Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 5 éve

Irodaházak Éjszakája

A Design Hét Budapest 2013 eseménysorozat dizájn túrái egyikén, az Irodaházak Éjszakáján, melyet első ízben és hagyományteremtő jelleggel rendeztek, fény derült a három "„meglepetés" irodaház kilétére, egy izgalmas, interaktív éjszakai buszos utazás során - írja a portálunkhoz eljuttatott sajtóközlemény.

Feuertag Ottó, az Europa Design alapító tulajdonosa elárulta az első Irodaházak Éjszakája, a Design Hét Budapest 2013 hivatalos eseményének küldetését, és fényt derített a három meglepetés irodaház kilétére is. "Az Irodaházak Éjszakájának az a célja, hogy a szakmai érdeklődők, tervezők, és a lehetséges végfelhasználók, bérlőjelöltek, az irodaházak valódi működését egy olyan pillanatban is megismerhessék, amikor figyelmüket nem vonja el a zakatoló munka zaja, az emberek, a tárgyak, a dokumentumok, a fájlok és az események sodró mozgása. Amikor sokkal inkább egy őszinte, kitárulkozó, relaxált éjszakai, úgynevezett "alfa állapotát" mutatja a ház, mely szituáció alkalmas az épületvilágítás, és a belső terek világításának maximális élvezetére" - folytatta Feuertag Ottó.

Három kiválasztott - a háttérről

Október 1. kedd éjjel, az Irodaházak Éjszakáján, a Green House, az É26 és a Deák Palota irodaházakra esett a választás - melyekben három, egymástól teljesen különböző, jellegzetes építési korstílus és tervezési koncepció követhető nyomon. A Skanska Green House irodaépületnél megfigyelhető "az igazi, nagyvonalú világcég szülte gondolkodásmód által diktált high tech teljesítmény. High tech, környezettudatosság, fenntarthatóság, és emberközpontúság - mindez a gazdaságosság érdekében" - fogalmazott a tulajdonos, a Green House és az Avis Budget Group iroda kapcsán.

A második típusú épület, az É26 irodaház átépítésénél, "a történelmi örökségül ránk maradt "szovjet betonrengeteg", és sokszor csak szocreálként emlegetett betontömegekből élhető terek berendezése " - volt a kihívás az Europa Design számára, a Luminis irodánál. A neo-barokk stílusú Deák Palota esetén, a több mint száz éves épületnél, annak összes kimagasló értékét megőrizve, új funkciókat hozott létre a fejlesztő, Csipak Péter, a holland EEA irodával együttműködésben, ahol "bravúros építészeti high tech megoldások, kimagaslóan igényes fúziójával" találkozhatunk. Feuertag Ottó szerint: "Mind a három épületnél érték teremtődött, mind a három épület eltérő célcsoportnak szól, ezért az Irodaházak Éjszakája rendezvénysorozat legelső éjszakáján úgy gondoltuk, hogy nagyon széles spektrumot nyitunk a nagyszámú látogatók előtt."

Design Túra, éjszaka, partibusszal

Az éjszakai buszos dizájn túra az Europa Design bemutatótermétől indult, három célállomással. Az első a Green House Irodaház volt, az AVIS Budget Group BSC székhelye, ezt az É26 Irodaházban található Luminis iroda követte, majd a Deák Palota historizáló épülete zárta a sort - melyet az érdeklődők dizájn térképpel a kezükben járhattak végig, egy interaktív játék közben. A munkahelyekre történő, rendszerint fásult buszozás élményétől merőben eltérően - éjszakai időpont megválasztásával, valamint villódzó fényű, és BKV ellenőröktől mentes partibusz nyújtotta zenés utazással tették emlékezetessé a Dizájn Túrát. A pezsdítő ritmusokon kívül híres irodai filmjelenetek videó-montázsával hangolták rá az utazóközönséget e tematikus éjszakára.

Skanska Green House - Avis Budget Group iroda

Az első helyszínen, Besnyi Lóránt pénzügyi vezető köszöntötte az Avis Budget Group BSC irodájában a 145 fős látogatói csoportot. Mazsaroff Kata, a Colliers bérlőképviseleti részlegvezetője bemutatta a példaértékű együttműködés szakmai titkait, majd Schmidt András, a Skanska létesítménygazdálkodási igazgatója beszélt a Green House zöld technológiája által nyújtott előnyökről, számokban és képekben. A továbbiakban a Rescon Kft. és az Europa Design kooperációjából létrejött irodatervezési koncepció és tervezési folyamat került bemutatásra. A házigazda vezetésével az érdeklődők az éj leple alatt birtokba vehették az irodai szinteket, átmehettek a Csillagkapun, beülhettek a hangszigetelt phonebooth-okba, és kérdéseikkel halmozták el a jelen lévő tervezőket és tanácsadókat.

É26 Irodaház - Luminis iroda

A második helyszínen, az É26 Irodaháznál fényjátékkal várták az utasokat, majd a Luminis iroda képviselője, Murányi Nóra tartott előadást a földszinti bemutatóteremben. Az ott kiállított lámpákon kívül, az emeleti irodát mutatták be az érdeklődőknek - melynek különlegessége a látszóbeton mennyezet, melyet a 90-es években épült irodaház egyik fő értékeként emeltek ki. Az álmennyezet elbontása után előbukkanó beton födémet felújítva, vadonatúj koncepció szerint, Armstrong akusztikus hangelnyelő szigetek befüggesztésével jött lére az új mennyezet. Mintegy cégérként - a világítást az Europa Design forgalmazásában elhelyezett IVM és Archiutti bútorokhoz rendelték. A Luminis Kft. beton talapzatú, SOPRANA SOLID lámpát ajánlott fel a túra résztvevőiből kisorsolt szerencsés nyertesnek.

Deák Palota

Előadást tartott az Irodaházak Éjszakáján Z. Halmágyi Judit építész, aki Erik van Egeraat, holland építésszel, valamint Király Zoltán, Czuczka Csaba és Tiba János építészekkel együttműködve tervezte az Irodaházak Éjszakája utolsó állomásaként meglátogatott neo-barokk irodaházat, a Deák Palotát. A kifinomult ízlésű fejlesztő, Csipak Péter által vezetett ingatlanfejlesztést számos építészeti-, belsőépítészeti- és gépészeti megoldás teszi nemzetközileg elismert projektté.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Magyar sikersztorik az UNLEASH-en

A londoni konferencia Európa legnagyobb HR tech rendezvénye, a HR szakma elitjének gyűjtőhelye. A látogatók itt találkozhatnak a jövő HR... Teljes cikk

Munkásokra omlott a támfal Nyíregyházán

Baleset történt Nyíregyházán, a belvárosban épülő uszodánál - tudta meg a szabolcshir.hu. Teljes cikk

Kitüntették a 27 éve a Mekiben dolgozó Down-szindrómás férfit

A Down-szindrómás mekist igazi „Happy Meal-szakértőként” tartják számon a munkahelyén - adta hírül az NLCafé.hu. Teljes cikk

Pomázi Gyula lett a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának új elnöke

Pomázi Gyula Zoltánt nevezték ki a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) elnökévé. Az erről szóló határozat a Magyar Közlöny legfrissebb... Teljes cikk

22 évre ítélték a munkatársát brutálisan meggyilkoló férfit

Jogerősen huszonkét év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a szolnoki férfit, aki - azért, hogy szerencsejáték miatt... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár