Megjelent: 4 éve

A meta univerzum és az online játékok jövője 2023-ban

Bár a meta univerzum vagy röviden metaverzum egy virtuális világ, egyre inkább kapcsolódni látszik a fizikai világgal. 2023-ban várhatóan több példát láthatunk majd erre az egyesítésre, például olyan virtuális eseményeket láthatunk, amelyeket eddig fizikai helyszíneken tartottak, vagy olyan VR-élményekkel találkozhatunk, amelyek a valós világ helyszíneihez kapcsolódnak. Utánajártunk, milyen hatással lehet mindez az online játék világára.

Mi is az a metaverzum?

A metaverzum a közelmúltban jelentős figyelmet kapott a technológia világában. A metaverzum, más néven virtuális vagy meta univerzum egy számítógép által generált virtuális világ, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy valós időben lépjenek kapcsolatba egymással és a digitális tárgyakkal.

Ez a virtuális valóság (VR), a kiterjesztett valóság (AR), az NFT-k és más, egyedi  technológiák kombinációja, amelyek teljesen magával ragadó és interaktív élményt nyújtanak.

A metaverzum 2023-ban: mire számíthatunk?

Több olyan trend van a témában jártas szakértők szerint, amelyekkel 2023-ban mi is találkozhatunk. Íme néhány „jóslat”.

  • A virtuális és fizikai világ összekapcsolása

  • Az avatárok fejlesztése, elterjedése

  • A virtuális valóság játékipar növekedése 

A virtuális és fizikai világ közelebb kerülhet egymáshoz

Az első és legalapvetőbb trend, amit a szakértők előreláthatnak, az az, hogy a metaverzum egyre nagyobb mértékben fog kapcsolódni a mi, valóságos világunkhoz. Erre jó példa lehet az a törekvés, amelynek köszönhetően egy VR-szemüveg segítségével ellátogathatunk egy ingatlanba, tehát ha szeretnénk egy lakást vásárolni, körbejárhatjuk úgy, hogy közben ki sem bújtunk a pizsamánkból.

Népszerűbbé válik az avatárok használata

Bár biztosan tisztában vagy vele, mit takar az avatár fogalma, szögezzük le, hogy ez a felhasználók virtuális reprezentációi ebben a virtuális világban. A hozzáértők szerint ezeknek az avatároknak a használata jelentősen meg fog nőni, mivel egyre valósághűbbé és személyre szabhatóbbá fognak válni.

Egyre több VR-játék jelenik meg a piacon

A játék már most is jelentős összetevője a metaverzumnak, és 2023-ban még nagyobb növekedésre számíthatunk a virtuális valóság játékiparban. A VR-játékok lehetővé teszik a játékosok számára, hogy teljesen elmerüljenek a játékban, így valósághűbb és interaktívabb élményt nyújtanak az egyszerű online játékoknál.

A metaverzum elterjedésének hatásai az online gamingre

A virtuális valóság játékipara már egyébként sem kicsi, a közeljövőben azonban számíthatunk arra, hogy ez folyamatosan csak növekedni fog, és az online játékok gyártóinak egyre nagyobb konkurenciával kell majd szembenézzenek. Hiszen ki ne vágyna arra a lélegzetelállító játélményre, amit a metaverzum ígér?

Ha a fejlesztők álmai valósággá válnak, bizony, számíthatunk rá, hogy a metaverzum és a VR-játékok gyarapodása egy egészen új gaming-korszakot nyitnak meg.

A metaverzum és az iGaming

Több lehetséges kimenetele is lehet a metaverzum és az iGaming találkozásának. Előfordulhat, hogy a metaverzum annyira leural minden egyebet, hogy előbb-utóbb minden felhasználó teljesen átköltözik ebbe a virtuális világba, a kikapcsolódásra szánt pénzt pedig inkább ebbe fekteti.

Egy másik lehetséges kimenetel, hogy előbb az iGaming költözik át a virtuális világba. Milyen klassz is lenne, ha besétálhatnék a kedvenc online kaszinóban a személyre szabott avatárommal!

Sok még a munka és a kérdőjel

A virtuális valóság fejlesztőinek számtalan elképzelése van arról, hogy mire lehetne használni a metaverzumot, és az a helyzet, hogy szinte bármire. Nemcsak a szórakozási lehetőségeket tudják ezzel tovább bővíteni, hanem a tudományban is segítséget tudnak nyújtani.

A célkitűzések listája végeláthatatlan, sok dolga van még a fejlesztőknek, azt viszont láthatjuk, hogy az eddigi munkájuk nagyon is ígéretesnek mutatkozik, és úgy néz ki, a jövőben is bőven lesz mivel szórakozzunk!

 

  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Ittasan dolgozó buszsofőr ellen mondták ki az ítéletet

Nem jogerősen egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt az Egri Járásbíróság egy ittasan dolgozó buszsofőrt Egerben - közölte a Heves... Teljes cikk

Autószerelő drogdíler ellen emeltek vádat, aki műhelyében árulta a kábítószert

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, új pszichoaktív anyaggal... Teljes cikk

Ajándékötletek nyugdíjba készülő kollégáknak

Ha egy olyan kollégánk vonul nyugdíjba, aki különösen kedves számunkra, természetes hogy szeretnénk őt meglepni valamivel. De mi lehet a megfelelő... Teljes cikk