Megjelent: 1 éve

Ha késlekedsz egy napot, oda lehet az egész évi munkád - egy növénytermesztő gazda munkanapjai

„A magad főnöke vagy.” „Folyamatos kihívásokkal szembesülsz.” „Ha késlekedsz egy napot, akkor lehet, hogy oda az egész évi munkád.” „Kell a végtelen türelem és a kitartás.” „Nagyszerű érzés, amikor jó a termés, jól végeztél el egy munkát vagy jó pénzt kapsz a terményért.” Néhány gondolat egy 28 éves gazdától, amikor szakmáját jellemzi. Balajthi Zoltán a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászladányban beleszületett a mezőgazdaságba, és nem cserélné el ezt az életformát. Milyen is ez és milyenek munkanapjai?

„Ma egész nap kamionokra pakoltuk az ősszel betakarított napraforgót, és az ezzel járó adminisztrációt, súlymérést intéztük” - ad betekintést december 9-én este 7 órakor az aznapi munkába Balajthi Zoltán. Elárulja azt is, hogy rengeteg a feladat egy évben, nincs két ugyanolyan nap, a munkákat még felsorolni is hosszú: talajelőkészítés (tárcsázás, szántás), imputanyag-beszerzés (vetőmag, növényvédőszer, műtrágya), vetés, permetezés, öntözés, tápanyag-utánpótlás (műtrágyázás), aratás, szállítás, értékesítés, gépkezelés, gépjavítás, a munkaerő toborzása... és az ezekkel járó adminisztrációs teendők. És mindent a megfelelő pillanatban. „Ez életforma, csak úgy lehet csinálni, ha szereted” - teszi hozzá.

Beleszületett a mezőgazdaságba, de kellett a traktorélmény

Hogyan szerette meg? Több lépcsőben. A fiatal gazda gyermekkorától benne van a verkliben. Mindkét szülője évtizedekig a helyi téeszben dolgozott, aztán 1990-ben - még Zoltán születése előtt - saját gazdálkodásba kezdtek. Zoltánt kisgyermek korában a traktorok ragadták meg: először csak felment a fülkébe az édesapával, aztán belesegített a vezetésbe, majd idővel átvehette az irányítást a járművön. „Ha van élmény, akkor nehezen engedi el az ember” - emlékezik vissza. Zoltán Szolnokon érettségizett egy környezetvédelmi és vízgazdálkodási szakközépiskolában. Majd Törökszentmiklóson végzett mezőgazdasági technikusként. Az induláskor édesapjától kapott 14 hektár földet saját gazdálkodásra, ezen kezdte el a munkát. “Szabad kezet kaptam, egyedül a növényvédelmet vitte és viszi ebben az édesapám.” Zoltánék most 150 hektárt művelnek 60%-ban saját, 40%-ban bérelt földeket. Búzát, árpát, repcét, napraforgót és vöröshagymát termelnek.

„Szeretem a kihívásokat és ez a szakma napi szinten ezt jelenti, döntések elé állít” - vallja. Példaként egy nyári gépberuházását említi. Érzékelte, hogy egyre nehezebb munkást találni a hagyma betakarítására. Elkezdett számolni és arra jutott, hogy megérné automatizálni a folyamatot egy hagymafelszedő géppel. Vett is egyet használtan, melyet kicsit át kellett alakítani (eredetileg burgonyára tervezték), ám sikerült és már most látszik, hogy gyorsan behozza az árát.

Amit nem szeret: kétszer ugyanazt a munkafolyamatot megcsinálni, például a hagyma átcsomagolását és a súly újramérését, ha az valami miatt veszít a tömegéből.

Balajthi ZoltánBalajthi Zoltán: Sűrűnek mondható még egy-egy hét áprilisban és októberben a vetési időszakban, amikor a napi munkamennyiség szintén átlépi a 12 órát.
Nyáron nem ritka a 15 órás munkanap

Hogyan alakul a munkaterhelése egy éven belül? „A legtöbb munka júliusban és augusztusban, a betakarítás időszakában van. Reggel 6-kor már munkakészen vagyok, a harmat miatt 8-kor kezdjük csak az aratást, de ha jó az időjárás, még este 11-kor is a földön vagyunk. Én traktorral viszem a kicsépelt terményt a tározóba” - vázolja a gazda munkanapját. Sűrűnek mondható még egy-egy hét áprilisban és októberben a vetési időszakban, amikor a napi munkamennyiség szintén átlépi a 12 órát. Fontos a rugalmasság is. Ha ideális az időjárás, akkor maximálisan ki kell használni az időt. Ehhez persze folyamatosan követnie kell az időjárás-előrejelzéseket. Csúcsidőszakban naponta négyszer-ötször ránéz az Időkép.hu vagy a Met.hu oldalakra.

Télen jut idő lazulásra

Mikor kevesebb a munka? „Decemberben és januárban minimális a munka. Ilyenkor konferenciákra, kiállításokra járok, ekkor kerülnek sorra a kisebb-nagyobb gépjavítások is. Mivel nyáron nincs időm nyaralni, ezért a kikapcsolódásra szintén ideális ez az időszak” - árulja el a Zoltán. Beszélgetésünk másnapján éppen Kecskemétre tart, ahol a hagymatermesztőknek lesz egész napos konferenciája egy vetőmagforgalmazó cég szervezésében. Zoltán kiveszi a részét a Fiatal Gazdák Szervezetének (AGRYA) életéből: eljár rendezvényeikre, tanulmányutakra illetve a Nemzeti Agrárkamarában kötelekébében tagja a hagymatermesztők munkaacsoportjának.

Az élesben szerzett szakmai tapasztalat mindent visz

Mi kell ahhoz, hogy valaki sikeres legyen a növénytermesztésben? „Kell a szakmai alaptudás, amit könyvekből, tanórán el lehet sajátítani, de a legfontosabb az élesben szerzett tapasztalat, ami évek alatt alakul ki. Itt ugyanis nincsenek laboratóriumi körülmények, érezni kell a különféle elemek hatását. Ne félj a kudarctól, csak jegyezd meg, hogy mi az oka és tanulj belőle” - magyarázza Zoltán. A gazda a személyes tulajdonságok közül a kitartást, az előregondolkodást, a gyors reagálást és a türelmet érzi kritikusnak. Utóbbit a munkatársakkal való bánásmódra is érti.

Sales érzék nélkül nem megy

Hiába van meg mindez, kell még valami: az értékesítési véna. Nem elég ugyanis termelni, el is kell tudni adni a terményt. „Ezt is meg lehet tanulni főként az életben. Nálam az a fontos, hogy hosszú távú partneri viszonyt építsek fel a kereskedőkkel, és a win-win szituációra törekszem. Ha nyeregben érzem magam, mert nálam jó a termés, máshol pedig rosszabb és magas az eladási ár, akkor sem éreztetem ezt a felvásárlóval, hanem egyenrangú ügyfélként kezelem. Mert eljön az az időszak, amikor fordul a kocka, és nem annyira kapós a termés. Ekkor pedig az a tapasztalatom, hogy ugyanezek a kereskedők visszaadják a hozzállásomat. A lényeg: legyen fair kapcsolat és folyamatos párbeszéd közöttünk” - mondja Balajthi Zoltán.

  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.01.30Videokonferenciás 2 napos Scrum Master képzés A két napos intenzív, gyakorlat-orientált tréning szerepjátékokon és szimulációkon keresztül segít a résztvevőknek megérteni, hogyan alkalmazhatóak a legkülönbözőbb projektekben a Scrum alapelvei. Kitérünk arra is, hogy mikor érdemes használni a Scrumot, és mikor nem. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Hogyan lesz valakiből e-sport szakértő és mivel telik egy napja?

"Az e-sportban kiváló reflexekre és tizedmásodpercek alatt meghozott döntésekre van szükség, hogy a legjobb játékosok közé kerülj." -... Teljes cikk

Projektmenedzserek a csúcson - akik több száz emberrel is képesek napi kapcsolattartásra

Hogyan lesz egy jogászból és egy bölcsészből akár szakemberek százait koordináló projektmenedzser? Mi az, amit meg lehet tanulni könyvekből és mi... Teljes cikk

Villanyszerelő

A villanyszerelő feladata az áramellátást biztosító vezetékrendszer kiépítése, beüzemelése, karbantartása. Elektromos berendezések javítása is... Teljes cikk