Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 4 éve

A kölcsönzöttek negyedét saját állományba vették át a cégek

images

Tavaly 104 ezer fő foglalkoztatását biztosították a hazai kölcsönző cégek - közölte a HR Portállal a magyar piacon 18 éve jelenlévő személyzeti szolgáltató cég.

Forrás: Trenkwalder
A munkaerő-kölcsönzésnek komoly szerepe van abban, hogy azok a munkavállalók is részt vehessenek a foglalkoztatásban, akiknek másképpen nem sikerül elhelyezkedniük, ám a közmunkát nem akarják választani. A kölcsönzött munkavállaló 26 százaléka 25 év alatti, ám közel 13 százalékuk az 50 év feletti korosztályból kerül ki. Ezen csoport tagjai közül sokaknak szintén ez az egyetlen lehetőség arra, hogy megfelelő állást találjanak.

Ez a szektor fontos belépőpont a "hagyományos" munkaerőpiacra is: a tavalyi 104 ezer kölcsönzött munkavállaló 24,1 százalékát a foglalkoztatók időközben saját állományba vették át, lehetővé téve a cégen belül további karrier építésének lehetőségét - tájékoztat a munkaerő-kölcsönzéssel, -közvetítéssel, vezetőkiválasztássel, diákmunkával foglalkozó cég.

Nőhet a kölcsönzött munkavállalók száma

Míg 2009-ben a gazdasági válság hatására a kölcsönzött munkavállalók száma alig haladta meg a 79 ezret, a 2010-es években a számuk már folyamatosan 100 ezer felett alakult.

A cég 2015 első felében tapasztaltak alapján azt írja közleményében, az idei évben ismét elérheti az 2013-ban tapasztalt 120 ezres szintet a kölcsönzött dolgozók létszáma országos szinten.

Főként fizikai munkakörökben jellemző

A Nemzetgazdasági Minisztérium statisztikái szerint munkaerő-kölcsönzés továbbra is a fizikai munkakörökben jellemző foglalkoztatási forma: a kölcsönzöttek 88,5 százaléka főként betanított és szakmunkát végez, ők elsősorban a feldolgozóiparban (ezen belül is elsősorban: elektronikai, optikai termékek gyártása, járműgyártás, fémalapanyag- és fémfeldolgozás) kaptak munkát. A szellemi foglalkoztatottak elsősorban az adminisztratív (ügyintézői, ügyviteli) szolgáltatások területén látnak el feladatokat. A túlnyomó többséget (87,5 százalék) - ellentétben a közhiedelemmel - teljes munkaidőben alkalmazzák.

A kölcsönzött munkavállalók havi bruttó átlagkeresete megközelítette a 163 ezer forintot tavaly, ami 60 százalékkal magasabb az aktuális időszak minimálbér-szintjénél. A munkaerő-kölcsönzőknél elérhető átlagbér egy év alatt több mint 10 százalékot emelkedett - áll a közleményben.

A legnagyobbak fedik le a piac kétharmadát

Forrás: Trenkwalder/BBJ-Book of Lists
Magyarországon mintegy ezer munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó céget tartanak nyilván, ám a piac erősen koncentrált: a teljes piac tavalyi nettó árbevételének (137 milliárd forint) kétharmadán a legnagyobb tíz munkaerő-kölcsönző vállalkozás, mintegy 40 százalékán a lista élén álló három szereplő (Trenkwalder, Prohumán, Addeco) osztozott - áll a sajtóanyagban.

Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Végleges munkaerő-kölcsönzési engedélyt kapott a német hatóságtól a Pensum Group Zrt.

A Pensum Csoport legmagasabb árbevételű cége, a Pensum Group Zrt. 2019 áprilisában végleges munkaerő-kölcsönzési engedélyt kapott Németországban... Teljes cikk

Munkaerő-kölcsönzők a NAV célkeresztjében

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) január végén kezdte meg a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó társaságok ellenőrzését. Az ellenőrzések... Teljes cikk

Az EU értesítésével lépett életbe a fordított adózás a munkaerő-kölcsönzésnél

A munkaerő-kölcsönzésnél a fordított adózás Magyarországon akkortól volt alkalmazható, amikor megérkezett az erre vonatkozó európai uniós (EU-s)... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár