Megjelent: 5 éve

Diákmunkára népszerű célpont a Balaton

images

Szezonális állásajánlatokból nincs hiány a Balaton környékén: úszómesterség, a kempinganimátor, a kisegítő pincér, a mosogató, a szobalány, a konyhai kisegítő tevékenységek, a tolmácsolás vagy az idegenvezetés, mondta el a lapnak a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Ifjúsági és Diákvállalkozási Szekciójának elnöke, Gazsi Attila.

A hosztesz- és promóciós munkák a legnépszerűbbek, de kedveltek a turizmussal kapcsolatos lehetőségek is. Több vendéglátással foglalkozó cég keresi meg az iskolaszövetkezeteket munkaerőért, mint korábban, mondta Gyurácz Tibor, a Mind-Diák veszprémi irodájának vezetője. Ezekben az esetekben a minimálbérnél jobb a fizetés, így a diákok hamar lecsapnak a lehetőségre.

A tanulók órabére többnyire 604 forint, mert így jön ki a minimálbér, de hosztesz munkáért 800-1000 forintos órabért is kaphatnak. A diákok bérét csak személyi jövedelemadó terheli.

metropol.hu
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter