Közösen fogyott a munkaközösség"/>
Megjelent: 12 éve

Közösen fogyott a munkaközösség

Együtt több mint fél tonnát fogytak a második "Közösen - könnyebben" életmódváltó munkahelyi csapatverseny résztvevői. 87 munkahelyről 101 csapat jelentkezett, ám csak 69-nek volt annyi ereje, hogy "végigcsinálja", megváltoztassa az életét. Nem meglepő talán, hogy egy fizioterápiás intézet csapata nyert.

images

Az Országos Egészségfejlesztési Intézet és az Egészségesebb Munkahelyekért Egyesület a munkavállalók és munkaadók részére közösen hirdetett meg egy féléves versenyt, amelynek a célja az volt, hogy a résztvevők egészsége, közérzete kedvező irányba változzon. A több mint 700 versenyző nem csupán a munkahelyen élhet ezután egészségesebben, hanem akár napi 24 órában.

Az első helyen Fizio Team, a Fejér megyei Szent György Kórház csákvári gyógyintézetének csapata végzett. A második a Loosers lett, amelyet a nyársapáti Erdei Ferenc Általános Iskola dolgozói alkotnak, és dobogós helyezést ért még el az IBM Hungary ISSC Kft. csapata. A legjobbak között volt a Magyar Televízió Zrt., a Népújság Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. Is.

A közösen elsajátított életmódváltás a személyes előnyök mellett a munkahelyek számára is nyereséges: a segítségével létrejöhet egy jobban teljesítő csapat, a kevesebb hiányzás bevételnövekedést hozhat, a légkör és belső kommunikáció jobbá válhat és a munkatársi kapcsolatok is erősödhetnek.

22 méterrel keskenyebbek a csípők

A csapatverseny a félév alatti lehető legnagyobb fittségi változás eléréséért zajlott. A nevezők közel egyharmada kiesett, azaz nem jelent meg a végső mérlegelésen. A tavalyi évhez képest megnőtt a férfi résztvevők aránya.

Az életmódváltó program fittségi indexét a szervezők egy matematikai képlet segítségével kapták meg. Ezt az időeredményből, a célba érés pillanatában számolt pulzusszámból és a testtömeg-indexből, valamint az életkorból számítottuk ki. A verseny elején az index még nagyon sok csapatnál az átlag alatt volt, ez a végére megváltozott. Persze nem lett fitneszguru senkiből, de a résztvevők nagy része elérte az átlagot, 74 százalékuknak javult a fittségi indexe.

A versenyzők összesen 588 kg-tól, azaz több mint fél tonna testsúlytól, átlagosan egy kilónál is többet fogytak. A legnagyobb testsúlycsökkenést elérő versenyző a záró mérlegelésen 17,6 kilogrammot adott le, a derékbőségükből összesen 2446 centimétert (csaknem 25 métert!), a csípőbőségből 22 métert veszítettek.

A helyezett csapatok és a különdíjas egyéni versenyzők értékes nyereményben részesültek. A fődíj egy wellness hétvége volt, de a támogatóktól fitneszbérletet, reformételeket, újság-előfizetést, valamint sportfelszerelést is kaptak.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Jogi kisokos a munkahelyre visszatéréshez

Fokozatosan visszatérhetnek az emberek munkahelyekre. A munkáltatóknak azonban számos feladata van, amit nem érdemes elmulasztani, különben akár... Teljes cikk

Vége a távmunkának? Ezeket a szabályokat érdemes betartani az irodaházakban!

Kézfertőtlenítő pontok létrehozását, kevesebb éttermi asztalt és kötelező maszkhasználatot is javasol a közös területeken az Ingatlanfejlesztői... Teljes cikk

Ingyenesen tesztelnek Egerben postásokat, ételkiszállítókat is

Újabb gyorstesztszállítmány önerős beszerzését követően kiterjesztik a veszélyeztetett munkakörökben dolgozók koronavírus-szűrését Egerben -... Teljes cikk