Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Mobilitási támogatást kapnak az elbocsátott egészségügyi dolgozók

Pár százezer forinttól pár millióig terjedhet az egészségügyben dolgozók mobilitását segítő pályázat összege, amelyre e hónap közepétől jelentkezhetnek a kórház-átalakítások miatt állásukat vesztettek - közli a Világgazdaság.

images

NEXON_PORT dolgozói és vezetői HR önkiszolgáló rendszer

Az e-HR-megoldások új generációja Vonja be munkatársait a HR-folyamatokba, hogy egyszerűbbé, pontosabbá és papírmentessé tegye az adminisztrációt. Űrlapok, jelenléti ívek kitöltése és aláírása egy kattintással. Személyre szabott ügyintézés, javuló elégedettség és belső kommunikáció. online HR-ügyintézés, 24/7 eléréssel sztenderdizált HR-folyamatok elektronikus aláírással kinyomtatható formanyomtatványok vezetői HR-feladatok támogatása intuitív felhasználói felület


További információ

Az ágazati struktúraváltás miatt 1500 orvos és 6000 egészségügyi szakdolgozó kényszerül munkahelyváltásra. Nekik kínál támogatást az a pályázat, amelyre e hónap közepétől lehet jelentkezni. Az egyszeri, vissza nem térítendő támogatás összege nem haladhatja meg a dolgozó egyévi illetményét.

Csak azok pályázhatnak, akiknek az új munkahelye legalább ötven kilométerre esik a mostanitól. Vélhetőleg az ingázók élnek majd a lehetőséggel, hisz nem feltétel, hogy a dolgozónak bejelentett lakása legyen az új munkahelye szerinti településen. Ha házaspárt érint a munkahelyvesztés, mindkét fél megkapja a támogatást. Ezenfelül bárki igényelhet átképzési támogatást és kedvezményes lakásvásárlási hitelt, ez utóbbi ügyében az Egészségügyi Minisztérium tárgyalásokat folytat különféle pénzintézetekkel. Ám ha valaki egy éven belül kilép a most választott munkahelyéről, a mobilitási támogatás időarányos részét vissza kell fizetnie

Pályázni csak interneten lehet, az összeg a dolgozó jelenlegi illetményétől, valamint attól függ, hogy az új munkahely mekkora távolságra esik a jelenlegitől, s a változás hogyan befolyásolja az életszínvonalát - olvasható a Világgazdaságban.
Follow hrportal_hu on Twitter