Gyimóthy Éva
Szerző: Gyimóthy Éva
Megjelent: 5 éve

Nagy a nyomás a dolgozókon, sok változásra kell reagálniuk

Bár a gazdasági válságra adott egyik első reakcióként a cégek a munkatársak és a vezetők képzésére szánt forrásokat kurtították meg, a 2012-es trendfordulót követően, 2015-ben nőttek a tréningköltések. Nőtt a vezetőképző programok száma, továbbá többet költöttek a cégek szervezetfejlesztésre. A Tréning Kerekasztal Egyesület évről évre felmérést készít a tréningpiac trendjeiről. Ennek kapcsán beszélgettünk Szabó Csabával, a Tréning Kerekasztal ügyvezetőjével. A Develor vezérigazgatója elmondta, a minőségi képzéseknek nagy a szerepük a munkavállalók megtartásában is. Bár örülnek a dolgozók a fejlesztési lehetőségnek, nyomasztja őket, hogy a tréning miatt felhalmozódott munkát csak túlórával tudják majd bepótolni. A feszített munkatempóban felértékelődött az idő szerepe és egyre kritikusabbak a résztvevők.

images

images

A gazdasági válság miatt a cégek a munkatársak és a vezetők képzésére szánt forrásokat kurtították meg és bár volt növekedés azóta, a piac az elmúlt években nem tért vissza a válság előtti szintre. Hogy látja, lesz még valaha olyan a piac, mint 2009 előtt?

Ez a piac még mindig a 2008-as piac szintje alatt van, de volt ebben egy hullámzás. Véleményem szerint nincs arra utaló jel, hogy a közeljövőben megközelítsük a 2008-as szintet. 2009-ben és rá következő két évben alapvetően lefele ment a piac és a 2012-es trendfordulót követően, 2015-ben élénkülés látszik és ismételten nőttek a tréningköltések.

Mekkora ez a növekedés?

Azt láttuk, hogy a GDP csökkenésével párhuzamosan meredeken estek a tréningköltések, egyes becslések szerint 60-70 százalékkal, míg a lassú GDP növekedés környezetében csak kismértékű, 5-10 százalékos a növekedés. A Tréning Kerekasztal 2015-ben 10 százalék környéki piacbővülést tapasztalt. A növekedés annak tükrében örvendetes, hogy 2015-ben a humán tőke fejlesztésére nem állt rendelkezésre sem Európai Uniós, sem szakképzési forrás. Korábban ezek a források átlagosan 20 százalékkal járultak hozzá a tréningpiaci költésekhez.

A képzéseknek nem csak az egyes készségek fejlesztésében van szerepe, de komoly motivációs tényező is. Egyre erősebb béremelési nyomás érzékelhető a munkaerőpiacon és amiatt fáj a HR-esek és szakmai vezetők feje, hogy miként tudják megtartani a jól teljesítő munkatársakat. A minőségi képzéseknek nagy a szerepük a munkavállalók megtartásában is. A dolgozóknak nemcsak a fizetés számít, hanem a támogató-fejlődő környezet, a jövőkép, a kreativitás, az önmegvalósítás lehetősége, és ebben a belső fejlesztés is szerepet játszik. Azt tapasztaljuk, hogy megbízóink egyre több alkalommal kapcsolják össze a vezetőfejlesztést a munkaerő-megtartási céllal.

Így van. Épp ez olvasható ki a Kelly Services nemrégiben publikált KGWI felméréséből. Míg a tehetséges munkavállalókat valamikor kifejezetten a magasabb bér illetve a komolyabb feladat- és felelősségi kör motiválta, ma már fontosabb számukra az önmegvalósítás illetve a munka és a magánélet egyensúly. A munkavállalók segítése tudásuk és készségeik naprakészen tartásában szintén kulcsfontosságú a HR szakemberek szerint. Önök is tapasztalják ezt a tréningek során a munkavállalók részéről?

Szabó Csaba szerint motivációt adnak a jó tréningek
Úgy tapasztaljuk, hogy a munkavállalók hozzáállása kettős: egyrészt örülnek a fejlesztési lehetőségnek. Másrészt nyomasztja őket, hogy miközben a saját fejlődésükkel törődnek, felhalmozódik a munka, melyet csak túlórázással tudnak csak feldolgozni. A feszített munkatempóban felértékelődött az idő szerepe és egyre kritikusabbak a résztvevők. A dolgozók ma már csak a tempós, érdekes, a mindennapi munkában azonnal hasznosítható készségek fejlesztésében vesznek részt szívesen. Ha valami lassú, nem vonják be őket, hamar előkerülnek a mobiltelefonok vagy elégedetlenségüknek adnak hangot a résztvevők.

A gazdasági válság után volt tisztulás a tréningpiacon, most mi a helyzet?

Úgy látom, hogy a piac élénkülésével tovább nő az ezen piacon dolgozó cégek és egyéni vállalkozók száma. Mivel továbbra is alacsonyak a belépési korlátok, gyakorlatilag bárki felveheti a tréneri címet és mondhatja azt magáról, hogy tanácsadó, ezért több ezerre becsüljük az ezzel foglakozó magánszemélyek és vállalkozások számát. Mivel az elmúlt időszakban némi élénkülés érzékelhető a gazdaságban, továbbra is szaporodnak a tréningcégek, tanácsadók.

A cégvezetők 2013 tréningpiacának jellemző tendenciái között említették az árérzékenységet, minőségi devalvációt, hígult tanácsadói piacot, az egyszemélyes tanácsadók és coachok, alacsony létszámú cégek terjedését. Továbbá jelen volt a „többet kevesebbért” elv. 2015-ben és ha van információjuk, 2016-ban melyek a tréningpiac trendjei?

Továbbra is fennáll, hogy különösen nagyok a minőségi különbségek a cégek szolgáltatásai között. Ezért is javasoljuk, hogy bizonyított, legális know-how-val rendelkező, több éve működő tanácsadó cégeket vegyenek igénybe a megbízók. A Tréning Kerekasztal védjegy is egyben, amely az innovatív, minőségi szolgáltatást nyújtó cégeket fogja össze.

Mely iparágakban vesznek igénybe leginkább tréningeket a felmérésük tapasztalati szerint?

Bankok, biztosítók, közszolgáltatók helyett tavaly, csak úgy, mint 2014-ben, a termelőcégek, szolgáltatók és kereskedelmi cégek vettek igénybe sok tréninget. Termelő cégek jelentős szerepének oka, hogy nemzetgazdasági szinten is jelentős a szerepük. A közszféra a tréning szolgáltatások beszerzésében elhanyagolható szerepet tölt be évek óta a felmérés szerint.

Mely tréningtípusok voltak népszerűek tavaly?

A korábbi évhez viszonyítva nőtt a vezetőképző programok száma, többet költöttek a cégek szervezetfejlesztésre, és nőtt a coaching iránti igény is. Egyre több megbízó ismeri fel, hogy a tréning nem csak motivációs eszköz, a pillanatnyi élményen túl valódi hatékonyságnövekedést várnak el, ezért készek többlet erőforrást szánni a tanultak valós alkalmazása érdekében.

Egyre több vállalat egy stratégiai vagy kultúraváltási cél megvalósítása érdekében nemcsak tréningmódszert választ, hanem komplex megoldásokat, például szervezet- és kultúrafejlesztési programokat.

Milyen típusú coaching volt népszerű?

Gyakorlatilag bármely készségfejlesztési célt kiválóan támogathat a coaching módszer. Leginkább a vezetőfejlesztő célokhoz kapcsolódik coaching folyamat, de dolgozunk coachinggal egyéni készségfejlesztés céljából, például idő- és feladatgazdálkodás támogatása érdekében.

A Stressz Barométer felmérés szerint a vállalatok több mint negyven százalékánál legalább közepesen magas a stressz szint, és csak egyötödük végzi el a kötelező pszichoszociális kockázatelemzést. Ha pedig van is stresszkezelő eljárás a cégnél, nem hatékony. Gyakori probléma, hogy hasra ütésre vezetnek be különböző programokat, melyeket nem előz meg a pszichoszociális kockázatértékelés, így a stresszcsökkentő módszer csak egy tüneti kezeléssé válhat. Önök mit tapasztalnak, foglalkoznak a cégek a dolgozók lelki egészségével? Ha igen, miben nyilvánul az meg?

Igen, egyre több döntéshozó ismeri fel a stressz jelentőségét. Nagy a nyomás a dolgozókon, sok változásra kell reagálniuk. Ami sok esetben az egészséges ember toleranciahatárán mozog, és sok HR-es megérti, hogy a változások valamint a stressz-szint jobb kezelésére fel kell készíteni munkavállalókat. Főként a termelőcégek fordítanak erre a témára kiemelt figyelmet, hiszen a stressz összefüggésben áll a munkahelyi balesetekkel. Csak kipihent, a munkájára összpontosítani képes dolgozó végez jó munkát és képes a balesetek, sérülések elkerülésére. Bár az irodai környezetben a balesetek veszélye kisebb, a munkaadók ezen a területen is egyre nagyobb figyelmet és erőforrást fordítanak a stresszszint csökkentésére és kezelésére.
  • 2021.03.092 Napos Scrum Master Képzés, Élő videokonferenciás A Scrum Master az agilis transzformációk kulcsembere. Olyan Servant Leader szerepkört takar, amelyben a fejlesztő csapatok segítőjeként, mentoraként a jó hangulatú, eredményes munkavégzés megteremtéséért felel e szakember és módszertani szakértőként segíti a projekt munka előrehaladását, jó minőségben, határidőre történő teljesítését. Képezd át magad Scrum Masterré! Részletek Jegyek
  • 2021.03.11 Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE (live) Képzésünkön fél napban a LinkedIn, fél napban pedig a Facebook toborzási praktikáiról tanulhat. Délelőtt kitérünk a LinkedIn személyes profil szerepére, a vállalati oldal fontos elemeire, a karrieroldalra, oldal analitikákra, továbbá megtanulhatja, hogyan kell felépíteni a kapcsolati hálót, és hogy hogyan érdemes a tartalmakat előállítani. Facebook témánkban szó lesz a hiteles és hatékony kommunikálásra alkalmas Facebook oldalról és a kampánykezelés előtti lépésekről. Mindezt interaktív, gyakorlatias módon, egyéni kérdések megválaszolásával bonyolítjuk le. Részletek Jegyek
  • 2021.03.302 Napos Agilis Képzés HR szakembereknek, élő videokonferenciás A képzés elsősorban toborzással, talent managementtel és képzéssel foglalkozó, agilis átalakulást segítő HR szakembereknek szól, akik szeretnék megérteni, mi az üzleti és IT területek elvárása az agilis transzformáció során. Bemutatjuk, hogyan tudnának hatékony támogatói és partnerei lenni az agilis átalakulásban részt vevő csapatoknak, és hogyan tudják megtalálni a szervezethez leginkább illő, megfelelő kompetenciákkal bíró agilis jelölteket. Részletek Jegyek
  • 2021.04.01A sikeres interjúztatás Képzésünk fő célja, hogy a résztvevők képesek legyenek a szervezetükhöz legjobban illeszkedő, a munkakörben legjobban teljesítő munkatárs kiválasztására. A képzési napon szó lesz -az interjú felépítéséről, -szituációs gyakorlatról, -az információk rögzítéséről, -döntéshozatali csapdákról, -továbbá a kiválasztás további eszközeiről sablonokkal színesítve. Lehetőséget adunk továbbá a saját területüket érintő kérdések átbeszélésére is. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Így legyen nagyobb befolyással környezetére

Mindenki szeretne minél nagyobb hatással lenni a környezetére a mindennapokban, így a munkahelyén is. Egyáltalán nem mindegy, hogy ennek érdekében... Teljes cikk

Kiosztották Az Év Családbarát Vállalata Díjakat

November 20-án este adták át a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által alapított „Az Év Családbarát Vállalata” pályázat idei... Teljes cikk

Így szerezz mentort az online térben

3000 megkérdezettből 2280 (76%) válaszolta, hogy a mentoring nagyon fontos, vagy fontos a számára egy 2019-es amerikai felmérésben. Mégis, csak... Teljes cikk