Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 3 éve

Jobbik: munkaerőimporttal nem lehet Magyarországot feljebb emelni

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke közölte a Jobbik a munkaerőimport helyett a külföldre távozottak hazahívásával és a szakképzés reformjával kezelné a munkaerőhiányt - írja az MTI.

A politikus utalt arra, hogy a Market Zrt. elnök-vezérigazgatója egy panelbeszélgetésen vendégmunkások behívását vetette fel.

A Jobbik ennek szeretné elejét venni - jelentette ki, egyetértve azzal, hogy egy 20-30 ezres képzett munkaerő valóban hiányzik az építőiparból.

Z. Kárpát Dániel értékelése szerint munkaerőimporttal nem lehet feljebb emelni Magyarországot, ráadásul olyan harmadik országbeliek érkeznének, akikkel szemben a kormány is elutasító magatartást vett fel. Ennek veszélyei közé sorolta, hogy az érintettek egy része itt ragadna, valamint lenyomná a béreket.

Az alelnök megoldásként az európai bérunióról szóló kezdeményezésüket hozta fel, amely szerinte lassítaná a munkaerő kiáramlását és versenyképessé tenné a magyar fizetéseket.

Azt is mondta: a magyar fizetések euróban mérve távolodtak a régiós versenytársakétól, erről szakmai vitákat kellene folytatni.

MTI
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.01.30Videokonferenciás 2 napos Scrum Master képzés A két napos intenzív, gyakorlat-orientált tréning szerepjátékokon és szimulációkon keresztül segít a résztvevőknek megérteni, hogyan alkalmazhatóak a legkülönbözőbb projektekben a Scrum alapelvei. Kitérünk arra is, hogy mikor érdemes használni a Scrumot, és mikor nem. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter