Megjelent: 7 éve

Egy coach-hallgató szívéből

Ha begépeljük a Google keresőjébe, hogy coach képzés, pillanatokon belül számos cég hirdetése jelenik meg, a hasonló képzéseket különböző hangzatos hívószavakkal tarkítva kívánják megnyerővé tenni. De mégis, mi történik egy tréningen, s milyen változás vár ránk?

Megoldásorientáltságtól a rendszerszemléleten, folyamatorientáltságon, kapcsolatközpontúságon át a proaktivitásig, mennyiségre hajazó piacvezetőktől külföldi társ-szervezeteken át az ismertségig mindenféle meggyőző érvekkel szolgálnak a coach képzést kínáló cégek honlapjaikon. Egyre többen említik az önismeretet, hangsúlyt kap a saját esetek feldolgozása, az akvárium coaching (egy valós coaching ülés végignézése), tanácsadás, szupervízió, nyílt napok, s megjelenik a távoktatás is.

Tegyük fel, hogy a választáskor racionális döntést hozunk: felsoroljuk a szempontjainkat, súlyozzuk azokat (1-10), a cégeknek pontszámokat adunk (1-100), ezeket összeszorozzuk és a legtöbb pontot kapottat választjuk. Ahogyan benyomásaink, úgy ez sem garantálja, hogy jó iskolát választunk és azt kapjuk, amire számítunk, amire szükségünk van. Most azonban tegyük félre a döntés súlyát. Íme egy projekció, mint egy három hónapot összefoglaló mozifilm „előzetese”, melynek címe: Life Coach képzés.

Első nap, izgatottan érkezem, a terembe lépve máson is látszik a jóindulatú feszültség, amit szertefoszlat a bemutatkozás és a stresszoldó közös kávézás. Egy-két mondatváltás és már kezdünk is. Bemutatkozás – de nem a szokásos módon: itt nincs helye szépítésnek, „csomagolásnak”, netán hazugságnak. Ki vagyok én? Egyikünk sírva fakad. Megdöbbenünk. Hiszen még nem is kérdeztünk semmi kínosat, nem vájkáltunk egymás életében, csak őszinteségre ösztönöztük egymást, megtisztelve egymást – ha szabad ezzel élnem, semmi spirituális vonalat nem belegondolva – szívünk megnyitásával.

Néhány héttel később új tanár érkezik és újra be kell mutatkoznunk: mi alakítja az identitásunkat. Az előbb említett hölgy sírás nélkül, büszkén, mosolyogva mesél magáról! ... Ezt tette néhány hét alatt az önismeretre fókuszálás, a tisztulás, a pozitív visszajelzés.

Harmadik alkalom, érkezik hozzánk egy ügyfél, „élő eset”, aki tudja, hogy mire vállalkozott, de ő maga sem tudja, mire számítson. Mi is meg vagyunk szeppenve, nem is ismerjük, mégis bátran kérdezzünk tőle? Rendben, gyakoroljunk, ha már lehetőséget kaptunk. Figyelve a nonverbális kommunikációját látjuk, hogy kényelmetlenül érzi magát: markolja a szék karfáját, keresztezi lábait, tördeli az ujjait. Amikor rákérdezünk a konkrét problémára, sírva fakad. Később olyan érzésekre derül fény, amin az alany is legalább annyira meglepődik, mint mi magunk.

Szerencsére oktatónk tapasztalt coach: higgadt marad, kezeli a helyzetet, s mi nem bánjuk, hogy a gyakorlat átvált akvárium coachingba. Mi csak nézzük és fejben jegyzetelünk: mennyi mindenre kell figyelni, mi mindenre kell felkészülnünk lelkileg, mekkora súlya van annak, hogy milyen kérdéseket teszünk fel és hogyan reagálunk a válaszokra! ... Ezt tette egy konkrét eset feldolgozása, a lehetőség megteremtése, a több éves szaktudással rendelkező oktató példamutatása.

Egy kezemen bőven meg tudom számolni, hányszor volt példa frontális oktatásra, de még ekkor is interaktív formát öltött. Ettől függetlenül természetesen megkaptuk a tankönyveket elektronikus formában (több tízezer forintot spórolva), s minden héten egy-egy témát feldolgozó diasort, de tudjuk, mi teszi a mestert, így a hangsúly az elmélet gyakorlatba ültetésére helyeződik.

Mi szükséges egy coach sikeressé válásához? A legtöbben nem tudják, a kezdéskor mi lesz a legnagyobb feladat számukra. Egy könyvet bemagolni, gyakorlatokat, sémákat elsajátítani nem nehéz feladat. Megbírkózni azonban magunkkal, a határainkkal, a konfliktusainkkal: ez a valódi kihívás. Ezek után rátérhetünk másokra: a körülöttünk lévők megismerésére. Ami nem azt jelenti, hogy tudjuk a nevét, a munkáját, hobbiját. Mi okoz neki örömet? Mik az álmai? Mik a gyengeségei? Milyen nehézségekkel kell szembenéznie? Jó úton halad-e? Hatékony-e? A csoportos képzéseknek nagy előnye, hogy „gyakorolhatunk egymáson”. A testbeszédelemzéstől a probléma felderítésén át a különböző coaching technikákig bezárólag majdnem mindent.

Be kell élesítetünk a receptorainkat: érzékenynek kell lennünk a többi emberre. Nem honlapra, nem hívószavakra, nem képekre. Hallgassunk a szívünkre és kezdjünk el gyakorolni már most, a képzés kiválasztásakor: hívjuk fel a jelölteket, és figyeljünk válaszaikra! Ha nem válaszolnak hívásunkra, vagy kérdéseinkre agresszíven, tolakodóan reagálnak – tudhatjuk, mire számíthatunk később. Ahhoz, hogy minket jó coachcsá képezzenek, a leendő oktatóinknak OKÉ-nak szükséges lenniük. Nincs több titok.

Mavrák Katalin, végzős Life Coach hallgató
LINEO International Consulting Kft.

  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Profi hárítók, avagy a munka szuperhősei

Előfordul, hogy az egész reggeledet azzal töltöd, hogy három különböző naptárt kell átnézned, mert már megint nem sikerült szinkronizálni őket?... Teljes cikk

Karrierváltás fél év alatt? - Szakértői tippek, hogy ne fussunk zátonyra!

Mi a sikeres karrierváltás titka? Hogy kerülhetjük el a leggyakoribb csapdákat, tévutakat? C. Szabó Helga karrier coach tanácsait gyűjtöttük egy csokorba. Teljes cikk

A nyelvi coach támogatást ad a nyelvtanulásban és a munkában is

Kinek érdemes a nyelvi coaching módszerével idegen nyelvet tanulni (és kinek nem)? 3 + 3 alaphelyzet, amelyben hasznos lehet a nyelvi coach segítsége,... Teljes cikk