kapubanner for mobile
papír 
Megjelent: 4 éve

Papírból sosem elég

Habár egyre inkább digitalizált világban élünk, a mai napig mindennapi életünk része a papír és annak különböző változata. Az óvodákban, iskolákban a papír, a karton, az írólap, a rajzlap, a krepp- és selyempapír szerves része a különböző kreatív foglalkozásoknak.


Természetesen felnőttként is rengeteg papírt használunk, gondoljunk csak a nyomtatáshoz használt fénymásoló papírra.

Papír az irodában és a home office-ban


Tény, hogy a digitalizáció egyre nagyobb szerepet tölt be életünkben, szinte már minden hivatalban elérhető az elektronikus ügyintézés, és az üzleti életben is az elektronikus levelezésé a főszerep. Ettől függetlenül a papír nem veszített fontosságából az üzleti életben, az irodai környezetben sem. Az irodákban napjainkban is előszeretettel használnak papíralapú termékeket. 

Egy biztos, az üzleti életben, a munkánk során még mindig szeretünk papírt használni, hiszen az kézzelfogható. Éppen ezért ami számunkra fontos információ, azt szívesen írjuk le vagy éppen nyomtatjuk ki egy papírra.

Papír a hatékony munkavégzéshez


Akár irodában, akár home office-ban dolgozunk, a papír és a papíralapú termékek elengedhetetlenek a napi hatékony munkavégzéshez. Fontos, hogy mindig legyen készleten fénymásolópapír. Érdemes színes fénymásolópapírt is beszereznünk, mert ezek például tökéletesek iratrendezéshez.

Természetesen a megfelelő rendszerezéshez elengedhetetlenek az etikettcímkék, az iratrendezők és mappák is. Szuper érzés, amikor a papírok nem halomba, össze-vissza keveredve állnak, hanem mappákban, iratrendezőkben csoportosítva, így minden dokumentumot könnyedén megtalálunk anélkül, hogy órákig kellene keresnünk azokat.

Ha már papír, akkor ne feledkezzünk el a jegyzettömbök, post-it-ek fontosságáról sem. Hányszor fordul elő az emberrel, hogy eszébe jut valami ötlet, teendő, telefonszám, amit gyorsan fel kellene jegyeznie, erre tökéletes megoldás az asztalon, kéznél tartott jegyzettömb. A színes post-it szuper emlékeztető, figyelemfelhívó eszköz lehet például a laptop kijelzőjére felragasztva, így biztosan nem felejtjük el az adott teendőt.

Papír az alkotáshoz


Papír és papír között óriási különbségek lehetnek, és mielőtt alkotni kezdenénk, a legfontosabb lépés a megfelelő rajzlap kiválasztása. A fénymásolópapír több szempontból sem megfelelő az alkotáshoz. Egyrészt viszonylag átlátszó, ez igen zavaró lehet alkotás közben. Mivel a fénymásolópapír vékony, így könnyen szakad, és könnyen gyűrődik is. Egy jobb minőségű rajzlap vastagsága 150 g/m2-től kezdődik.

Egy biztos, akár színesben, akár grafittal szeretnél alkotni, érdemes kipróbálnod a színes kartonokat is alapként.

A vastagság mellett a rajzlap felülete a másik fontos tényező. Amennyiben grafittal vagy színes ceruzával szeretnél alkotni, mindenképp DIPA lapot, azaz sima felületű műszaki rajzlapot válassz. Ez bírja a strapát és könnyű vele dolgozni is.
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek