Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 2 hónapja

Ezt javasolja az MSZP tanárhiány ellen

A nyugdíjas pedagógusok, ha továbbra is tanítanak, fizetésük mellett kapják meg a nyugdíjukat is! - kezdeményezte az MSZP társelnöke online sajtótájékoztatóján.

Kunhalmi Ágnes azt mondta, attól még, hogy a kormány tagadja, országos és rendszerszintű pedagógushiány van, és ha folytatódnak a tendenciák, akkor hamarosan nem lesz, aki tanítson az iskolákban.

A következő években egyre több pedagógus megy nyugdíjba, közben egyre kevesebb a pályakezdő tanár. A következő tíz évben 73 ezren, a pedagógusok 50 százaléka megy nyugdíjba.

Bár hétezren kezdik el évente a tanárképzést, sokan nem fejezik be, emellett a bérek olyan alacsonyak, hogy az első öt évben nagyon sokan hagyják ott a pályát.

Ha a 2022-es parlamenti választások után az ellenzéki pártok alakíthatnak kormányát, akkor az MSZP a pedagógushiány megoldására azt fogja javasolni, hogy a nyugdíjas pedagógusok megtarthassák a nyugdíjukat is a fizetésük mellett.

A jelenlegi szabályok szerint a nyugdíjas pedagógusok, ha közalkalmazottként tanítanak, elveszítik nyugdíjukat.

Kunhalmi Ágnes nem ért egyet azzal a kormányzati javaslattal, hogy képesítés nélküli oktatókkal töltsék fel az üres álláshelyeket. Pedagógusvégzettség nélkül ne lehessen tanítani! - mondta. Az MSZP társelnöke szerint ezer sebből vérzik a magyar oktatási rendszer és "kemény bérrendezésre" is szükség van.

 

  • 2022.02.01Munkaügyi adatvédelem (GDPR HR-eseknek) Blended képzésünk során a tananyag általános elméleti részét, mely tartalmazza az alapfogalmak, jogalapok és törvények összefoglalását először e-learning videó formában sajátíthatja el. A videó megtekintése után egy fél napos konzultáció keretein belül, feldolgozásra kerül a tananyag további része, melyet online vagy tantermi formában hirdetünk meg. Részletek Jegyek
  • 2022.02.04Sikeres évem lesz! Csoportos coaching az eredményes évért 2022 első heteit éljük. Álmodozunk és tervezgetünk; mi mindent akarunk megvalósítani az idén? Aztán elröppennek a hetek és a hónapok, és azt vesszük észre, hogy sehol sem tartunk ezekkel a tervekkel. Ilyekor elgondolkodunk: hogy lesz ebből sikeres év?! Lehet, hogy veled is megtörtént már ez. Ha azt akarod, hogy az idén másképp legyen, érdemes felkészülni rá! Jelentkezz az eseményre, ahol eszközöket és inspirációt kapsz a tudatos évtervezéshez! Találkozunk? Részletek Jegyek
  • 2022.03.07Hetes Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. A képzés 3 héten keresztül, 2 hétköznap este valósul meg. Igény esetén 3 munkanapra is szervezhető. Részletek Jegyek
  • 2022.04.22BEMUTATKOZIK A teamwork2022 Képzelj el egy olyan kétnapos csapatépítő képzést, amely minden részletében a Te vállalati csapatodról szól. Jelentkezzetek az ország első csapatépítő eseményére, amelyre háromfős vállalati csapatokat várunk! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter