Megjelent: 2 éve

A legtöbb juttatás megy, a dolgozó marad - Így készül az előrelátó HR-es

Véget ért a nyár, újra belevágtunk a munkába. Sok időnk viszont nincs visszarázódni, hiszen ez a munkahelyváltás egyik fő szezonja, amikor a szabadságról visszatérő kollégák újult erővel egy másik munkáltató karjaiba vándorolnak. Erre jó esetben már felkészültünk és remélhetőleg sikerült minimalizálni az ősszel esedékes fluktuációs hullámot.

Ennek ellenére most sem dőlhetünk hátra, hiszen szinte a küszöbön áll az újév, amikor életbe lép a 2019-es adócsomag, ami újabb kihívások elé állítja a HR szakembereket. A legtöbb adómentes elem jövőre már jövedelemként adózik, a béren kívüli juttatások és az egyes meghatározott juttatások adófizetési kötelezettsége is emelkedik

Az előzetes felmérések szerint a munkáltatók között eltérő megoldási tervek körvonalazódtak, azonban a legtöbb esetben várhatóan 25-30 százalékkal csökkenhet a munkavállalók juttatásokból származó nettó bevétele.

Első ránézésre is jól látszik, hogy ennek következtében a gondosan felépített dolgozói elégedettség mélyrepülésbe kezd majd. A megoldás keresésekor kulcsfontosságú tehát a megfelelő ellensúlyozás. A munkaerőpiac jelentős hányadát kivető Y és Z generációs kollégák igényei manapság sok fejtörést okoznak, de szerencsére a rendelkezésre álló kutatások tálcán kínálják a lehetőségeket.

A fiatalok fogékonyabbak az élményekre, mint a javakra, előszeretettel élnek a sharing economy kínálta lehetőségekkel - gondoljunk csak az utazási és szállásfoglalási szokásokra vagy az egyre szaporodó elektromos járművekre.

Semmiképp sem érdemes tehát a 2018-ban biztosított juttatásokat a bérbe építeni, mert 3-4 hónap elteltével csak arra fognak emlékezni, hogy megvontuk a korábban biztosított elemeket.

Abban az esetben viszont, ha olyan motivátorokat kínálunk számukra, amelyek élményt biztosítanak, hosszú távú elköteleződésre számíthatunk, ráadásul ezeknek nem csak a meglévő vállalati populáció tagjai fognak örülni, hanem a toborzás, a csapatépítés és az employer branding területén is bizonyítani fognak.

Természetesen nem csak az említett két generáció képviselőire kell figyelnünk, illetve nemtől, iskolai végzettségtől, iparágtól és régiótól függően is jelentős eltérések mutatkozhatnak a munkavállalók igényei között.

A felsoroltak mellett pedig az is kiemelt fontosságú a juttatási rendszer újratervezésekor, hogy olyan megoldást találjunk, amit a munkáltató is a javára fordíthat.

Szerencsére létezik olyan opció, ami minden igényt kielégít. Egy olyan sportbérlet, amivel országszerte több mint 700 helyszínen sportolhatunk, az év 365 napján, legyen szó úszásról, jógáról, gokartról, táncról, jógáról, lovaglásról, vitorlázásról, golfról. Első pillantásra is látható, hogy az AYCM SportPass-t akár mindennapos csapatépítésre is használhatjuk, hiszen akár komolyabb megerőltetés nélkül, a munkaidő leteltével gokartozhatunk egyet a csapatunkkal. A mozgásformák színes palettája és az országos lefedettség miatt pedig nincs olyan kolléga, aki ne találná meg a számára megfelelő sportágat.

DE HOGY LESZ EBBŐL JUTTATÁS 2019-BEN? SZÁMOLJUNK UTÁNA:
Az eredményt vonjuk ki az első számítás eredményéből.

A különbség megmutatja, hogy mennyit költhetünk a munkavállalók sportolására ÚGY, HOGY A KIADÁSAINK NEM VÁLTOZNAK.Azok a munkáltatók, akik ezt a keretet wellbeingre, pontosabban sportra fordítják, számolhatnak a munkavállalók sportolási kedvének növekedésére. Egy hazai kutatás igazolja, hogy azok a dolgozók, akik hetente 2-3 alkalommal végeznek rendszeres testmozgást:


  • jobban bírják a stresszt
  • motiváltabbak és kreatívabbak
  • jobban teljesítenek
  • lojálisabbak

Ha tehát jövőre is rendelkezésünkre áll juttatásokra fordítható keret, érdemes az AYCM CO- FINANSZÍROZÁSÁT VÁLASZTANI

Számoljunk az AYCM legnépszerűbb, L-es csomagjával (a Klubtagok 80%-a ezt választja), ami havonta 10.900 Forint és Magyarországon több mint 600 helyen sportolhatunk vele.

Ha munkáltatóként az imént kalkulált K összeggel beszállunk, akkor a SportPass-t igénylő kollégák létszámától függően, speciális csomagokból is választhatunk, már havi 5.990 Forinttól.

A dolgozókra eső önrész ebben az esetben havonta 5.990 - K Forint.

Ennyiért sportolhatnak a munkavállalóink, az év 365 napján, akár minden nap új helyszínen. Legyen szó a Lupa Beach-ről, vitorlázásról, lovaglásról, speedboatról, csoportos órákról, evezésről, golfról, gyógytornáról, stb.

Az All You Can Move SportPass kizárólag a vele szerződésben álló munkáltatók dolgozói számára érhető el, tehát a munkatársak a cafeteria átalakítását követően is juttatásként tekintenek majd rá.

További részletek: www.aycm.hu
  • 2021.03.08 Vezetői kommunikáció és konfliktuskezelés képzés A képzés célja a szervezeten belül eredményes és hatékony kommunikáció feltételeinek és eszközeinek megismerése és begyakorlása, a résztvevők kommunikációs kultúrájának fejlesztése - A személyes és a vezetői kommunikáció hatásfokának és eredményességének javítása - A szervezeten belül eredményes és hatékony együttműködés és konfliktuskezelés alapjainak megismerése Részletek Jegyek
  • 2021.03.092 Napos Scrum Master Képzés, Élő videokonferenciás A Scrum Master az agilis transzformációk kulcsembere. Olyan Servant Leader szerepkört takar, amelyben a fejlesztő csapatok segítőjeként, mentoraként a jó hangulatú, eredményes munkavégzés megteremtéséért felel e szakember és módszertani szakértőként segíti a projekt munka előrehaladását, jó minőségben, határidőre történő teljesítését. Képezd át magad Scrum Masterré! Részletek Jegyek
  • 2021.03.11 Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE (live) Képzésünkön fél napban a LinkedIn, fél napban pedig a Facebook toborzási praktikáiról tanulhat. Délelőtt kitérünk a LinkedIn személyes profil szerepére, a vállalati oldal fontos elemeire, a karrieroldalra, oldal analitikákra, továbbá megtanulhatja, hogyan kell felépíteni a kapcsolati hálót, és hogy hogyan érdemes a tartalmakat előállítani. Facebook témánkban szó lesz a hiteles és hatékony kommunikálásra alkalmas Facebook oldalról és a kampánykezelés előtti lépésekről. Mindezt interaktív, gyakorlatias módon, egyéni kérdések megválaszolásával bonyolítjuk le. Részletek Jegyek
  • 2021.03.302 Napos Agilis Képzés HR szakembereknek, élő videokonferenciás A képzés elsősorban toborzással, talent managementtel és képzéssel foglalkozó, agilis átalakulást segítő HR szakembereknek szól, akik szeretnék megérteni, mi az üzleti és IT területek elvárása az agilis transzformáció során. Bemutatjuk, hogyan tudnának hatékony támogatói és partnerei lenni az agilis átalakulásban részt vevő csapatoknak, és hogyan tudják megtalálni a szervezethez leginkább illő, megfelelő kompetenciákkal bíró agilis jelölteket. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A szervezeti kultúra, amely túléli a vezetőket

Az Ecolab már akkor készen állt a pandémiára, mikor még sejtelmük sem volt a COVID-ról. Teljes cikk

Munkavégzés és motiváció

Érdemes feltennünk a kérdést, hogy a puszta megélhetésen kívül mi az, ami motivál bennünket munkavégzésünk során? Ha sikerül megtalálnunk a... Teljes cikk

Játék és csapatépítés online - nagy sikert aratott a Flinkit

A virtuális céges rendezvények egyik slágerévé vált tavaly év végén az online csapatépítést izgalmas játékkal ötvöző Flinkit. A cég most egy... Teljes cikk