Megjelent: 11 éve

Ha megszűnik a munkakör: hogyan tovább?

images

Üzletkötő, aki még nem látta saját munkaszerződését...

A párom elég érdekes helyzetbe került a munkahelyén, februárban vették fel egy üzletkötői állásra, viszont azóta sem írt alá semmilyen munkaszerződést. (még csak nem is látta) Közben fizetési papírt kap, a jelenléti ívet írja és ami nem fair, hogy nem azt a jutalékot kapja, amiben megegyeztek az elején a főnökeivel. Felhívtam az OEP-et és igazolták, hogy be van jelentve februártól. Hogy lehetséges ez? Mit tegyünk?

Dr. Sipos Márta: Követeljék írásban a munkaszerződést és a munkaügyi felügyelet lehet a segítség. (Jó ez a munkahely?)

Ha megszűnik a munkakör: hogyan tovább?

Ha egy munkahelyen átszervezés miatt megszűnik a dolgozó státusza, és nem mondanak fel neki, hanem felajánlanak egy másik munkakört, mi a helyzet a fizetéssel? Van-e joga a munkáltatónak az adott munkakörnek megfelelően csökkenteni a munkabért, ha igen, annak mértékére van-e valami szabályzat? Ha a dolgozó ezt nem fogadja el, akkor van-e más lehetősége a felmondáson kívül? Vagy érdemes kivárni, amíg a munkáltató mond fel ?

Dr. Sipos Márta: Ha a munkáltató nem tudja a munkaszerződés szerint foglalkoztatni a munkavállalót, fel kell mondja a szerződést/vagy állásidőre járó juttatást kell fizessen. Ha Ön elfogadja a másik munkakört, az arra a munkakörre járó munkabér illeti meg, de ezt is el kell fogadja. Nem a munkavállalónak kell felmondani az ilyen esetekben.

Titoktartási nyilatkozat: két példányban!

2005-ben helyezkedtem el a jelenlegi cégemnél. Most, 2010 áprilisában írattak alá egy titoktartási nyilatkozatot, mely nem egyoldalú, 1 példányban. Jogosan járt e el a munkáltató? Ezt nem két példányban kell elkészíteni?

Dr. Sipos Márta: Nem. Önnek is kell adjanak egy saját példányt. Kérje írásban.

Egy várandós hölgy dilemmája

Az lenne a kérdésem, hogy itthon vagyok táppénzen, 25 hetes terhes kismama vagyok. Vállalhatok ebben az esetben részmunkaidos állást?

Dr. Sipos Márta: Ha vállal, nem kap táppénzt...

Állásidő helyett munkanap-áthelyezés: jogszerű?

Három műszakban dolgozunk hétfőtől péntekig, viszont minden héten elofordul, hogy nincs munkák, és nem kell dolgozni, amit hétvégén kell bepótolnunk! Eddig a cég fizette az adott napra az állásidőt, és hétvégére a túlórát, de most már "munkanap-áthelyezésre" hivatkozik, amit egy héttel előtte jelent be, de konkrétan nem mondja meg, hogy melyik nap nem kell menni, csak annyit közöl, hogy valamelyik nap át lesz helyezve vasárnapra. Jogosan jár el a cég? Mit lehet tenni ilyen esetben?

Dr. Sipos Márta: Nem, a munkáltató eljárása jogellenes. Keressék a munkaügyi felügyeletet.

Szabályos visszasorolás vagy a munkaadó bosszúja?

Gyed-ről visszatérni kívánó anyuka vagyok. Az otthoni évek előtt 3 évig dolgoztam F kategóriás közalkalmazottként egy olyan munkakörben, amelyhez nem előírás a felsőfokú végzettség, de felvételemkor ebben állapodtunk meg, mert én csak így fogadtam el az állást. Most, hogy visszaállnék eredeti munkakörömbe, találták ki, hogy leveszik a béremet, "ugye tisztában vagyok vele, hogy ehhez nem kell főiskola?"- címszóval.
Igazából mindez azért történt szerintem, mert nem fogadtam el a felajánlott másik pozíciót, ugyanis az szakmailag nagyon messze áll tőlem, és amúgy is az eredeti helyemre szerettem volna visszamenni, természetesen az eredeti feltételekkel.

Dr. Sipos Márta: A munkakörre előírt képesítést kell figyelembe vegyék a közalkalmazottaknál, de kérje a Közalkalmazotti Tanács segítségét is.

Táppénz: mi van, ha letelik az egy év?

A napokban telik le az egy éves táppénzem. Van-e lehetőségem azt továbbra is meghosszabbítani, mert továbbra sem tudok dolgozni.

Amennyiben nincs lehetőség a táppénz egy éven túli meghosszabbítására, úgy gondolom, fel kell, hogy mondjak a munkahelyemen. Jár-e ilyenkor végkielégítés? Ez esetben a felmondási időt nem szeretném letölteni, hiszen a betegségem miatt nem tudok dolgozni. A felmondási időre eső munkakötelezettség alól hogyan lehet mentesülni? Érdekelne még, hogyan kaphatnék esetleg végkielégítést? Melyek a végkielégítés feltételei?

Dr. Sipos Márta: A táppénz csak üzemi baleset esetén járhat egy éven túl is. Kaphat még betegszabadságot ebben az évben, de ha továbbra is keresőképtelen, akkor nincs munkavégzési kötelezettsége. Igaz, ekkor munkabért sem kap. A végkielégítés akkor jár, ha a munkáltató mond fel (nem köteles), és mivel valószínűleg nem tudja a munkakörét ellátni, ha felmond, a felmondási idő alatt is mentesül a munkavégzési kötelezettsége alól (munkabért ekkor sem kap). Egyeztessen a munkáltatóval a közös megegyezésről.

Egy hét napközis munka nyáron: kötelezhető a tanár?

Egy általános iskolában dolgozom. Az iskola igazgatója kitalálta, hogy elvállaja a kerületi napközistábor üzemeltetését erre a nyárra, anélkül, hogy erről megkérdezett volna bennünket, az iskolában dolgozó pedagógusokat. Most azzal fenyegetőzik, hogy amenyiben nem vállalunk 'önként' egy hetet legalább a napközistáborban úgy berendel augusztusban egész hónapra dolgozni, illetve berendel az iskolába, majd onnan kirendel hivatalból a napközistáborba, és akkor még a napi bruttó 5500 forintot sem kapjuk meg a napi 9 óra munkára. Kérdésem, hogy mi az amihez egy iskolaigazgatónak joga van és mihez van nekünk jogunk pedagógusoknak, akik miinderről április végén lettünk tájékoztatva illetve közölte velünk, hogy vagy azt csinálja, amit mond vagy...

Dr. Sipos Márta: Mivel a kérdés a szabadság kiadásának szabályozását érinti, a Közalkalmazotti Tanácsnak is véleményezni kellett. Javasolom, hogy velük egyeztessen, de egyébként a munkáltató a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény és a közoktatásra vonatkozó 138/1992. Kormányrendelet szerint tud és köteles a szabadság kiadásáról rendelkezni.

Alacsonyabb munkakörbe is menne

A magyar jogszabályok lehetővé teszik-e, hogy diplomás szociális munkásként betöltsek egy olyan állást, amihez az előírás "csak" érettségi, és szociális gondozói végzettség? Tehát a diplomás állások már be vannak töltve az adott mukahelyen, de pályakezdő révén, és a helyen eltöltött gyakorlati időm tapasztalatai alapján szívesen dolgoznék itt. Ennek érdekében hajlandó lennék nyilatkozatot tenni, hogy elfogadom az alacsonyabb képzettséghez járó bérezést. Van erre lehetőségem? (vagy továbbra is munkanélküliként, jövedelem nélkül tengethetem életemet)

Dr. Sipos Márta: Ha a közalkalmazotti törvény hatálya alá tartozik a munkaköre, akkor lehetséges ilyen megoldás. (A Munka törvénykönyve nem követel szakmai képesítést, csak ha a szakmai szabály szerint nem lehet a feladatot másképpen ellátni.)

monster.hu
  • 2021.05.12SAP Human Experience Summit Miért fontos, hogy a vállalatok a munkavállalókat helyezzék tevékenységük középpontjába? Hogyan növelhető a kollégák hatékonysága és elkötelezettsége egy világméretű járvány idején? Ezekre a kérdésekre is választ ad az SAP Human Experience Summit. A közép-kelet-európai régió HR-eseinek szóló rendezvény interaktív virtuális élményt kínál független és SAP szakértők előadásaival, valamint vállalatok vezetőinek kerekasztal-beszélgetéseivel. A konferencia ingyenes, csupán regisztálni kell. Csatlakozik? Részletek Jegyek
  • 2021.05.13 Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban Olyan vezetőknek és (kulcs) munkatársaknak, (HR) controllereknek, HR-eseknek, pénzügyi szakembereknek ajánljuk a képzést, akik a HR munka hatékonyságát, eredményét mérni, számolni, és ezt begyakorolni szeretnék. Ajánljuk továbbá mindazoknak, akik a munkaerő elemzésének, értékelésének vállalati standardizálását, és mérésének elvét és gyakorlatát megismerni szeretnék. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Munkáltatói felmondás: orvosolható-e utólag, ha nem az mondott fel, aki erre jogosult?

Jogesetünk főszereplője hat óra helyett nyolckor jelent csak meg a munkahelyén, ittas állapotban. A munkáltató azonnali hatállyal megszüntette a... Teljes cikk

Felmondhatok jogszerűen a vírustagadó kollégának?

Mit tehet a munkáltató, ha egy munkavállaló nyíltan osztja meg nézeteit, miszerint a SARS-CoV-2 vírus nem létezik vagy annak súlyát kérdőjelezi... Teljes cikk

A túlmunka kifizetését és plusz takarítókat is kér a Pedagógusok Szakszervezete

Ne érje retorzió az otthon maradó gyerekeket, fizessék ki a pedagógusok esetleges túlmunkáját, és biztosítsanak plusz takarítószemélyzetet a... Teljes cikk