kata 
Megjelent: 6 hónapja

Erre figyeljen a katás, ha nem akarja, hogy a NAV jól megadóztassa

A kisadózók tételes adózásával (kata) kapcsolatban tavaly novemberben hajmeresztő szigorítási tervek kerültek elő, amiket utóbb cáfolt a Pénzügyminisztérium. Annyi azért elég egyértelműen kiderült, hogy azt szeretnék, ha nem a munkaviszony alternatívájaként tekintenének egyes cégek a kisadózásra, azzal a nem titkolt céllal, hogy megtakarítsák a foglalkoztatás még mindig elég magas közterheit.

Többek között a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Parragh László is azt taglalta, hogy sokan visszaélnek a lehetőséggel, ezért lehet szükség szigorításra.

Egyelőre a szigorítást nem lépték meg, de valószínűleg le sem tettek róla - úgy tudni, elvileg újabb egyeztetések jöhetnek a témában. Varga Mihály pénzügyminiszter is jelezte korábban, hogy a kata szabályainak megváltozása csak 2020-ban következhet be, és csakis a visszaélések megakadályozását, a katások érdekeinek védelmét szolgálná. Egyelőre annyi biztos, hogy a feltételek nem változtak:

  • Évi 12 millió forintos értékhatárig lehet katázni, főállásban havi 50 ezer forint kataadó megfizetése mellett (választhatóan lehet 75 ezer forint is az adó, hogy magasabb legyen a tb-alap). Mellékállásban havi 25 ezer forint az adó. Évi 12 millió forintot meghaladó befolyt árbevétel felett 40 százalék az adó.
  • A megszabott hét feltételből továbbra is elég kettőnek megfelelni ahhoz, hogy a katázás ne minősüljön munkaviszonynak.

Egy változás azonban mégis lesz júliustól, ami a katásokat is érinti:

  • Online be kell küldeni (egyelőre a vállalkozásoknak kiállított) minden számlát a NAV-hoz, akkor is, ha alanyi áfamentes számláról van szó.

    Konkrét példával érzékeltetve a különbséget a munkaviszony és a kata költségei között:

  • Ha katásként havi fél millió forintot számlázunk, abból leegyszerűsítve 450 ezer forint marad.
  • Ha egy munkáltató nettó 450 ezer forintot szeretne fizetni a dolgozójának, az neki összesen 800 ezer forintjába kerülne.

Ha tehát a katás nem felel meg a hétből legalább két feltételnek, akkor a NAV vélelmezheti, hogy munkaviszonyt leplez a kisadózás, és vizsgálatot kezdeményezhet.

A hét feltétel, amiből legalább kettőnek meg kell felelnie a katásnak, a következő:

1. A kisadózó a tevékenységet nem kizárólag személyesen végzi.

2. Naptári évi bevételének legalább 50 százalékát nem az adatszolgáltatásra köteles személytől szerezte.

3. A megbízó nem ad utasítást a tevékenység végzésének módjára vonatkozóan.

4. A tevékenység végzésének helye a kisadózó birtokában áll.

5. A tevékenység végzéséhez szükséges eszközöket és anyagokat nem az adatszolgáltatásra köteles személy (megbízó) bocsátotta a kisadózó rendelkezésére.

6. A munkarendet - például a munkaidőt - a kisadózó határozza meg.

7. A mellékállású kisadózó a naptári év egészében azért nem minősül főállású kisadózónak, mert heti 36 órás foglalkoztatással járó munkaviszonyban áll, vagy a kisadózó vállalkozáson kívül más vállalkozásban főállású társas vállalkozónak minősül.


A Pénzügyminisztérium változtatási terveit a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete fedte fel ősszel. Ruszin Zsolt alelnök szerint nem kellene bolygatni a katásokat, mert a feltételrendszer megfelelő most is. Legfeljebb annyit lenne érdemes változtatni, hogy előírhatnák, a bevallásban tüntesse fel az adózó azt a két feltételt, ami alapján jogosult katázni. Ezzel szerinte el lehetne oszlatni a kételyeket.

Egyelőre nincs ilyen előírás sem. Azt viszont kilátásba helyezték, hogy jobban ellenőrzik a katásokat. Az autokata munkatársa Kristó Zoltán januárban azt nyilatkozta a Portfóliónak, hogy a várható NAV-ellenőrzések elsősorban a bújtatott munkaviszony felfedésére irányulhatnak, de legelőször a bevételi nyilvántartást kérhetik a revizorok.

A cikket a VT-Soft szakértői készítették.

Nyitókép:Kelly Sikkema on Unsplash
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Így élték meg a járványidőszakot a munkavállalók

Belső kommunikációban még van tere a fejlődésnek a hazai cégeknél. Teljes cikk

24 hónapos munkaidőkeret: hogyan lehetne mindenkinek jobb?

Így lehetne hatékonyabb a hosszabb munkaidőkeretet szabályozó rendelet a BDO Legal Jókay Ügyvédi Iroda szerint. Teljes cikk

Koronavírus és GDPR: van feladat bőven!

A koronavírussal kapcsolatos protokollok kialakításakor elkerülhetetlen a megfelelő adatkezelési szabályzatok készítése és az adatkezelési... Teljes cikk