Közösen fogyott a munkaközösség"/>
Megjelent: 11 éve

Közösen fogyott a munkaközösség

Együtt több mint fél tonnát fogytak a második "Közösen - könnyebben" életmódváltó munkahelyi csapatverseny résztvevői. 87 munkahelyről 101 csapat jelentkezett, ám csak 69-nek volt annyi ereje, hogy "végigcsinálja", megváltoztassa az életét. Nem meglepő talán, hogy egy fizioterápiás intézet csapata nyert.

Az Országos Egészségfejlesztési Intézet és az Egészségesebb Munkahelyekért Egyesület a munkavállalók és munkaadók részére közösen hirdetett meg egy féléves versenyt, amelynek a célja az volt, hogy a résztvevők egészsége, közérzete kedvező irányba változzon. A több mint 700 versenyző nem csupán a munkahelyen élhet ezután egészségesebben, hanem akár napi 24 órában.

Az első helyen Fizio Team, a Fejér megyei Szent György Kórház csákvári gyógyintézetének csapata végzett. A második a Loosers lett, amelyet a nyársapáti Erdei Ferenc Általános Iskola dolgozói alkotnak, és dobogós helyezést ért még el az IBM Hungary ISSC Kft. csapata. A legjobbak között volt a Magyar Televízió Zrt., a Népújság Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. Is.

A közösen elsajátított életmódváltás a személyes előnyök mellett a munkahelyek számára is nyereséges: a segítségével létrejöhet egy jobban teljesítő csapat, a kevesebb hiányzás bevételnövekedést hozhat, a légkör és belső kommunikáció jobbá válhat és a munkatársi kapcsolatok is erősödhetnek.

22 méterrel keskenyebbek a csípők

A csapatverseny a félév alatti lehető legnagyobb fittségi változás eléréséért zajlott. A nevezők közel egyharmada kiesett, azaz nem jelent meg a végső mérlegelésen. A tavalyi évhez képest megnőtt a férfi résztvevők aránya.

Az életmódváltó program fittségi indexét a szervezők egy matematikai képlet segítségével kapták meg. Ezt az időeredményből, a célba érés pillanatában számolt pulzusszámból és a testtömeg-indexből, valamint az életkorból számítottuk ki. A verseny elején az index még nagyon sok csapatnál az átlag alatt volt, ez a végére megváltozott. Persze nem lett fitneszguru senkiből, de a résztvevők nagy része elérte az átlagot, 74 százalékuknak javult a fittségi indexe.

A versenyzők összesen 588 kg-tól, azaz több mint fél tonna testsúlytól, átlagosan egy kilónál is többet fogytak. A legnagyobb testsúlycsökkenést elérő versenyző a záró mérlegelésen 17,6 kilogrammot adott le, a derékbőségükből összesen 2446 centimétert (csaknem 25 métert!), a csípőbőségből 22 métert veszítettek.

A helyezett csapatok és a különdíjas egyéni versenyzők értékes nyereményben részesültek. A fődíj egy wellness hétvége volt, de a támogatóktól fitneszbérletet, reformételeket, újság-előfizetést, valamint sportfelszerelést is kaptak.
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter