Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 4 éve

Létminimum alatt visz haza az iskolai munkát segítő dolgozó

A lap Erika példáján keresztül mutatja be, hogy a sok az oktató, nevelő munkát közvetlenül segítő alkalmazott, akik munkája nélkül megbénulna az iskola, olyan kevés pénzt kap kézhez, jelen esetben 84 ezer forintot, amely összeg a létminimumnál (87 510 forint) is kevesebb.

A közalkalmazotti bértábla alapján a garantált bérminimumot kapják mindannyian. Itt csak pár ezer forintos különbséget jelent Erika 38 éves munkaviszonya.

Ráadásul az iskolák állami fenntartásba vételével is rosszul jártak, mert amíg az önkormányzat volt a munkáltató, még kapott cafetériát, és a pluszmunkáért is járt neki bérkiegészítés. Abban az időben akár 20-30 ezer forinttal is magasabb volt a jövedelme.

Az illetékes minisztérium, bár dolgozik azon, hogy javítsa a bérből és fizetésből élők anyagi helyzetét, jelenleg nem ígér béremelést ezeknek a dolgozóknak, számukra nem jelent változást a pedagógusi életpályamodell, hiszen nem pedagógusi munkakörben dolgoznak.

Index
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csökkenhet az szja

A jelenlegi gazdasági helyzet mellett lehetséges a személyi jövedelemadó további csökkentése, a fogyasztási hitelek helyett pedig a megtakarításokat... Teljes cikk

Nem emelkedik a bírák fizetése

A költségvetési bizottság múlt heti, a 2020-as büdzséhez benyújtott összegző módosító javaslata szerint csökken a bíróságok személyi... Teljes cikk

Béremelés jöhet a vasútnál

Az ősszel több évre szóló keresetrendezésről dönthetnek az állami cégeknél - írja a Magyar Nemzet. Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár