Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 hónapja

Hamarosan nem fizet szja-t a háromgyermekes nő?

A kormány által meghirdetett családok éve jegyében októberben demográfiai konzultációt tartanak. A miniszterelnök már döntött az újabb nemzeti konzultációban szereplő kérdésekről, amelyeket hamarosan nyilvánosságra is hoz a kabinet.

A Magyar Időkcikke szerint az újabb nemzeti konzultáció fontos állomása lesz a demográfiai problémák megoldását célzó kormányzati politikának. A kabinet álláspontja szerint a gyermeket nevelő családokat kell támogatni.

A lap úgy tudja, hogy mérlegelik, hogy a háromgyermekes nők életük végéig mentesüljenek a személyi jövedelemadó megfizetése alól.
De a férfiak esetében is megvizsgálják az intézkedéseket. A korábbi intézkedésekkel egyébként már megteremtették annak lehetőségét, hogy az édesapa is gyesre, gyedre mehessen. Tavaly a 140 ezer gyedigénylőből 11 ezer volt férfi. Gyermekük születése után továbbá az édesapák öt nap szabadságot kapnak.

A családokat segíti a kabinet a gyermekek ingyenes étkeztetésével, a térítésmentes tankönyvellátással, a nagycsaládosoknak pedig gyermekenként egy-egymillió forinttal csökken a jelzáloghitelük. Ahhoz, hogy növekedjen a gyermekvállalási kedv Magyarországon, a jelenleginél több családbarát munkahelyre, a ma még alig létező rugalmas foglalkoztatásra van szükség - ez is iránya lehet a nemzeti konzultáció kérdéseinek.

Magyar Idők
Follow hrportal_hu on Twitter