Szerző: HR Portal
Megjelent: 1 éve

Ne tedd töltőre a benzines autót! Az ezerarcú motiváció a kudarctól a sikerig

A motiváció nem gombnyomásra működik. Egy jó vezető ismeri a csapatát és tudja, kinek mi a belső hajtóereje, mire van szüksége a kollégáinak - emeli ki Dr. András Klára az Egis Gyógyszergyár HR és kommunikációs igazgatója, a Metropolitan Egyetem docense az Ember és szervezet című podcast évnyitó epizódjában. A HR Portál és az AGORA Intézet közös sorozatának meghívását elfogadta Kovács "Kokó" István olimpiai bajnok, amatőr és profi világbajnok bokszoló, a Bokszvilágszövetség (WBA) európai elnöke is, aki így fogalmaz a motivációról: „Az én egész életem arról szólt, hogy valamit akartam”. Soós Andrea beszélgetőtársai saját szakterületükön mindent elértek, amit csak lehet, de a sikereik után is folyton új célokat keresnek.

Soós Andrea, Kovács István, Dr. András Klára-

Motivációs elméletekben és modellekben nem szűkölködünk. Mégis a szervezetek és vezetőik egyik legnagyobb kihívása, hogy megtalálják a kellőképpen motivált munkatársakat, ráleljenek kollégáik belső hajtóerejére, és folyamatosan, hosszú távon fenntartsák azt. A motiváció hajt bennünket céljaink és így a szervezeti célok elérése felé, mindemellett egy igen összetett dolog, hiszen biológiai, társadalmi, érzelmi és kognitív vetületei egyaránt vannak. A hajtóerő pedig érkezhet kívülről, de - és ebben összecseng a szakértők véleménye - a belső motiváció a leghatékonyabb.

A cikk végén hallgathatja meg Dr. András Klára és a hamarosan hazatérő Kovács "Kokó" István gondolatait a sikerről, a kudarc után felállás eszközeiről, a motiváció megannyi aspektusáról.

A felelősségvállalás is a motiváció része kell, hogy legyen

Bárkit megkérdezünk a szervezetünknél, mi a munkája, mindenki azt válaszolja, hogy életmentő gyógyszereket gyártunk, természetesen én is és az összes olyan kolléga is, akik nem közvetlenül ezt a tevékenységet végzik – mondja el Dr. András Klára, aki szerint a szolgálat és a felelősségvállalás a motiváció része kell legyen egy cég életében. Ez kiegészül minden kolléga személyes belső hajtóerejével, amit egy jó vezetőnek kötelessége feltérképezni, hiszen, ha töltőre tesszük a benzines autót, vagy benzint pumpálunk az elektromos kocsiba, nem fogunk célt érni, ha azonban töltőre tesszük az elektromos autót, csodákra lesz képes - él plasztikus példával az Egis Gyógyszergyár HR igazgatója.

Dr. András Klára, Egis

Dr. András Klára

Kokóból nem lesz Mester

Dr. András Klára szerint a titok, hogy nagy szívvel és jó füllel legyen megáldva a HR-es, hogy meghallja a kollégái igényeit, és azokra a lehető leggyorsabban reagáljon. Az Egis HR igazgatója, lévén speciális szakterülete a generációk munkahelyi együttélése, a beszélgetés során felhívja a figyelmet a motiváció témakörében rejlő csapdákra és veszélyekre a generációs különbségek tekintetében is. Felmerül a kérdés, hogy lehet-e a korábbiakhoz hasonlóan felkészíteni, motiválni, edzeni a mai fiatal sportolókat. Kovács „Kokó” István szerint teljesen megváltozott e szempontból is a világ. A világbajnok bokszoló pedig azt is elárulja, hogy ő miért nem vállal tanítványokat, miért nem lett „Mester”.

Dr. András Klára úgy véli a pandémia óta megerősödött a közösséghez tartozás igénye a dolgozók között, ezért virágkorukat élik szervezetüknél a különféle klubok, események, sőt még az Egis nyugdíjasai is gyakran összejárnak. 

Kovács "Kokó" István pedig elmondja, hogy saját csapatát vezetve ő milyen motivációs hibákat vétett korábban, ahogy azt is, hogy szerinte elegendő motivációs ereje van-e a csapatépítő buliknak, vagy pontosan mi a szerepe a motivációban a pénznek.

Kovács Kokó István

Kovács "Kokó" István

Honnan meríthetünk erőt a nagy kudarcok után?

A vendégek egyetértenek abban, hogy a belső hajtóerőt végső soron mindenkinek magában kell megkeresnie, ehhez pedig elengedhetetlen tükörbe nézni, vagyis céljainkhoz a mély önismereten keresztül vezet az út. Az nem megoldás, ha állandóan kifelé mutogatunk és áthárítjuk a felelősséget arról panaszkodva, hogy a problémáink miatt mi ugyan nem, de az egész világ hibás. Különben is tessék idejönni és jól „megmotiválni” engem, de lehetőleg úgy, hogy ne fájjon – mutat rá Dr. András Klára. A mai napig aktívan sportoló és versenyző, a többi között sokszoros Ironman Kovács "Kokó" István szerint pedig mindig fel kell tennünk a kérdést magunknak: mit, milyen áldozatot, befektetett energiát kíván tőlem az a cél, amit el szeretnék érni.

Az adásban szóba kerül Maslow piramisa és más motivációs útmutatók, miközben kiderül az is, mi vendégeink legfőbb belső hajtóereje, ami, már most eláruljuk, hogy történetesen pontosan egy és ugyanaz. Szó lesz arról is, hogy miből merítenek a nagy sikerek és a nagy kudarcok után, de beszélgetünk a 2023-as év terveiről, a munka és magánéleti kihívásokról is. Megtudjuk többek között, hogy hazatér-e két éves svájci lét után Kokó és milyen nagy eseményre készül Klára és családja.

Podcastunkat: Ne tedd töltőre a benzines autót! Az ezerarcú motiváció a kudarctól a sikerig - Dr. András Klárával és Kovács "Kokó" Istvánnal ide kattintva hallgathatja meg:

Az Agora Oktatási Intézet 14 éve foglalkozik képzésekkel, a cég tanácsadói és trénerei többek között vezetőfejlesztést, szervezetfejlesztést, soft skills tréningeket, projektmenedzsment képzést is tartanak. Nagyvállalatok mellett kkv-knál is oktatnak, akár blended learning oktatási formában, mivel innovatív képzési módszereket ötvöznek a klasszikus jelenléti tréninggel. Hangsúlyos tevékenységük továbbá az egyéni eredményességet növelő tréningek, szervezeti életciklus fejlesztése, kommunikációs tréningek vezetőknek, vagy a vállalati stratégia alkotás, melyekhez pályázati formában is teljes körű segítséget nyújtanak.
 

Nyitóképen Soós Andrea, Kovács "Kokó" István, Dr. András Klára

  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Élmény vagy problémamegoldás? A sikeres csapatépítés kulcsa

Se szeri, se száma a csapatépítők kínálatának. Ember, pontosabban HR-es legyen a talpán, aki objektíven fel tudja mérni, melyik lehetőség a... Teljes cikk

A korlátokat sok esetben mi állítjuk fel: karrierváltás podcastunkban Pethő Anikó fejvadász

"Sokáig játszottam a businesswomant. Nadrágkosztümben mentem, idomultam az ügyfelekhez, sok energiát felemésztett az alkalmazkodás. Hogy mindez nekem... Teljes cikk

Egy fürdő, ahol a diákmunka töretlen siker

Nyaranta száznál is több diák dolgozik Ceglédfürdőn szövetkezeti foglalkoztatás keretében. Miért éri meg fiatalokat szezonmunkára felvenni? Hogyan... Teljes cikk