Megjelent: 3 éve

Mire érdemes leginkább ügyelni használt laptop vásárlásánál?

Mik a legfontosabb szempontok akkor, amikor használtlaptop-vásárlás előtt mérlegeljük a szóba jöhető lehetőségeket? Mennyit számíthat mondjuk a márkanév, a processzor vagy a memória kérdése a választás kérdésében?

laptop

A cikkben ezt a témakört járjuk körbe alaposabban. Bízunk benne, hogy ebben a formátumban praktikus segítséget és támpontot tudunk biztosítani a használt laptop beszerzésének kockázatmentes lebonyolításában.

A használtlaptop-vásárlás egyik kulcsfontosságú tényezője, a márkanév

Ha szemügyre vesszük a használt laptopok különféle beszerzési forrásait, akkor rendszerint ugyanazokkal a márkanevekkel fogunk találkozni. Vagyis a Dell Latitude, a Lenovo Thinkpad, a Fujitsu Lifebook és a HP Elitebook és Probook használt laptopok várhatóan mindenütt ott lesznek.

A helyzet az, hogy ez korántsem a véletlen műve, mivel ezek a márkanevek egyértelműen a magas teljesítmény és a megbízhatóság szimbólumaivá váltak az évek során. Ha egy laptop ezen márkanevek egyikével van ellátva, az már kedvező alapot jelenthet a választáshoz.

Célszerű a processzor állapotát és teljesítményét is ellenőrizni a vásárlás előtt

Egy használt laptop teljesítményének kulcsfontosságú indikátora az, hogy milyen processzor működik benne. Annál is inkább, mivel a processzor a legtöbbe kerülő alkatrészek egyike, miközben a cseréje is kifejezetten drága mulatság.

Az Intel féle i-Series processzorok ritkán okoznak csalódást, ehhez mérten az i3, i5, i7 vagy i9 processzorral ketyegő használt laptopok mindenképp kedvező opcióként jöhetnek számításba. Méghozzá nemcsak az alapvető felhasználásnál, hanem akár üzleti célokra is.

Egyébként többek között a hasznaltlaptop.eu webshopban a használt laptop vásárlás és keresés processzor alapján is szűkíthető. Vagyis másodpercek alatt testre szabható a választék az alapján, ami a céljainkhoz leginkább passzolhat.

A használt laptop teljesítményét nagyban befolyásoló memória 

Ma már 4 GB DDR3 memória alatt nem javasolt használt laptopot választani. Legalábbis akkor, ha nem szeretnénk folyton a lassú munkamenetek és töltés miatt idegeskedni. A 4 GB tényleg a belépő szint, jó eséllyel persze a 8 GB lehet az, ami már kényelmesen fog ketyegni akár komplexebb feladatoknál is.

Még komolyabb memóriára lehet persze szükség akkor, hogyha a korszerű játékokat is futtatni szeretnénk a használt laptopon. Hogyha a felhasználás várható jellege kapcsán ez is felmerül, akkor mindenképp érdemes felfelé menni, és beruházni akár a 16 GB-os memória beszerzésébe is.

A memória kérdését is érdemes tehát komolyan venni a használt laptop beszerzésekor, mert meglepően sok múlhat rajta a rendszeres használat kapcsán. Viszont a felsorolt szempontok mindegyikére figyelmet fordítva jó eséllyel megtalálhatjuk a céljainkhoz remekül illő készüléket.

  • 2022.02.01Munkaügyi adatvédelem (GDPR HR-eseknek) Blended képzésünk során a tananyag általános elméleti részét, mely tartalmazza az alapfogalmak, jogalapok és törvények összefoglalását először e-learning videó formában sajátíthatja el. A videó megtekintése után egy fél napos konzultáció keretein belül, feldolgozásra kerül a tananyag további része, melyet online vagy tantermi formában hirdetünk meg. Részletek Jegyek
  • 2022.02.04Sikeres évem lesz! Csoportos coaching az eredményes évért 2022 első heteit éljük. Álmodozunk és tervezgetünk; mi mindent akarunk megvalósítani az idén? Aztán elröppennek a hetek és a hónapok, és azt vesszük észre, hogy sehol sem tartunk ezekkel a tervekkel. Ilyekor elgondolkodunk: hogy lesz ebből sikeres év?! Lehet, hogy veled is megtörtént már ez. Ha azt akarod, hogy az idén másképp legyen, érdemes felkészülni rá! Jelentkezz az eseményre, ahol eszközöket és inspirációt kapsz a tudatos évtervezéshez! Találkozunk? Részletek Jegyek
  • 2022.03.073 Hetes Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. A képzés 3 héten keresztül, 2 hétköznap este valósul meg. Igény esetén 3 munkanapra is szervezhető. Részletek Jegyek
  • 2022.04.22BEMUTATKOZIK A teamwork2022 Képzelj el egy olyan kétnapos csapatépítő képzést, amely minden részletében a Te vállalati csapatodról szól. Jelentkezzetek az ország első csapatépítő eseményére, amelyre háromfős vállalati csapatokat várunk! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Nagy visszhangot keltett a Mentőszolgálat új munkaruháit bemutató videója

Néhány óra alatt több mint 100 ezren tekintették meg a videót, ami a mentősök új munkaruháját mutatja be. Teljes cikk

Bűnösnek találták Elizabeth Holmest, akár 20 évet is kaphat csalás miatt a Szilícium-völgy volt ürdvöskéje

Elizabeth Holmes volt a Theranos alapítója, azé a cégé, amely forradalmi előrelépést ígért a vérvizsgálatok terén. A startup egyetlen csepp... Teljes cikk

Lelkészeket és teológusokat toboroz a NASA

A NASA, az amerikai űrkutatási és űrrepülési kormányzati ügynökség lelkészeket és teológusokat vesz fel, hogy segítsenek megérteni, hogyan... Teljes cikk