Megjelent: 5 hónapja

Fáradnak a kereskedelmi dolgozók, a rövidített nyitvatartás lehet a megoldás

A nyitvatartási idő csökkentését és a húsvéti szombati munkanap pihenőnappá nyilvánítását is javasolja a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete az ágazatban dolgozók egészségének megőrzése és a megfelelő rekreáció biztosítása érdekében.

images

images

Egészségvédelmi akciótervet dolgozott ki a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete, mert a bolti munkavállalók fokozottan kitettek a járványveszélynek. Szükség lehet a vásárlási körülmények szigorítására - írja a Magyar Nemzet.

Több nagy lánc már most nyíltan vállalja, hogy lemond a nyeresége egy részéről a biztonság érdekében, és rövidíti a nyitvatartást. A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) azt kéri a cégektől, hozzák meg önként az ehhez hasonló, szükséges védelmi intézkedéseket. Javasolják annak megfontolását, hogy ideiglenesen rövidüljön a nyitvatartás - nemcsak a hét végén, hanem a hétköznapokon is.

Az érintettek mindenütt kapjanak további védőfelszereléseket: maszkot, gumikesztyűt, plexifalat a pénztárak elé, illetve kézfertőtlenítőt, aminek használatára a vevőket is kötelezni kell.

"Négyzetméteralapon meg lehetne határozni az optimális vásárlói számot, de leginkább a nyitvatartási idő változtatása segítene. Vagy naponta néhány órával rövidebb működéssel, vagy a veszélyhelyzet idejére ideiglenesen elrendelt vasárnapi pihenőnappal lehetőség nyílna a dolgozók rekreációjára" - mondta a lapnak Bubenkó Csaba, a KDFSZ elnöke.

Kitért arra is: húsvétkor négy napot egyhuzamban pihenhetnének a munkavállalók, ám nagyszombaton a hagyományos nyitvatartással üzemelnek a boltok, ami a munkaszüneti nappá nyilvánított nagypéntek után és húsvétvasárnap előtt óriási nyomással lesz az ellátási láncra. - Azt kérjük a koronavírusra való tekintettel, hogy ezúttal szombaton is maradjanak zárva az üzletek - emelte ki.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter