Megjelent: 10 éve

Mennyi iskolakezdési támogatást adhat a munkáltató?

A természetbeni iskolakezdési támogatás a tanév első napját megelőző és követő 60 napon belül, azaz júliustól októberig adható tankönyv, taneszköz, ruházat megvásárlásához. A munkáltató 21 450 forint értékben adhat iskolakezdési támogatást a szülőknek - áll a Magyarországi Szülők Országos Egyesületének sajtóanyagában.

A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény értelmében a munkáltató a közoktatásban tanuló gyermek számára adóév első napján érvényes havi minimálbér 30 százalékáig terjedő értékben adó- és járulékmentes iskolakezdési támogatást adhat.

A Magyarországi Szülők Országos Egyesületének értelmezése szerint a gyermeket nevelő nagyszülő, gyám, nevelőszülő vagy más nevelésre jogosult is kaphat munkáltatói támogatást, ha ő jogosult a közoktatásban tanuló gyermek után járó családi pótlék felvételére.

A munkáltatói iskolakezdési támogatás gyermekenként, évente egy alkalommal, mindkét szülőnek adható. Így egy tanköteles korú gyermek iskolakezdését a munkaadók akár 42 900 forinttal is támogathatják. Több gyermek esetén ennek többszöröse is lehet az iskolakezdési támogatás összege.

A természetbeni támogatást két módon kaphatják meg a szülők:
- A munkáltató, illetve a bér kifizetője nevére szóló, az elszámolható termékek beszerzéséről szóló számla ellenértékének az említett időszakban történő utólagos megtérítése. Ebben az esetben a szülő a hozzá legközelebb eső üzletben is megveheti az iskolakezdéshez előírt eszközöket, felszereléseket, ruházatot, és a munkáltató nevére kiállított számla ellenében az iskolától kapott tankönyvcsomagot.

- De a munkáltató tankönyv, taneszköz, ruházat vásárlására jogosító Sodexho Pass iskolakezdési támogatás utalványt is adhat a szülőknek, amelyet országosan 14000 üzletben - hipermarketek, szupermarketek, könyvesboltok, papír-írószer üzletek, valamint ruházati üzletek, sportboltok - lehet beváltani. Ebben az esetben az iskolakezdési támogatás utalványt elfogadó üzletek akár 20 százalék kedvezményt is adhatnak termékenként a vásárló szülőknek - áll a Magyarországi Szülők Országos Egyesületének közleményében.

OS
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter