Megjelent: 2 hete

Milyenek a kiváló csapatok?

Miben mások ők, mint az átlagosan jól működők? Vannak-e megfigyelhető mintázatok, vagy sokféle kiváló csapat van? A Tréning Kerekasztal Konferencián Márton Mónika és Szabó Tamara a Legacy képviseletében a csapatokról mesél majd. Sok-sok teamcoaching folyamattal a hátuk mögött, a saját tapasztalatukon túl a Legacy által alapított „Az Év Csapata Díj” és „Az Év Agilis Csapata Díj” pályázatainak tanulságait is megosztják az érdeklődőkkel.

Mitől fontos, hogy a csapatok folyamatosan fejlesszék magukat, mi miatt van manapság kiemelt fontossága a teameknek?

Azt hiszem, mindannyian egyetértünk abban, hogy a világunk egyre komplexebb, a kihívásaink egyre összetettebbek. Sokféle kompetenciára, tapasztalatra van szükség ahhoz, hogy ezekre releváns választ tudjunk adni. Ezek a legtöbb esetben nincsenek meg egyetlen embernél, azonban egy csapatnyi embernél meglehet.

Nem beszélve arról, hogy a csapatokban levő párbeszéd, vita, egymás ötleteinek szelíd provokálása, folyamatosan egyre jobb és jobb megoldásokat hozhat.

Mi kell ahhoz egy csapatban, hogy a kreativitás, a jó ötletek, a magas teljesítmény valóban kijöjjön?

Attól még, hogy az emberek csapatban dolgoznak valóban nem evidens, hogy a fentieket jól működtetik. Ahhoz, hogy valóban megszülessenek az eredeti, kreatív, újszerű gondolatok, ötletek, magas fokú pszichológiai biztonságra van szükség. Szakemberként, ha teamekkel dolgozunk ez az egyik legfontosabb, amiben támogatnunk kell a csapatokat.

A Tréning Kerekasztal konferencia programja és jelentkezés a konferenciára ITT.  

Pontosan mit jelent a pszichológiai biztonság?

A pszichológia biztonság egy team kompetencia. Azokban a csapatokban, ahol ez magas, a tagok azt érzik, hogy nincs annak interperszonális kockázata, ha megnyilvánulnak, ha hibáznak, ha őszintén vállalják a véleményüket. Nem, hogy nem kockázatos, hanem érték a csapat számára. Könnyű belátni, hogy alacsony pszichológiai biztonság esetén, az egyének nem hoznak be új ötleteket, mert mi van, ha nem tetszik. Nem vállalják fel a többiektől merőben eltérő véleményüket, nehogy perifériára szoruljanak. Így aztán korlátos az innováció, a kreativitás, és ebből kifolyólag az eredményesség.

Mi mindenre hat még, ha egy csapatban magas a pszichológiai biztonság?

A pszichológiai biztonság a teljesítményre, a kapcsolatokra, a megtartásra és az egyén fejlődésére is kedvezően hat. Ilyen közegben nem csak a csapat teljesít jól, de a csapattagok egyéni fejlődése is intenzívebb, ami visszahat a teamre. 

Nyitókép: fauxels fotója a Pexels oldaláról

  • 2021.10.05Tréning Kerekasztal 2021 Komoly kihívások érték és érik a szervezeteket az utóbbi időszakban. Először a járvány okozta sokk, a vele érkező gazdasági megtorpanás, a home office, hogy szinte minden átkerült a digitális térbe. A helyzet továbbra is konstans változásban van, így szükség van folyamatos, rugalmas alkalmazkodásra. A szervezetek VUCA-környezethez való illeszkedésére, a mostanában egyre inkább teret nyerő hibrid működés kialakítására. Mindehhez a képzéseknek, a tréningpiacnak is alkalmazkodnia kell. Ezért is ül össze újra, egy év kihagyás után a Tréning Kerekasztal Konferencia 2021. október 5-én, a New York Palotában. Részletek Jegyek
  • 2021.10.07Jólét és hatékonyság? Mentálhigiénés nagykövet program! Képzést minden olyan vezetőnek, vezetői csapatnak, akik szeretnének tudatosan, hatékonyságot, jólétet növelni a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.10.12XVIII. Magyar Munkajogi Konferencia – 9 kreditpont A Wolters Kluwer Hungary legnagyobb éves rendezvénye idén válik nagykorúvá. Ezúttal is a megszokott, színvonalas szakmai programokkal és felejthetetlen közösségi élményt ígérve várjuk a munkajoggal foglalkozókat a Dunakanyar szívében. A rendezvényen az ügyvédek és jogtanácsosok 9 kreditpontot szerezhetnek! Részletek Jegyek
  • 2021.10.20Hibrid munkavégzés, távmunka, munkaidő, pihenőidő és egyéb aktuális kérdések a munkajogban Jöjjön el, és tájékozódjon élőben dr. Fodor T. Gábortól a terület egyik jeles szakértőjétől. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter