Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 éve

Ahol a gyerek véleménye is számít

Azt, hogy a projektünk eredményes-e, a lehető legegyszerűbb módon mérjük: megkérdezzük a résztvevő gyerekeket. Az, hogy partnerként kezeljük őket, egy fontos pillére a rendszerünknek - mondta a Schoolról Halácsy Péter.

A munkaerőhiány és a változó piaci igények miatt egyre több az innovatív oktatási projekt és szervezet. Közös bennük, hogy mind nagyobb szerepet kapnak a hazai tehetséggondozásban, tanulóik közül pedig sokan érnek el nemzetközi sikereket - írja közleményében a Budapest School.

A Budapest Schoolban a 3 és 10 év közötti gyerekek elsősorban a boldog és élethez szükséges kritikai gondolkodást, világra való nyitottságot és társadalmi érzékenységet tanulják el - azaz egyfajta gondolkodásmódot.

Mindezt egy olyan oktatási rendszerben, ahol a csapatmunka és a kihívást kereső gondolkodásmód is központi szerepet játszik. Az alapítók között megtaláljuk Halácsy Pétert, a Prezi társalapítóját, aki elmondta, vállalatvezetői tapasztalatai alapján a hagyományos oktatási intézmények ritkán tudnak lépést tartani a cégek igényeivel. Éppen ezért a vállalatok egyre inkább átveszik a tehetségek képzésének feladatát. „Azok a fiatalok, akik részt vesznek a képzésünkben, olyan problémamegoldó szemlélet sajátítanak el, amely később nagy érték a cégeknél. Azt, hogy a projektünk eredményes-e, a lehető legegyszerűbb módon mérjük: megkérdezzük a résztvevő gyerekeket. Az, hogy partnerként kezeljük őket, egy fontos pillére a rendszerünknek” - mondta Halácsy Péter.

A Skool projektben a különböző tematikájú műhelyek és kurzusok során 8 és 18 év közötti lányok ismerkedhetnek meg a technológia területével. Játékosan, az iskolai keretek közül kilépve IT vállalatoknál tehetik meg ezt. A projekt azért egyedülálló, mert nemcsak a fiatalok számára kínál izgalmas oktatási programokat, hanem több szinten is reflektál a munkaerőpiaci igényekre: azon felül, hogy az egyre aktuálisabb informatikai szakember-hiány leküzdésében segít, a nemek arányának javításával támogatja a szakma sokszínűbbé válását is. A projekt egyik alapítója, Koleszár Szilvi 10 évig dolgozott az egyik legsikeresebb magyar IT cégnél.

Vállalattól függően alakítjuk ki a kapcsolódási pontokat, így a lehető leghatékonyabban történik az együttműködés. Az elmúlt 10 év, amit a hazai tech szektorban töltöttem, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy hamar megtaláljuk a közös nyelvet a partnercégeinkkel - mondta Koleszár Szilvi.

School
Follow hrportal_hu on Twitter