kapubanner for mobile
Szerző: HR Portal
Megjelent: 1 éve

Bizonytalanságtűrés a változásban

Átalakulóban lévő világunk kiszámíthatatlanságával, történelmi változásaival csoport és egyén szintjén is a fokozott, tartós terhelés és folyamatos alkalmazkodás kihívásai elé állít minket. Mire van szükség ahhoz, hogy munkatársaink meg tudják őrizni reakciókészségüket, rugalmasságukat és teljesítőképességüket? Az október 5-i konferencián erről a témáról beszélget a résztvevőkkel Kocsis Zoltán a SKULL Tréning és Tanácsadás Vezetési Tanácsadója.

Kocsis Zoltán, SKULL-

Gyakran előfordul, hogy alulértékeljük vezetői hatóerőnket, mellyel támogatni tudjuk munkatársainkat a valós nehézségeikkel való megküzdésükben. Szerepünk és ráhatásunk ezen a téren mindinkább felértékelődik.

Egyre kiszámíthatatlanabb viszonyok között kell vezetnünk munkatársainkat. Mindennapos tapasztalattá váltak a nehezen követhető prioritásváltozások, a megbomló és átalakuló csapatok, a szabályok villámgyors módosításai, a hektikusan alakuló ügyféligények, az akadozó beszállítás, az átalakuló munkafolyamatok, és így tovább … Biztonságérzetünket alaposan kikezdte, hogy még bele sem helyezkedtünk egy új helyzetbe, máris meglep egy újabb fordulat. 

Szakértők számtalan megszívlelendő tanáccsal látják el vezetőinket, hogyan vezessék csapataikat ezekben a nehéz időkben, de arról, miként maradhat talpon maga a vezető, már kevesebb szó esik. Akkor tudok a munkatársaim számára is vezetőként teljesen jelen lenni, ha én magam rendben vagyok. Ezután jöhet a kérdésfeltevés, felismerem-e munkatársaim valós nehézségeit, és képes vagyok-e támogatni őket az azokkal való megküzdésükben.

Vezetőként fokozott érdekünk és felelősségünk van abban, hogy tisztábban lássuk, mi zajlik bennünk és másokban ezekben a különlegesen megterhelő időkben. E hatások tudatosítása és kezelése kiemelt jelentőségű, mert így nem csak magunkat, hanem munkatársainkat is támogathatjuk abban a tanulási folyamatban, ami az új élethelyzetekhez való alkalmazkodást, új viszonyulások és készségek kialakulását eredményezi. 

A sikeres változáskezelés ma már jóval több, mint küzdelem a K. Lewin-i hajtó- és fékezőerőkkel. Más megközelítést igényel. A „4 elem próba” négy olyan készség megerősítését célozza, melyek a nehéz idők sodrásában hasznunkra lehetnek. Egyike ezeknek a „tűzpróba”, a bizonytalanság-tolerancia edzése annak érdekében, hogy cselekvő energiáinkat és megoldóerőnket szabadon tudjuk tartani. A bizonytalanság-kerülés (Uncertainty Avoidance) kulturális mutató értékét tekintve mi magyarok sajnos, Európán belül is kimagasló helyen állunk. A bizonytalanság-tűrés fejleszthető."

Jöjjön el a 2022-es Tréning Kerekasztal Konferenciára, 2022. október 5-én, az Anantara New York Palace Budapest Hotelbe!

A konferencia, több évtizedes hagyományt követve, az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Válaszok a folyamatos változásra, stresszre, fluktuációra és a hibrid működésre. 

Izgalmas előadások és tartalmas workshopok egész nap. 500+ év szervezetfejlesztési tapasztalat egy helyen. Nyeremények 1 millió Ft értékben. A program üzleti vezetőknek, cégvezetőknek, HR vezetőknek, HR Business Partnereknek és vállalati képzési és fejlesztési szakembereknek szól.

Jelentkezzen most! További részleteket itt talál.

  • 2023.12.07IV. euChance KLUB Negyedik alkalommal és idén utoljára gyűlik össze az euChance Klub! Az izgalmas témák mellett értékeljük majd a Klub első évét is: sikerek és megoldásra váró feladatok számba vétele és a következő év tervezése.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2023.12.31Készüljön fel a külföldön való jelenlétre a Global Mobility modullal! A külföldi üzleti jelenlét komoly versenyelőnyt kínál, ám egyúttal számos jogi kérdést is felvet. Ha a szervezet nincs tisztában a hatályos jogi háttérrel (pl. nemzetközi közjog, közösségi jog, társasági jog, munkajog, adójog, társadalombiztosítási jog, idegenrendészeti jog), akkor számos probléma, kockázati tényező merülhet fel. Az alap szintű modul tartalmazza a szükséges jogi szabályokat, folyamatábrákat (pl. Közvetlen befektetési lehetőségek, Tartózkodási, letelepedési és munkavállalási közjogi szabályok, Munkajogi szabályok, Adózási szabályok). A plusz szint egy online kurzussal egészül ki.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek