Megjelent: 5 hónapja

Milyenek a kiváló csapatok?

Miben mások ők, mint az átlagosan jól működők? Vannak-e megfigyelhető mintázatok, vagy sokféle kiváló csapat van? A Tréning Kerekasztal Konferencián Márton Mónika és Szabó Tamara a Legacy képviseletében a csapatokról mesél majd. Sok-sok teamcoaching folyamattal a hátuk mögött, a saját tapasztalatukon túl a Legacy által alapított „Az Év Csapata Díj” és „Az Év Agilis Csapata Díj” pályázatainak tanulságait is megosztják az érdeklődőkkel.

Mitől fontos, hogy a csapatok folyamatosan fejlesszék magukat, mi miatt van manapság kiemelt fontossága a teameknek?

Azt hiszem, mindannyian egyetértünk abban, hogy a világunk egyre komplexebb, a kihívásaink egyre összetettebbek. Sokféle kompetenciára, tapasztalatra van szükség ahhoz, hogy ezekre releváns választ tudjunk adni. Ezek a legtöbb esetben nincsenek meg egyetlen embernél, azonban egy csapatnyi embernél meglehet.

Nem beszélve arról, hogy a csapatokban levő párbeszéd, vita, egymás ötleteinek szelíd provokálása, folyamatosan egyre jobb és jobb megoldásokat hozhat.

Mi kell ahhoz egy csapatban, hogy a kreativitás, a jó ötletek, a magas teljesítmény valóban kijöjjön?

Attól még, hogy az emberek csapatban dolgoznak valóban nem evidens, hogy a fentieket jól működtetik. Ahhoz, hogy valóban megszülessenek az eredeti, kreatív, újszerű gondolatok, ötletek, magas fokú pszichológiai biztonságra van szükség. Szakemberként, ha teamekkel dolgozunk ez az egyik legfontosabb, amiben támogatnunk kell a csapatokat.

A Tréning Kerekasztal konferencia programja és jelentkezés a konferenciára ITT.  

Pontosan mit jelent a pszichológiai biztonság?

A pszichológia biztonság egy team kompetencia. Azokban a csapatokban, ahol ez magas, a tagok azt érzik, hogy nincs annak interperszonális kockázata, ha megnyilvánulnak, ha hibáznak, ha őszintén vállalják a véleményüket. Nem, hogy nem kockázatos, hanem érték a csapat számára. Könnyű belátni, hogy alacsony pszichológiai biztonság esetén, az egyének nem hoznak be új ötleteket, mert mi van, ha nem tetszik. Nem vállalják fel a többiektől merőben eltérő véleményüket, nehogy perifériára szoruljanak. Így aztán korlátos az innováció, a kreativitás, és ebből kifolyólag az eredményesség.

Mi mindenre hat még, ha egy csapatban magas a pszichológiai biztonság?

A pszichológiai biztonság a teljesítményre, a kapcsolatokra, a megtartásra és az egyén fejlődésére is kedvezően hat. Ilyen közegben nem csak a csapat teljesít jól, de a csapattagok egyéni fejlődése is intenzívebb, ami visszahat a teamre. 

Nyitókép: fauxels fotója a Pexels oldaláról

  • 2022.02.01Munkaügyi adatvédelem (GDPR HR-eseknek) Blended képzésünk során a tananyag általános elméleti részét, mely tartalmazza az alapfogalmak, jogalapok és törvények összefoglalását először e-learning videó formában sajátíthatja el. A videó megtekintése után egy fél napos konzultáció keretein belül, feldolgozásra kerül a tananyag további része, melyet online vagy tantermi formában hirdetünk meg. Részletek Jegyek
  • 2022.02.11X. Vezetői Best Practice Fórum A HR és a vezetés szerepe és kihívásai a jelenlegi piaci helyzetben. A jelenlegi munkaerő piaci helyzetben hogyan lehet megtalálni és kiválasztani a megfelelő mennyiségű és minőségű munkaerőt? – Hogyan lehet a tehetséges munkaerőt a céghez vonzani és megtartani? Employer Branding. A toborzás csatornái, jó gyakorlatai. Munkatárs ajánló program. Részletek Jegyek
  • 2022.03.04Szemléletváltás a toborzásban Alapítsa meg új modern HR kultúráját! 1. nap - Hatékony toborzás 2. nap - Employer Branding 3. nap - Célcsoportok meghatározása a toborzásban 4. nap - Social Media a toborzásban 5. nap - Folyamatkontroll és Projektmenedzsment a toborzásban Részletek Jegyek
  • 2022.04.22BEMUTATKOZIK A teamwork2022 Képzelj el egy olyan kétnapos csapatépítő képzést, amely minden részletében a Te vállalati csapatodról szól. Jelentkezzetek az ország első csapatépítő eseményére, amelyre háromfős vállalati csapatokat várunk! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter