Megjelent: 4 éve

LEAP - film a coaching erejéről

Egy reality „show” nagyjátékfilm formában, ami igazából egy dokumentumfilm a coachingról. Egy 100 perces film, amilyen még nem volt és nem is lesz megint egyhamar, mivel nehéz feldolgozni egy szakmát, aminek az erőssége a hallgatás, az ahogyan jelen van és csendben figyel a másikra a coach a coaching ülés folyamán. Tudjuk, hogy filmes feldolgozásban ez nem nyerő, mert legtöbbször önmagában nem elegendő. De tegyél hozzá szívből jövő egyéni, emberi narratívákat, mesés környezetben és háttérrel tálalva profi módon filmezve… így átütő ereje van. Egy kevés mentoringot és tanácsadást is beengedtek a filmbe, hiszen az amerikai neves vezetőfejlesztők stílusába ez is belefér. Őket így ismerték meg az amerikai talk show-kból és könyveiken keresztül. De ez a film akkor is a coachingról szól, az ügyfélről, aki folyamatosan küzd, hogy változtasson életén, és a coachról, aki jelképesen fogja a kezét, ha kell. És változást elérni még így sem könnyű. 30 coach segíti a 4 embert emberi- és coachkészségeik legjavával, de leginkább kérdéseikkel, amik hol szembesítőek, hol simogatóak, de mindenképp elgondolkodtatóak. Csodás látni, ahogyan a különböző coachok megközelítései és kérdései egy irányba hatnak, ahogyan egymásra épülnek. A film az ügyfél belső gondolatait is kihangosítja, megjelennek előttünk vívódásaik.

Kihez szól a film

Ha coachként ülök be a moziba, akkor tanulok a különböző coach stílusokból és eszköztárból, amiket coach kollégáim használnak, ha érdeklődő ügyfélként esetleg coachot keresve nézem a filmet, akkor pedig a filmvásznon keresztül is átjön, hogy mennyi munkát kell nekem magamnak beletennem saját fejlődésembe, továbblépésemért.


Hogyan indult a LEAPVolt egyszer egy lengyel házaspár Patryk Wezowski és felesége Kasia, mindketten coachok, akik megálmodták, hogy megfilmesítik a szakmájukat, a coach szakmát a maga színességében és nem is akárhol, hanem Hollywoodban. Nem nagy sztárokkal dolgoztak, hanem hús-vér emberekkel, igazi ügyfelekkel és olyan coachokkal, akik sztárok ugyan, de „csak” a saját szakmájukban, és nem Hollywoodban.

A házaspár első lépése az álmuk megfogalmazásán túl az volt, hogy Patryk elkezdett a filmhez, a filmbe szerepet vállaló partnereket keresni, mert azt vallotta, hogy ha a szakma nagyágyúi elkötelezik magukat a film mellett, akkor könnyebben szerez hozzá finanszírozást. Így is lett és Marshall Goldsmithtől, Jack Canfieldig, John Grey, Chérie Carter-Scott, Mark Thompson és más több neves, ismert és elismert amerikai vezetőfejlesztő szakember is szerepel a LEAP-ben. A kezdetek ma már történelem - ezekről Chérie Carter-Scott is beszélt az itt megjelent interjújában -, hiszen elkészült a film, megvalósult Patryk, Kasia és sokak álma és május 9-én szinkrontolmácsolással nálunk is látható lesz a LEAP(UGRÁS). (Chérie Carter-Scott köszöntőt mond a vetítés előtt.)
A 4 ügyfél és történeteik


A kamera egy évig kísér 3 férfit és egy nőt, ahogy céljaik eléréséért megküzdenek kihívásaikkal.

Rob alkoholproblémái miatt elvesztette állását és mindent, ami fontos számára. Innen kell talpra állnia.
leapRob ugrik - a film egy jelenete

Precious 148 kg súlya ellenére szeretné vonzónak érezni magát, hinni, hogy szexis fehérneműben jól tud mutatni. Álma, hogy elindítsa vállalkozását, ahol ő tervezi meg és árulja a csinosabbnál csinosabb fehérneműket telt idomú hölgyek számára. Vajon lesz ehhez kellő önbizalma? Volt egy társa, aki így szerette, de ő már nincs az élők sorában. Honnét merítsen erőt Precious, hogy jól érezze magát a bőrében?
leapVajon lesz elég önbizalma? Precious a film egy jelenetében.

Soon Loo egy túlhajszolt felsővezető, aki Ázsia-szerte különböző cégeket vezet. Vállalkozásaival tovább akar lépni az üzleti élet következő lépcsőfokára. Mi lesz, ha nem sikerül? Legnagyobb félelme, hogyan fogadják szülei, hogyan tud apjának szemébe nézni, ha kudarcot vall.

Chad párkapcsolati problémákkal küzd. Elkötelezte magát, hogy addig vár a szexszel, míg rátalál a megfelelő társra. Most, 43 évesen még mindig szűz. Tényleg készen áll megtenni az első bátortalan lépést a nyilvános társkeresés felé?
A filmből minden kiderül.

A nemzetközi coach és mentor szakma ismert kiválóságai támogatják a 4 bátor embert 1 éves fejlődésük folyamán különböző kontinenseket bejárva mindig más-más csodás helyszínen coacholva őket. Ők négyen a filmen keresztül az egész világgal megosztják, örömüket, bánatukat, vágyaikat és álmaikat és mind e közben emberi sérülékeny mivoltukat. Megható emberi történeteket láthatunk bátorságról, változásról és átalakulásról, amelyek azt célozzák meg, hogy világszerte több millió embert inspiráljon arra, hogy átgondolják, mi az, ami lehetséges és megtegyék azt, ami kell saját boldogságuk érdekében. Lépjék meg a nagy Ugrást. Ez a LEAP.

A filmet a Coaching Határok Nélkül (CHN) hozza el Magyarországra.

Ábri Judit MA, MCC
Executive coach, CHN vezető  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
  • 2021.04.252 Napos Scrum Master képzés online, élő videokonferenciás Az agilis működés motorja a Scrum Master, aki biztosítja a hatékony csapatmunkát és kezeli az átalakulás során kialakuló feszültségeket, konfliktusokat. Minden iparágban célszerű átállni agilis működésre, nem csak a szoftverfejlesztésben. Képezze ki kollégáit Scrum Masterré. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Áldás és átok is lehet az új varázsszó

Az új varázsszó az agilitás. Ám erősen hierarchikus, döntésképtelen cégeknél az agilis működésre átállás inkább bajt okoz. Szakterületek... Teljes cikk

7 tipp, hogy újra megtaláljuk az értelmet a munkánkban

Jelen helyzetben, amikor sok a bizonytalanság, gyakran másoktól távol, esetleg magányosan végezzük a munkánkat, eltávolodunk a csapattól, értelmét... Teljes cikk

Újévi fogadalmak előtt

Mindenki arról ír és beszél, hogy ebben az évben az elfogadást és az elengedést tanuljuk meg, de vegyük észre, hogy ezeket a magas... Teljes cikk