli juttatások és a saját kártyás juttatási rendszerébe. A cég a megváltozott adózási rendszer hatására fejlesztett ki három új juttatási kártyát, amelyekkel a vállalatok bérként adózó juttatást adhatnak munkavállalóiknak. Elmondták, hogy a kártyák illeszkednek a magyar jogszabályokhoz, hátterükben pedig globális technológiai és banki háttér áll.

A fizikai dolgozó, akinek beteg a párja és gyerekei még iskolába járnak. Gondot okoz családjának a mindennapi megélhetés, ezért jó volna egy olyan megoldás, amellyel elsősorban élelmiszert és más alaptermékeket vásárolhat.

Az Y generációs, aki gyakorlatilag virtuálisan intéz mindent, barátaival van a szabadidejében, szabadsága jelentős részét fesztiválokon tölti. Jó volna neki egy olyan lehetőség, amellyel online lehet fizetni (és pl. koncertjegyet vásárolni).

A középvezető jó fizetéssel és elegendő szabadidővel. Hétvégente gyakran utazik belföldön, szereti a wellness szállodákat, illetve fontos neki a kulturális kikapcsolódás.

Az 50-es, aki vigyáz az egészségére. Fontos neki a fizikai jólléte, a rendszeres sport és az egészségmegőrzés, míg nyugdíj-előtakarékosságát egy önsegélyező pénztárban oldja meg. Leginkább készpénzzel szeret fizetni.

Mindhárom Edenred juttatási kártyával le tudják fedni a munkáltatók a legkülönfélébb juttatási célokat, alkalmasak a rendszeres cafeteria juttatások kiváltásásra, de akár teljesítményalapú HRjuttatásokra is. Az Edenred ezüstkártya a korábbi cafeteria kártyákhoz hasonlóan korlátozott, de még mindig rendkívül széles felhasználhatóságú juttatási eszköz.

Alkalmas a korábbi Erzsébet-utalványok, a beiskolázáshoz, a közlekedéshez adott cafeteria-elemek helyettesítésére, a fizikai és a szellemi munkát végzők számára egyaránt. A minden hazai POS-terminálon fizetőeszközként használható aranykártya minden generációnak választ ad, minden élethelyzetben, de elsősorban a digitális szolgáltatásokhoz szokott kártyabirtokosoknak ajánlott. A platinakártya készpénzfelvételre is lehetőséget ad, megoldás lehet a legkülönbözőbb juttatási célokra és legváltozatosabb munkavállalói igényekre egyaránt.

Az Edenred kártyák használatának előnye, hogy egyszerűvé teszik a juttatási rendszert, minden cafeteriarendszerbe könnyen beilleszthetők. Vagyis a dolgozói juttatások továbbra is adhatók velük, használatuk nem bonyolultabb, mint a bankkártyáké. Sokféleképpen felhasználhatók, akár készpénz is felvehető róluk, vagy online is lehet fizetni velük, letölthető hozzájuk mobilapplikáció, és számos beváltóhelyen elfogadják ezeket. Alkalmazásukkal ösztönözni lehet az új munkavállalókat, vagy megtartani a jelenlegieket. Ha valaki munkahelyet vált, a kártya továbbvihető. Új belépő esetén, ha az új munkavállalónak már van kártyája, nem szükséges újat rendelni. Társkártya is igényelhető hozzá, a kártyán lévő egyenlegnek nincs lejárata.

Fotó: Edenred


Cikkünk több oldalas! Lapozzon!
1. oldal - A cafeteria nem vész el, csak átalakul 2019-ben
2. oldal - 4 munkavállaló típus és 4 élethelyzet
Follow hrportal_hu on Twitter

Egy kávé áráért fittebb lehet a munkahely

A Fitpuli egy mobilapplikációra épülő digitális egészségprogram, amely munkahelyi környezetben támogatja a személyes egészségfejlesztési célokat. Lehel Gábort, az UNION elnök-vezérigazgatóját és Dr. Oláh Dánielt, a Fitpuli ügyvezető igazgatóját kérdeztük az együttműködésükről.tovább..

További cikkek
Orbán Viktor szerint a kormány a munkások oldalán áll

A munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló törvény a munkások érdekét szolgálja - jelentette ki a miniszterelnök az Országházban... Teljes cikk

Továbbra is hevesen vitáznak a túlóratörvényről a Parlamentben

Nem csillapodtak az indulatok a munka törvénykönyvének a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló módosítását kezdeményező... Teljes cikk

Száz euróval emelik a minimálbért Franciaországban

Megemelik a minimálbért, továbbá ezentúl az 1200 eurós nyugdíj után fizetendő járulékokat csak a 2000 euró feletti juttatásnál kell megfizetni... Teljes cikk

Kovács Imre bekerült a Rail Cargo Group igazgatóságába

Kovács Imrét, a Rail Cargo Hungaria (RCH) Zrt. elnök-vezérigazgatóját a Rail Cargo Austria AG igazgatósági tagjává nevezte ki az ÖBB (Osztrák... Teljes cikk

Kedden is folytatódnak a szakszervezetek forgalomlassító akciói

Eltorlaszolhatják a gyárkapukat is, és felkeresnék egyenként a fideszes képviselőket a túlóratörvény ellen tiltakozva. Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár