kapubanner for mobile
Megjelent: 2 hónapja

Kihirdették Az Év Irodája verseny győzteseit - mutatjuk a legtrendibb munkatereket

Folyamatos az innováció az irodapiacon, amely az elmúlt évek változásaira új megoldásokat és alternatívákat kínál. A legfontosabb trendek továbbra is a fenntarthatóság és a közösségépítés, valamint megfigyelhető a hibrid modell intézményesülése, továbbá a mesterséges intelligencia előtérbe kerülése még sok újdonságot hoz majd a piacra. Április 4-én a Várkert Bazárban 13 kategóriában hirdették ki a győzteseket Az Év Irodája versenyen, ahol hagyományosan az irodákat, az irodaházakat, a közösségi tereket és a belsőépítész vállalatokat díjazták.

Kihirdették Az Év Irodája verseny győzteseit-

A 14. alkalommal meghirdetett megmérettetésre összesen 185 pályázat érkezett, vagyis a gazdasági válság ellenére is hatalmas számban jelentkeztek Magyarország egyik legfontosabb és legemblematikusabb ingatlanpiaci versenyére. A neves szakemberekből álló szakmai zsűri 13 kategóriában hirdette ki a győzteseket az irodák, az irodaházak, a közösségi terek és a belsőépítész vállalatok közül. A verseny pályázói idén is megjelenítették és kiválóan reprezentálták a legfontosabb trendeket, jól szemléltetve a munkahelyek világában zajló változásokat.

Az irodapiacon a jól ismert társadalmi-gazdasági változások hatására az ingatlanfejlesztők és a bérlők egyre átfogóbban és komplexebben kezelik a munkahelyek ökoszisztémáját. A hibrid modell már professzionális szinten valósul meg a munkahelyeken, mind a vállalatok, mind az alkalmazottak egyre hatékonyabban alkalmazzák az új munkakultúrát. Emellett a technológia forradalma megállíthatatlannak tűnik, hiszen az épületüzemeltetési megoldások – többek között az energiaoptimalizálás – mellett a mesterséges intelligencia (MI) is egyre fontosabb szerepet kap. Az utóbbi alkalmazása még csak most kezd kibontakozni az ingatlanpiacon, ezért nagyon izgalmas évek elé nézünk, amely teljesen új struktúrákat és munkamódszereket eredményezhet majd az irodákban is.

A digitális technológiákkal párhuzamosan a környezettudatos megoldások is alapvetően meghatározzák a munkahelyek világát, nem véletlenül terjednek a zöld bérleti szerződések, amelyek segítségével az ingatlankezelők és a bérlők együtt tesznek erőfeszítéseket a fenntartható jövőért és az energiahatékonyságért. Emellett a közösség szerepe még inkább felértékelődik, amely a dolgozói jóllét megteremtésében kap kulcsszerepet, így végső soron a vállalatok versenyképességét biztosítja a folyamatosan változó világunkban.

A győztesek

Az idei évben Az Év Irodája címet a McKinsey & Company kapta, ahol egy elegáns környezetben az ergonómia és a fenntarthatóság mellett a dolgozók jóllétét még magasabb szintre emelték.

Az Év Irodája címet a McKinsey
Az Év Irodája címet a McKinsey

Az Év Kisvállalati Irodája díjat a BlanCargo Hungary érdemelte ki, amely prémiumkategóriás munkakörülményeket biztosít egy inspiráló miliőben, ahol minden részletben az igényesség és a dolgozók megbecsülése érvényesül.

Az Év Kisvállalati Irodája díjat a BlanCargo Hungary érdemelte ki
Az Év Kisvállalati Irodája díjat a BlanCargo Hungary érdemelte ki

Az Év Középvállalati Irodája díjat a Colonnade nyerte, amely a hibrid munkamódszerekre optimalizálva az otthonosságot előtérbe helyező irodát hozott létre, ahol a színek és anyagok összhangja, valamint a térstruktúra kiemelt szerepet kapott.

Az Év Középvállalati Irodája díjat a Colonnade nyerte
Az Év Középvállalati Irodája díjat a Colonnade nyerte

Az Év Nagyvállalati Irodája díjat a Kostal kapta, ahol az irodatervezés a rugalmasságra épül, miközben tükrözi a vállalat értékeit és elkötelezettségét a fenntartható jövő iránt.

Az Év Nagyvállalati Irodája díjat a Kostal kapta
Az Év Nagyvállalati Irodája díjat a Kostal kapta

Az Év Környezettudatos Irodája címet a TRUMPF Hungary nyerte el, ahol a tér kialakítása a customer journey elvére épül, kiemelve az izgalmas térstruktúrát, miközben a napelemek az energiaigények 50%-át szolgálják ki.

Az Év Környezettudatos Irodája címet a TRUMPF Hungary nyerte el
Az Év Környezettudatos Irodája címet a TRUMPF Hungary nyerte el

Az Év Közönségkedvenc Irodája a Heavy Tools székháza lett, ahol az építész és a megbízó összhangja, a tervezés átgondoltsága, illetve az építtető racionális nagyvonalúsága együttesen vezetett a sikerhez.

Az Év Közönségkedvenc Irodája a Heavy Tools székháza lett
Az Év Közönségkedvenc Irodája a Heavy Tools székháza lett

Az Év Szakmai Irodája a Kinnarps Showroom lett, amely nem csak bemutatja a termékeket, de kiemelt hangsúlyt fektet a fenntarthatósággal kapcsolatos edukációra is. Egyszerre igényes munkahely és gyorsan átalakítható bemutatótér.

Az Év Szakmai Irodája a Kinnarps Showroom lett
Az Év Szakmai Irodája a Kinnarps Showroom lett

 

Az Év Design Irodája címet a HelloOffice kapta, ahol nagyon alaposan átgondoltan az újrahasznosítás meghatározó elemként érvényesült, miközben élő és kreatív tér jött létre.

Az Év Design Irodája címet a HelloOffice kapta
Az Év Design Irodája címet a HelloOffice kapta

Az Év Irodája Evolúciós Díjat a Sanofi HUB2 érdemelte ki, amely lenyűgöző térként az utazás élményét hozza el a mindennapokba.

Az Év Irodája Evolúciós Díjat a Sanofi HUB2 érdemelte ki
Az Év Irodája Evolúciós Díjat a Sanofi HUB2 érdemelte ki

Az Év Irodaháza elismerést a H2Offices 1. fázisa kapta, ahol a fenntartható fejlesztés a skandináv eleganciával, illetve kényelmi szolgáltatásokkal jár együtt.

Az Év Irodaháza elismerést a H2Offices 1. fázisa kapta
Az Év Irodaháza elismerést a H2Offices 1. fázisa kapta

Az Év Felújított Irodaháza az ACADEMIA irodaház lett, ahol a régi értékeket ötvözték az újjal, vagyis a klasszikus luxus a modern technikával kiegészülve nyújt professzionális munkakörnyezetet.

Az Év Felújított Irodaháza az ACADEMIA irodaház lett
Az Év Felújított Irodaháza az ACADEMIA irodaház lett

Az Év Közösségi Tere a Kollab lett: a Mammut Bevásárlóközpontban található közösségi helyszín panorámás kilátást kínáló, eredeti belsőépítészeti megoldásokkal felvértezett egyedi lokáció.

Az Év Közösségi Tere a Kollab lett
Az Év Közösségi Tere a Kollab lett

Az Év Belsőépítész Cége a DVM group lett, amely számos tevékenységi körben aktív szereplőként a minőségi műszaki teljesítményt a funkcionális esztétikummal és az ügyfélközpontú, költséghatékony szemlélettel egyesíti.

Az Év Belsőépítész Cége a DVM group lett
Az Év Belsőépítész Cége a DVM group lett

„Idén is fantasztikus pályázatokkal találkozhattunk Az Év Irodája versenyen, a szakmai zsűrinek nem volt könnyű feladata kiválasztani a győzteseket. Örömmel láthatjuk, hogy a gazdasági nehézségek ellenére az irodapiac folyamatosan megújul, kiváló teljesítményekkel gazdagítja a magyar ingatlanszektort. Büszkék vagyunk arra, hogy a verseny tizennégy éve felvonultatja a hazai munkakultúra és irodapiac legjobbjait, nem véletlenül ezek a munkahelyek sok vállalat számára inspirációt jelenthetnek és új ötleteket adhatnak” – mondta Fodor Dániel, Az Év Irodája társtulajdonosa és főszervezője.

  • 2024.06.03Projektmenedzsment képzés A KÉPZÉS CÉLJA: A projektmenedzsment elméletének és gyakorlatának megismertetése a résztvevőkkel. A projektmenedzsment módszereinek begyakorlása példákon és esettanulmányokon keresztül. A résztvevők projektvezetési képességének fejlesztése és felkészítésük projektek önálló, sikeres lebonyolítására. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.05Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit, képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Mire vágynak a dolgozó anyák?

Mindenekelőtt figyelni kell a nőkre és meg kell hallgatni őket. Ez a hozzáállás inspirálta a Mars nemzetközi #HearToBeHeard kutatását, amely 2021... Teljes cikk

Íme néhány meglepő trend a munkahelyi étkezéssel kapcsolatban

A magyarok többsége tisztában van vele, hogy a napközbeni étkezés jelentősen javíthatja vagy épp ronthatja munkahelyi teljesítményünket, a... Teljes cikk

Hogyan hat az ingázás a dolgozók mentális egészségére?

A reggeli csúcsforgalom okozta bosszankodás mellett számos tényező nehezíti meg a mindennapjait azoknak, akik ingáznak a munkahelyükre. A szakértő... Teljes cikk