Megjelent: 3 éve

Nőként divatcégnél dolgozni ajándék

Szabó Szilvia 2001 óta dolgozik a Deichmann Kft. személyzetfejlesztési vezetőjeként. A közel ezer főt foglalkoztató cégnél öt fős csapatot vezet. A kereskedelmi cégnél a munkatársak szakmai oktatása, gyakorlati betanítása és a folyamatos továbbképzése nagy hangsúlyt kap.

A Deichmann-nál nem unatkozunk: a naptáram nagyon sűrű, már januárban írok be novemberi időpontokat, ezért nagyon fontos, hogy az időmmel hatékonyan gazdálkodva, jól átgondolt prioritások mentén szervezzem meg a programjaimat. Azért is kulcsfontosságú ez, mert egy multinacionális cégnél nemzetközi meetingeken és projektekben is számítanak rám. A legfőbb fókusz az elmúlt időszakban a toborzáson és kiválasztáson van - mint ma minden kereskedelmi cégnél. Több fejlesztési projektünk is ezt témát célozta meg, melynek tapasztalatait a külföldi kollégáink is szívesen beépítik a mindennapi gyakorlatukba.

Nekem az interjúztatás is sok örömet okoz, érdekes dolog kiválasztani egy új munkatársat. Szeretem figyelemmel kísérni, amint egy új munkatárs felvételt nyert, beilleszkedik, megtanulja mindazt, ami az új munkakörében a sikerességhez szükséges.

Szabó Szilvia „Minden új belépő start oktatásban részesül: ez egy hat alkalommal, egyenként kétórás tréningből álló sorozat”

Minden nap reggel hatkor kelek, és hetente háromszor sportolok munkakezdés előtt. Ez feltölt annyi energiával, hogy jókedvűen érkezzem meg a munkahelyemre, és jusson erőm arra, hogy folyamatos figyelmet tudjak szentelni csapatomnak, kollégáimnak és önmagamnak.

Ahhoz, hogy felső vezetőként napi szinten kellően gyakorlatias tanácsokkal tudjam ellátni kollégáimat, fontosnak tartom ennyi év után is, hogy kapcsolatban maradjak az értékesítésben dolgozókkal. Ezért vállalok még mindig oktatásokat az üzletekben. Minden új belépő start oktatásban részesül: ez egy hat alkalommal, egyenként kétórás tréningből álló sorozat, melynek során a munkájukhoz szükséges alapismereteket tudják elsajátítani.

Szabó Szilvia „Rengeteg cipőm van, de mindig találok egy-egy kihagyhatatlan ajánlatot az üzleteinkben”

Nagyon szeretek az üzletben lenni. Egyrészt, mert találkozom a munkatársakkal, másrészt pedig mert szeretem a cipőket….

Nőként divatcégnél dolgozni ajándék. Rengeteg cipőm van otthon, de mindig találok egy-egy kihagyhatatlan ajánlatot az üzleteinkben. Sok hírességgel reklámoztuk már a modelljeinket, 2017-ben Ellie Goulding adta a nevét egy számára kialakított kollekcióhoz, ami a legdivatosabb darabokat foglalja magában.

Szabó Szilvia „A HR-nek jelenleg stratégiai funkciója van, mégsem szabad megfeledkeznünk arról, hogy eredetileg egy támogató feladatkör”

Munkám során legtöbbet az értékesítési vezetőkkel egyeztetek. Évente hatszor üzletlátogatásra is megyek velük, ilyenkor eljutok Soprontól Berettyóújfalun át Szegedig sok városba. E túrák alkalmával olyan üzletekbe látogatunk el közösen, ahol az aktualitások kapcsolódnak a munkámhoz, például új munkatárs tanul ott be éppen, a munkatársak valamilyen képzésen voltak, és ahol visszajelzést is kaphatok az osztályom munkájáról. Ekkor azt is megbeszéljük, mi lenne hasznos az értékesítésnek, mire van igényük. Én úgy gondolom, hogy a HR a jelenlegi piaci környezetben alapvetően stratégiai funkcióval bír a vállalatok életében, mégsem szabad megfeledkeznünk arról, hogy ez eredetileg egy támogató feladatkör.
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Vezetőként sem hátrány a három kisgyermek - a Praktiker HR vezetőjének egy napja

Márton Katalin idén év elején lett, 20 év után újra, a Praktiker HR vezetője. Élete azóta sokat változott, hiszen közben három kisgyermek... Teljes cikk

Személyesen vesz részt a tehetséges fiatalok kiválasztásában - a Vodafone HR Vezérigazgató-helyettesének egy napja

Tóth Zsuzsanna 2015 szeptembere óta dolgozik a Vodafone Magyarország Zrt.-nél, mint HR Vezérigazgató-helyettes. A legtehetségesebb frissdiplomások... Teljes cikk

Nőként divatcégnél dolgozni ajándék

Szabó Szilvia 2001 óta dolgozik a Deichmann Kft. személyzetfejlesztési vezetőjeként. A közel ezer főt foglalkoztató cégnél öt fős csapatot vezet.... Teljes cikk