Megjelent: 1 éve

Mit érdemes jelenleg tanulni munkanélküliként?

Jelenleg regisztrált munkanélküli vagyok. Kaptam támogatott képzésekről egy listát. Csak érettségivel rendelkezem. A listán néhány érettségihez kötött képzés is szerepel. Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző, Tb-és bérügyintéző +ECDL, gazdasági informatikus, pedagógiai, szociális, gyógymasszőr stb. Mennyire keresett a logisztikai terület? Mit érdemes jelenleg tanulni munkanélküliként? Kaphatok-e néhány javaslatot, ötletet, segítséget? Hogyan járhatok jobban és hogyan tanuljak munkanélküliként?

mdr

Diákot rendelhet pár napra, hétre, de akár hónapokra is. Így annyi költsége merül fel, amennyit a feladat ellátása valóban megkíván.
DIÁKMUNKA - Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes?


Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban

Először is szeretném elmondani, hogy nagyon jó oldalról közelítette meg kialakult helyzetét. Az, hogy képzésre szeretné felhasználni felszabadult idejét, a lehető legjobb döntések egyike. Kérdése összetett, próbálok a lehető leghatékonyabb módon választ adni Önnek. Tudom, hogy mivel nem saját döntése volt, hogy új szakmát sajátít el, hanem mondhatni a kényszer szülte a helyzetét, ezért amit első körben tanácsolni fogok, lehet nem lesz annyira életszagú. Fontos, hogy bármilyen képzést is választ végül, az ne csak a piacon legyen kelendő szakma, de saját maga számára is hosszútávú elégedettséget nyújtson. Nincsen értelme egy olyan képzést végigcsinálnia, amit nem élvez és amit nem tud hosszútávon elképzelni szakmájaként.

A logisztikai terület azért jó, mert sok szakma van a területen belül pl. raktáros, fuvarszervező, logisztikai koordinátor, beszerző - melyek mindegyike szükséges szakma lesz a jövőben is. Egy ilyen fajta képzéssel nem tud nagyon mellé lőni, mert sok lehetőség fog tárulni Ön elé és menet közben megtalálhatja a területen belül azt a konkrét specifikumot, ami a legközelebb áll az Ön szakmai ambícióihoz.

Amennyiben van affinitása és valóban érdekli az informatika területe, egy dolog biztos. Ez a legkifizetődőbb szakma, amit csak választani tud a felsoroltak közül. Ez a jövő legkiemelkedőbb szakmája, arról nem is beszélve, hogy folyamatosan tudja önmagát képezni autodidakta módon is, ami gyakorlatilag nem kerül pénzbe. Rengeteg ingyenesen elérhető oktató videó van fent a youtube-on, illetve egy képzéshez képest kevés pénzért, könyveket is tud vásárolni a témában, amik segíthetik a szakmai fejlődést. A legtöbb informatikai területen dolgozó szakembernek nincsen diplomája, így ez sem fog elhelyezkedés kapcsán gondot jelenteni, fontos azonban, hogy kellő mértékű szakmai gyakorlata, gyakorlati tudása legyen. Így, ha ezt a területet választja, azt mindenképpen javaslom, hogy ne csak az elméleti tudást sajátítsa el, hanem akár kezdetben ingyen, vállaljon munkákat, melyeket később tud referenciakánt használni.

Szeretném ismét hangsúlyozni, bármilyen szakma mellett is dönt, a legfontosabb az, hogy valóban szeresse csinálni. Ha szereti a munkáját az oda vezet, hogy a legjobbak egyike lehet szakterületén, ami pedig garantálj, hogy a jövőben nem lesz gondja az álláskereséssel.

Bízom benne, hogy hasznos volt válaszom és sok sikert kívánok Önnek!

Aki válaszol:

HR Szoftver szakértő - Beck Zsolt

Beck Zsolt a Beck & Partners International HR Consulting alapító tagja és ügyvezetője.

Tisztelt Kérdezők!

Köszönjük, hogy megtisztelik portálunkat kérdéseikkel, viszont felhívjuk szíves figyelmüket, hogy mielőtt feltenné kérdését, nézze át eddig megjelent cikkeinket és a leggyakoribb kérdéseket a témával kapcsolatban, ehhez használják az oldalon található kereső funkciót, mert számos kérdést többször is megválaszoltunk. A jövőben szerkesztőségünk az azonos témában született kérdésekre a válaszadást szűri.

Kérdezze Ön is szakértőinket, írjon nekünk a kerdes@hrportal.hu címre!

Kérjük tömören fogalmazza meg kérdését, (max. 500-600 karakterben), mert kapacitáshiány miatt hosszabb kérdésekre nem tudunk válaszolni. A tanácsadás általános jellegű, bért, szabadságot, nyugdíjat nem számítunk ki. Az információk tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi tanácsnak.

Privát emailben nem áll módunkban tanácsot adni, válaszadásra csak cikk formájában kerülhet sor. A kérdezők személyes adatait, nevét, emailcímét nem jelentetjük meg, és a szerkesztés jogát fenntartjuk.

Szakértőink szabadidejükben válaszolnak a feltett kérdésekre, így a válaszadás időbe telhet. Kérjük türelmüket!

Cafeteriával, béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban a szakértőnk Fata László.
Munkajogi kérdésekre Dr.Olajos-Kiss Rita és Dr. Antalóczy Adrienn válaszol.
Adózási, bérszámfejtési kérdésekben a PWC Magyarország ad választ.
A megváltozott munkaképességgel kapcsolatos kérdésekben Kappel Katalin munka-és szervezetpszichológus és a Saldo Zrt segít.
HR-esek szakmai kérdésekben Sipos Sándortól kapnak tanácsot.
Coachinggal kapcsolatos szakmai kérdésekben, motivációs, munkahelyi,karrierproblémákkal kapcsolatban Ábri Judit válaszol.
Elbocsátással, outplacementtel kapcsolatos kérdéseiket Hadas Hajdu Helgának tehetik fel
Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Saldo Zrt válaszolja meg.
Társadalombiztosítással kapcsolatos kérdéseiket Mányi Julianna válaszolja meg.
Employer brandinggel kapcsolatban Kádár Balázstól kérdezhet.
Közszolgálati kérdésekkel kapcsolatban Dr. Hódosi Anikótól kérdezhet.
Diákmunka kérdésekre Szerepi Bálint válaszol.
HR Szoftverekkel, felhővel kapcsolatban Beck Zsolt ad választ.

  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
  • 2021.04.252 Napos Scrum Master képzés online, élő videokonferenciás Az agilis működés motorja a Scrum Master, aki biztosítja a hatékony csapatmunkát és kezeli az átalakulás során kialakuló feszültségeket, konfliktusokat. Minden iparágban célszerű átállni agilis működésre, nem csak a szoftverfejlesztésben. Képezze ki kollégáit Scrum Masterré. Részletek Jegyek
  • 2021.05.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.05.13 Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban Olyan vezetőknek és (kulcs) munkatársaknak, (HR) controllereknek, HR-eseknek, pénzügyi szakembereknek ajánljuk a képzést, akik a HR munka hatékonyságát, eredményét mérni, számolni, és ezt begyakorolni szeretnék. Ajánljuk továbbá mindazoknak, akik a munkaerő elemzésének, értékelésének vállalati standardizálását, és mérésének elvét és gyakorlatát megismerni szeretnék. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Miért veszik le az álláshirdetéseket, ha nincs még betöltve egy pozíció?

Érettségizett általános vegyész a végzettségem. 15 évet dolgoztam "Gyógyszeralapanyag gyártó" munkakörben fekete és tiszta térben az egyik nagy... Teljes cikk

Hol végezzek iskolát, hogy HR-es lehessek?

Gyógytornász vagyok, Budapesten élek de sajnos szakmán belül nem sikerül állást találnom. Szeretnék másképp érvényesülni, és a HR-esként... Teljes cikk

Hogyan tüntessem el a lyukakat az önéletrajzomból?

2016 végén ért véget a legutóbbi munkaviszonyom, és előreláthatólag 1 éves lyuk tátong majd az önéletrajzomban, míg nem volt munkám. A... Teljes cikk