Megjelent: 12 éve

Jó outsourcing lehetőség: Kínába tartanak a magyar cégek

Az outsourcing ma már a világ legjelentősebb együttműködési formája, a globális fejlődés egyik motorja. Mind több magyar cég is érdeklődik külföldi export és terjeszkedési lehetőségek iránt, amelyek közül egyre kiemeltebb helyet foglal el a távol-keleti régió. A kínai-magyar kapcsolatok erősítése a magyar kormány célja is, az ázsiai ország pedig hatalmas lehetőséget lát az outsourcing üzletek megszerzésében.

images

images

Gigantikus számokról és a kínai kormány szolgáltató szektor súlyát felismerő elképzeléseiről kaptak tájékoztatást a résztvevők a HOA és a HITA szervezésében 2011. november 22-én megrendezett Magyar-Kínai Befektetési és Outsourcing Konferencián.

Dr. Kerekes György, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal elnökhelyettese beszédében hangsúlyozta, a HITA kiemelten kezeli a kínai-magyar kapcsolatokat. Folyamatosan figyelemmel kísérik a magyar exportérdeklődés alakulását is a távol-keleti országba: míg 2008-2009-ben Magyarországon a kínai befektetések iránti érdeklődés a 9-10. helyet foglalta el, ma az érdeklődés már a 3. 4. helyre lépett elő. Míg 2008-ban 1000 megkérdezett ügyfélből mindössze 10 exportáló magyar cégvezető vélte úgy, hogy Kína fontos lehet számára, ma már minden tizedik.

Suhajda Attila, a Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség elnöke hozzászólásában kiemelte, a szolgáltató szektor fejlődése ma már kulcskérdés egy ország gazdaságpolitikájában. Kína jó érzékkel kívánja fordítani a most még döntően olcsó gyártásra koncentráló gazdaságát a tudásalapú szolgáltatások irányába. De ez a szektor bonyolult, működésének megértése a kormányzati és az ágazat szereplő által elengedhetetlen a fejlődéshez. Ez egy tanulási folyamat, melyben a HOA aktív szerepet vállalt az elmúlt években.

Hangsúlyozta a képzett munkaerő illetve a képzés fontosságát, hiszen ebben az ágazatban nem a gépek, vagy robotok a fő értékteremtők, hanem az ember, mégpedig a jól képzett szakember. A HOA elnöke sikerként említette meg, hogy ma már több egyetem is oktatja a szolgáltatási munkatárs képzést, amelyet a Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség kezdeményezésére a Szolgáltatástudományi Módszertani Központ Alapítvány (SZTMK) vezetett be a magyar oktatási rendszerbe.

Suhajda Attila a kínai delegációt elkísérő cégvezetők, valamint high tech,- és infoparkok vezetői számára kiemelte, a kínai-magyar üzleti kapcsolatokhoz segítséget nyújthat a HOA Minősített Üzleti Szolgáltató védjegyének bevezetése, amely könnyebb döntést, valamint garanciát jelent a kínai befektetők számára.

Üzenet értékű gesztusnak értékelte, hogy a kínai kormány első európai kereskedelem fejlesztési központját Budapesten hozta létre. Kiemelte, hogy a közös kulturális gyökerek jó alapot adnak a sikeres együttműködésre, de eredményt csak egymás jobb megértése révén tudunk elérni.

Wang Xinping, a delegáció vezetője elmondta, az outsourcing ma már a világ legjelentősebb együttműködési formája, a globális fejlődés egyik motorja. Jelenleg a nagy országok dominálnak, de gyorsan változhat a helyzet. 2009-ben a globális outsourcing piac mérete csökkent, de 2010-re már talpraállt. A kínai kormány hatalmas lehetőséget lát az outsourcing üzletek megszerzésében. Aktívan támogatja a hazai és külföldi cégek közötti együttműködéseket. Elmondta, hogy a már a 11. ötéves tervben és a jelenleg 12-ikben is külön foglalkoztak az ágazat fejlesztésével.

Wu Li, a Kereskedelmi és Outsourcing Főosztály igazgatóhelyettese, a Pénzügyminisztérium igazgatóhelyettese a szolgáltatóiparban és outsourcingban rejlő együttműködési lehetőségekről beszélt felszólalásában. Mint mondta, Kína ma a második gazdasági nagyhatalom, "de nem erős hatalom". Felismerték, ehhez változtatni kell a gazdaság irányán, a szolgáltató szektor fejlesztése kiemelt feladat. Néhány intézkedés és fejlődési adat a sok közül: 21 kínai várost "kineveztek" outsourcing városokká, amelyek rendkívüli állami támogatásban részesülnek. Az önkormányzatoktól szintén hasonló támogatást kért a kormányzat.

A cégek 4500 kínai jüant kapnak támogatásra, tréningekre, ha friss diplomást alkalmaznak. Ha végleg felveszik őket, akkor még további 500 kínai jüanban részesülhetnek. Évente mintegy 6 millió frissdiplomás végez Kínában. Ha csak 10 százaléka ebben a szektorban fog elhelyezkedni, akkor az ugrásszerű fejlődés ebből a szempontból is biztosított lesz. 15 százalékra csökkentették a társasági adót azon cégeknél, amelyek outsourcing tevékenységet végeznek. 10 ezer fő felett foglalkoztató cég, több mint 10 működik Kínában. 100 milliárd forgalmat meghaladó szintén több, mint 10 vállalat. Több mint 15 ezer outsourcing cég működik, kétmillió nyolcszázezer munkavállalót foglalkoztatva.

Elmondta, hogy az offshore outsourcing üzletek volumene január és szeptember között 71 százalékkal 23 milliárd dollárra nőtt, míg a befektetések aránya 61 százalékkal 13 milliárd dollárra.
Wu Li végül kiemelte, nem véletlenül ejtette útba a delegáció Magyarországot, a közös, magyar-kínai outsourcing piac fejlesztése Kína számára is kiemelten kezelendő. Céljuk, hogy feltárják a két ország outsourcing ipara közötti együttműködések lehetőségeit.

  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Melyek a legnagyobb üzleti szolgáltatóközpontok? - Itt a lista

A shared service vagy business service iparág az utóbbi tizenöt év jelentős munkahelyteremtője, már mintegy 100 000-en dolgoznak ilyen egységekben,... Teljes cikk

Muszáj feljebb lépni a munkahelyi "táplálékláncban"!

A mesterséges intelligencia óhatatlanul egyre nagyobb teret nyer a szolgáltatóközpontok (BSC) működésében is. Ugyanakkor a legtöbb cégnél még... Teljes cikk

Felesleges harcolni ellene: Balogh Petya az MI-forradalomról

Tavaly novemberben a ChatGPT berúgta az ajtót. Már nem lehet a szellemet visszagyömöszölni a palackba, harcolni sem érdemes ellene, inkább... Teljes cikk