Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 9 éve

Egymás gyakorlataiból tanulhatnak a HR-esek

Dara Péter, a Devise Hungary ügyvezető igazgatója a benchmarkolás hogyanját is fontosnak tartja. Ebből a megfontolásból egy szakmai közösséget hozott létre a közelmúltban HR Trend Klub néven, mely lehetőséget biztosít a szakembereknek egymás alaposabb megismerésére, jó gyakorlatok és újszerű trendek bemutatására.

A klub résztvevői úgy vélekednek, hogy a benchmarkolás jó gyűjtőneve annak a tevékenységnek, ami a klubalkalmakon folyik. Résztvevői oldalról a különféle nehéz helyzetek közös feldolgozására, esetek és megoldási módok megbeszélésére van a legnagyobb igény. Dara Péter fontosnak tartja, hogy a klubalkalmak erősen gyakorlati fókuszúak legyenek. Ezért konkrét szituációkat dolgoznak fel, egymásnak tesznek javaslatokat egy-egy problémás helyzet megoldására a klubtagok. Mindemellett szerepet kapnak az aktuális jogszabály változások, hazai és nemzetközi trendek kerülnek megvitatásra, továbbá meghívott vendégek is segítik az adott problémakör alaposabb megvilágítását.

Dara Péter a klub sikerességét a résztvevői aktivitásban és nyitottságban látja. Fontosnak tartja, hogy a klub tematikáját a résztvevők igényei alapján állították össze, melyek közül a legsarkalatosabb kérdések a szervezeti- és kultúraváltozások, valamint a bérezés-megtartás-motiváció kérdésköre. A klubalkalmak struktúrája interaktív elemekre épül, kiscsoportos feldolgozás során lehetőség van az egyéni vélemények megvitatására, tapasztalatcserére.

A benchmark tevékenység igazán hatékonnyá akkor válhat, ha tudatosan végezzük. A konferenciákon folytatott rövid beszélgetéseknek is akkor van igazán értelme, ha közvetlenül utána néhány gondolatot lejegyzünk emlékeztetőül, esetleg meg is állapodunk az adott beszélgetőpartnerrel, melyek azok a területek, ahol egymás segítségére lehetünk. A HR Trend Klub keretében történő tudatos benchmarkolás ennél tovább megy. Rendszeres találkozási és kapcsolattartási lehetőséget biztosít a klubtagoknak; aktualitásokat, trendeket mutat; valamint irányított esetfeltáráson és problémamegoldáson keresztül próbál minél több gyakorlati, hasznos információt átadni.
Follow hrportal_hu on Twitter