Megjelent: 2 éve

Nagyon nincs egyetértés a cafetéria ügyében

Továbbra is fenntartja a kormány a szándékát a cafeteria-rendszer megváltoztatására januártól, céljuk, hogy többe pihenjenek az emberek, ezért inkább a SZÉP-kártyát favorizálják.

Mindezt Varga Mihály pénzügyminiszter erősítette meg a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) elnökségének.

Az MGYOSZ alelnöke, Rolek Ferenc a Világgazdaságnak elmondta: egyetértenek, hogy a munkavállalók a keresetüket elsősorban pénzben kapják meg, ne utalványokban, bizonyos cafeteriaelemek megtartására viszont szükség van. Ezért mint mondta, a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának eheti ülésén a gyáriparosok javasolni fogják, hogy az öngondoskodásra is valamennyi hangsúlyt fektetve, egyebek mellett például a munkáltató nyugdíjpénztári befizetéseire maradjon meg az adókedvezmény.

Szorgalmazzák majd azt is, hogy a munkaadók egészségvédelemmel összefüggő kiadásait se terhelje pluszadó jövő januártól. De azt is szeretnék elérni, hogy megmaradjon az iskolakezdési támogatás és maradjanak meg a mobilitásra vonatkozó adókedvezmények is. Ismét felvetik, hogy a szociális hozzájárulási adó (szocho) már 2019 januárjától csökkenjen 2 százalékkal.

A kormány részéről a pénzügyi tárca államtitkára viszont megerősített, hogy a szocho csökkentése csak a nyártól várható. Ezzel szemben a munkaadók a bérek jobb tervezhetősége miatt szeretnék elérni a januári mérséklést.

Felmérésük szerint 2019-ben számos vállalatnak 2 százalékos bérköltség-növekedést okoz a növekvő adóterhek miatt önmagában az, hogy megadja dolgozóinak a jelenlegi cafeteriajuttatást. A VKF ülésén végre az érdemi egyeztetés is megtörténik a jövő évi minimálbérről és a garantált bérminimumról. A munkaadók két számjegyű keresetnövekedést akarnak elérni a kormánynál.

Világgazdaság
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter