Megjelent: 13 éve

Kétszázmillió forintot költ a kormány tréningekre és teljesítményértékelésre

Eredményt hirdettek a napokban a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) kormányzati személyügyi államtitkársága által kiírt két tenderen. Az egyik beszerzést "munkakör-elemzési és értékelési módszertan kialakítására", a másikat a köztisztviselők oktatására, tréningelésére, teljesítményértékelésére írták ki - olvasható a Magyar Nemzetben.

Több mint nettó kétszázmillió forintot költ el a kormány vezetőképzési tréningekre és arra, hogy a minisztériumi köztisztviselők értékeljék feletteseik és egymás teljesítményét.

A Szetey Gábor által vezetett kormányzati személyügyi államtitkárság feltételül szabta, hogy a "munkakör-elemzési és -értékelési módszertan kialakítására" kiírt beszerzésnek alkalmasnak kell lennie 1000 MeH-vezető, illetve 5300 köztisztviselő munkakörelemzésének és -értékelésének az elvégzésére, az "informatikai támogatással" együtt. Az egyszerűsített eljárást a Hay Group Kft. és a Telkes Tanácsadó Zrt. nyerte meg.

A másik, szintén egyszerűsített közbeszerzési eljárás három részből állt: a minisztériumok és a kancellária közel ezer vezetőjének tréningeztetéséből, a több mint ötezer köztisztviselő oktatásából, illetve az úgynevezett 360 fokos teljesítményértékelés elkészítéséből. Az utóbbi lényege, hogy nemcsak a felettesek, hanem a beosztottak is értékelik a vezetők és egymás teljesítményét. A három részfeladatból kettőt a Develor Tanácsadó Zrt., egyet a Flow Consulting Kft. nyert meg.

A két tender annak a komplex humánfejlesztési programnak a része, amelyet Szetey Gábor még tavaly hirdetett meg, és amelyet a kormány elfogadott. A továbbképzéseken a minisztériumok vezetői (osztályvezetőtől a szakállamtitkárig) vesznek majd részt, a teljesítményértékeléssel kapcsolatos ismereteket pedig, a tárcáknál dolgozó közalkalmazottak szívhatják magukba - áll a Magyar Nemzetben.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter