kapubanner for mobile
Szerző: HR Portal
Megjelent: 1 éve

Mit kell tudnia egy digitális HR rendszernek?

Számos digitális HR-adminisztrációs rendszer érhető el a piacon, azonban kevés az olyan szoftver, ami teljeskörű szolgáltatást nyújt, olyan keretrendszert ad, amely a dolgozó belépésétől kezdve a kilépésig a munkavállalói életciklus minden pontját lefedi. Ezt biztosítja a LOGA egyadatbázisú, webalapú szoftvere, amellyel a teljes HR-adminisztráció leképezhető.

LOGA HR szoftver-

Az ügyfelek a digitális HR eszközökön a frissítések nehézségét, a testre szabhatóságot, az integrálhatóságot és a nem kellő kiforrottságot kérik elsősorban számon. A Deloitte 2022-es Digitális HR kutatása szerint legalábbis ezek a tényezők aggasztják leginkább a szakembereket, amikor HR rendszert választanak vagy használnak. Megrendelői oldalon a digitális rendszerek bevezetésével a legfőbb cél, hogy elősegítsék a hatékony szervezeti működést, javuljon a munkavállalói élmény és átláthatóbb legyen a szervezet. Hogy ezeknek a kívánalmaknak hogyan tud leginkább megfelelni egy szoftver, arról Novák Éva, a LOGA HR rendszert forgalmazó MASTER Consulting Kft. Partner Menedzsere adott tájékoztatást. 

A Master Consulting Kft. a német Personal & Informatik AG magyarországi forgalmazó és payroll fejlesztő partnere. A német P&I Európa egyik vezető, ISO minősített bérszámfejtési és HR szoftverét, a LOGA szoftver keretrendszerét fejleszti, több mint 50 éve. Európa-szerte már több mint 13 országban, közel 20 000 ügyfél HR részlege használja a LOGA termékeket. 

Holisztikus HR szoftver

A digitális alkalmazások a modern HR-menedzsment alapvető részei, a hatékony és célzott személyzeti adminisztráció alapjai. A LOGA modulok segítenek a meglévő kapacitások nyomon követésében és a munkaműveletek megfelelő megtervezésében, kivitelezésében, valamint a projektköltségek nyilvántartásában.

Az egységes keretrendszer legnagyobb előnye, hogy a kereteken belül minden testre szabható az adott vállalati igények szerint. A „dobozos” rendszerekkel ellentétben egyetlen platformon keresztül minden kezelhető, így nincs szükség költséges egyedi fejlesztésekre, és nem jelent problémát a különböző platformokon működő modulok, applikációk integrációja, hangsúlyozta Novák Éva.

A személyzetfejlesztésben részt vevő valamennyi szereplő (alkalmazottak, vezetők, személyzeti vezetők) integrálható a keretrendszerbe. Az úgynevezett személyzeti fejlesztési intézkedések gyorsan és egyszerűen létrehozhatók és felhasználhatók az egyéni előírásoknak megfelelően. Az adatok – jogosultságok alapján lebontva – mindenki számára elérhetők, a teljesség igénye nélkül, például a munkaidő-nyilvántartás, a projektköltségtervezés, a payroll számára, ill. ha a kompenzációs rendszerben vagy a teljesítmény-menedzsmentben van rájuk szükség.

Az egységes adatbázis a lehető legszofisztikáltabb valós idejű adatlekérésre ad lehetőséget. A Big Data rendszer egyedileg meghatározott szerepkörei szerinti jogosultságokkal minden adat, bármilyen relációban elérhető.

A LOGA rendszer grafikus eszközöket is magába foglal, így az adatok azonnali megjelenítésére is lehetőséget teremt. Például egy prezentációban szükség szerint rögtön vizualizálható az elmúlt öt év bérköltségének alakulása, vagy éppen a fluktuációs trend.

13 ország tudása 12 nyelven

Multinacionális nagyvállalatok esetén jelentős előnyt jelent, hogy a LOGA nemzetközi termék, 13 országban használják, így a fejlesztők mindezeket a HR tapasztalatokat, gyakorlatokat és szerteágazó ügyféligényeket beépítik a keretrendszerbe. A leányvállalatok pedig egy rendszerben tudnak együtt dolgozni, ami megkönnyíti a határokon átívelő kommunikációt, javítja a hatékonyságot és az átláthatóságot is.

A szoftver eleve többnyelvű, így nincs szükség fordításra, hanem a használó által kívánt nyelvet be lehet állítani a rendelkezésre álló 12 közül. Így az sem jelent problémát, ha a cégen belül mondjuk a külföldi ügyvezető vagy alkalmazott más nyelven szeretne hozzáférni a felületi funkciókhoz, mint az általános nyelvi beállítás. Minden országban használhatók a más területekre lefejlesztett praktikus eszközök, mert a német fejlesztő deklarált célja a minél magasabb fokú automatizáció és a minél fejlettebb digitális eszköztár, emelte ki az operatív vezető.

Munkakezdés, szabadságigénylés, digitális üzenőfal mobilról

A LOGA applikáció egy külön működő eszköz, amely nem meghív funkciókat az applikációba, hanem önállóan fejlesztett szoftver. A mobilon keresztül elérhető – a beállítások függvényében – a bérkimutatáson túl többek között a szabadságigénylés, az elektronikus faliújság, lehet felmérést készíteni, a vezetővel kommunikálni, de munkakezdést is indítani. Így például home office munkavégzés esetén nem szükséges kártyát „csippantani” a munkaidő kezdetén, ez az alkalmazással megtehető, ami megkönnyíti a munkaidő mindenkori aktuális nyilvántartását is. 

A korábban említett elektronikus üzenőfal lehetővé teszi a folyamatos kommunikációt, többek között határidők betartatását, ugyanis a digitális asszisztens figyelmeztet, valamint az alkalmazáson át bármelyik modul feladatot adhat a felhasználónak. 

A LOGA rendszer felhőalapú megoldás, amelyen belül szerver, szoftver és IT támogatás havi díjért érhető el a komplex LOGA keretrendszerben. Az eszköz azon közép- és nagyvállalatok számára ideális megoldás, akik szeretnék egy hatékony rendszerben működtetni az összes HR adminisztrációs folyamataikat, nemzetközi elvárásoknak megfelelően és nemzetközi színvonalon. A szoftver folyamatos fejlesztés alatt áll a nemzetközi trendekkel összhangban, miközben a lokális törvényi változásokhoz történő azonnali alkalmazkodást a magyarországi payroll fejlesztés biztosítja.  2FA, SSO megoldások szintén rendelkezésre állnak.

A LOGA egyedülálló előnye, hogy nem szatelit rendszerekből áll, hanem egységes struktúra, amelynek részei ugyanakkor egyedi módon specifikálhatók és paraméterezhetők az ügyféligényeknek megfelelően – összegezte Novák Éva, a szoftvert forgalmazó MASTER Consulting Kft. Partner Menedzsere.

 

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Úton a felsővezetői lét felé - hogyan segíthet egy mentor a cél elérésben?

Bartha Edit és Verebélyi Péter évekig kollégák voltak egy multinacionális vállalatnál. Edit Péter tanácsára jelentkezett a Corvinus Executive... Teljes cikk

Megtartott munkáltatói ígéretek

A munkaerőpiac „köztes” szereplői, azaz a munkaerő szolgáltatók – tehát a Pannon-Work cégcsoport is – a munkáltatói márka tekintetében is... Teljes cikk

Csodálatos panoráma - végtelen látvány Ez a Hotel Ózon és a hamarosan nyíló Infinity étterem a Mátra szívében!

Amikor rendezvényünk számára helyszínt keresünk, akkor általában több hasonló ajánlat között kell kiválasztanunk a legjobbat és a... Teljes cikk