Megjelent: 2 éve

Nem elegendő a béremelés

Akár 300 ezret is lehet keresni egy hónapban, pincérként a nyári szezonban a Balatonnál, mégsincs elegendő munkaerő. Erre panaszkodnak a helyi vendéglátósok, volt olyan szakács, aki havi egymilliót kért, de még alapreceptekkel sem volt tisztában - írja az Index.

images

Nem elegendő a béremelés, a munkakörülményeken is javítani kellene, vannak, akik szerint az lenne a megoldás a munkaerőhiányra, ha nem idénymunkásként foglalkoztatnák őket, hanem egész évben tudnának dolgozni - írja a lap.

A helyi vendéglátósok nem tartják annyira katasztrofálisnak a helyzetet, mint ahogy azt a média beállítja, de a munkaerőhiány jelentős gondot okoz. Szerintük emiatt tovább kell emelni a béreket, ami drágulással jár majd. Azzal nem számolnak, hogy a külföldre ment munkavállalók hazajönnek, inkább abban bíznak, hogy aki valamiért nem tud elköltözni külföldre, azt megtudják szólítani.

A pincérek és felszolgálók országos átlagfizetése tavaly negyven óra esetén 200 ezer forint körül volt, viszont a Balatonnál ennél jóval többet akár 300 ezret is kereshetnek a pincérek. Olyan is akad, aki minimálbérre van bejelentve, de havi 400 ezret kap.

A balatonboglári Fehér Ló Pizzéria tulajdonosa, Kovács Krisztián a lapnak azt meséli náluk is vannak betöltetlen álláshelyek, amikre főleg diákok jelentkeznek. De nekik nincs tapasztalatuk, sokszor előfordul, hogy a főszezonban inkább felmondanak. Örül a vendéglátósok áfacsökkentésének, ebből tudja kigazdálkodni a magasabb béreket.

Belényesi László Siófokon működtet egy büfét, családi vállalkozásként, szerinte ebben van a jövő. A családtagok, ismerősök, egyetemista gyerekeinek a barátai dolgoznak a büfében. Vannak rossz tapasztalatai az állásra jelentkezőkkel: "Szakácsot kerestünk, és a hirdetésünkre 1,2 millió forintos bérigénnyel jelentkezett egy fiatal férfi. Szobát és étkezést biztosítottunk volna neki, de ő azt mondta, hogy konyhás lakrészt szeretne...Amikor aztán végigmentek a menün a feleségemmel a próbafőzésnél, még a menü elején kiderült, hogy már az alapvető fogásokat sem tudja elkészíteni"

Bezerics Dániel is családi vállalkozást vezet szerinte fair bérek, és a fair munkakörülmények kellenek a munkaerő megtartásához. "Nálunk egy olyan rendszer adott jó választ a piac által elénk tárt problémákra, hogy a csapatunk törzsgárdáját az egész évben tudjuk foglalkoztatni. Nyáron nagyobb létszámmal dolgozunk, akár négyszer annyian is, mint mint a hidegebb hat hónapban."

Megoszlik a vélemény arról a vendéglátósok között, hogy szerintük hazalehet-e csalogatni a környező országokban dolgozókat. Vannak, akik úgy tapasztalják, hogy igen, mert aki évekig dolgozik szakácsként például Angliában, az idővel itthon saját éttermet nyithat.

Abban viszont egyetértenek, hogy drágulás és sorban állás is várható az idén a munkaerőhiány miatt. Vannak, akik kinyitni sem tudtak az idei szezonra, és olyanok is lesznek várhatóan, akiknek be kell zárni.

Fotó: Pixabay
Index


  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter