kapubanner for mobile
Megjelent: 5 éve

Modern vagy hagyományos irodabelső?

Napjainkban egy új iroda kialakításakor komoly dilemma lehet, hogy modern, esetleg klasszikus legyen-e az iroda berendezése? Mind a bútorok, tapéta és kiegészítők stílusa, mind az iroda ergonómiája tekintetében sok kérdés merülhet fel azzal kapcsolatban, hogy melyik a jobb választás. Vegyük őket sorra!

images


Modern vagy hagyományos irodabútorok?


A modern és a hagyományos iroda megkülönböztetése már önmagában is bonyolult kérdés. Éppen ezért jobb, ha bizonyos jellemzőket nevezünk modernnek és klasszikusnak vagy hagyományosnak.

A bútorok stílusát, a színeket és az anyagokat tekintve a berendezés alapján is megkülönböztethetjük a modern és a klasszikus irodákat. Élénk színű játékos, esetleg minimal vagy loft stílusú irodákat lehet például ebben a csoportosításban modernnek nevezni.

Egy startup esetében általában játékosan modern megjelenést szoktak választani a tulajdonosok, miközben például egy ügyvédi iroda esetében szerencsés lehet a tekintélyt parancsoló klasszikus megjelenés, prémium bútorokkal. Például neobarokk bútorok és egy elegáns Chesterfield ülőgarnitúra telitalálat lehet.

Mi a helyzet az ergonómiával?


Az ergonomikus iroda lényege, hogy mind a bútorok, mind maga az irodai környezet, és az azt befolyásoló tényezők nem csak a hatékony, hanem a kényelmes munkavégzést, valamint a dolgozó egészségét és jó közérzetét szolgálja.

Az ergonómia nem függ sem az iroda stílusától, sem esztétikai megjelenésétől. Egyszerűen figyelembe kell venni az eszközök és a komplett munkakörnyezet kialakítása során ezeket a szabályokat. Ilyen értelemben egy valójában modern iroda minden esetben ergonómikus, attól függetlenül, hogy a stílusa, esetleg akár a térszervezése is klasszikus és hagyományos.

Milyen kritériumokra kell odafigyelni? Egyrészt a legfontosabb a szék, asztal és monitor kialakítása és egymással való viszonya, elhelyezése megfeleljen az emberi test igényeinek. Ilyen a derék kitámasztása, a fej pihentetésének lehetősége.

Az ergonomikus irodában nincs nagymértékű zajszennyezés, amely rontaná a koncentrációt. Megfelelően világos, és a hőmérséklet is ideális.

A modern és a hagyományos irodák térszervezése


A modern irodák általában egyterűek. Mivel napjainkban az a szemlélet uralkodik, hogy a csapatmunkát kell támogatni, így lehetőséget kell teremteni a munkahely típusának függvényében a közös ötletelésre, az együtt gondolkodásra, a közös problémamegoldásra. Emellett a modern szemléletű munkahelyeken már a főnök, a menedzser sem különül el a dolgozóktól, velük dolgozik, figyelnek egymásra.

Persze a térszervezést mindenképpen át kell gondolni, hiszen vannak olyan munkahelyek, esetleg munkakörök, ahol sokkal hatékonyabban lehet dolgozni, ha van lehetőség az elkülönülésre.

A modern és a hagyományos irodát mindezek alapján talán amentén a kérdés mentén lehet megkülönböztetni, hogy mennyire támogatja a dolgozók kényelmes és hatékony munkavégzését.
  • 2024.06.03Projektmenedzsment képzés A KÉPZÉS CÉLJA: A projektmenedzsment elméletének és gyakorlatának megismertetése a résztvevőkkel. A projektmenedzsment módszereinek begyakorlása példákon és esettanulmányokon keresztül. A résztvevők projektvezetési képességének fejlesztése és felkészítésük projektek önálló, sikeres lebonyolítására. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.05Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit, képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Vakáció vagy infláció? Mi lesz a nyaralásokkal 2024-ben?

Idén a magyarok több mint harmada (34%) tervezi, hogy részt vesz hosszabb-rövidebb utazáson, az elmúlt évhez képest bővül az utazást tervezők... Teljes cikk

Többen rosszul lettek a csengeri börtön építése közben

Többen rosszullétre panaszkodtak hétfőn a csengeri börtön építésében résztvevők közül - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos... Teljes cikk

Sikkasztás miatt emeltek vádat egy postavezető ellen

A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádat emelt egy volt postavezetővel szemben, aki a postai befizetéseket saját céljaira fordította - közölte a... Teljes cikk