Megjelent: 4 hete

Petíciót indítottak a tanárok, hogy zárják be az iskolákat

A petíciót eddig több mint 500-an írták alá.

Október 28-án indították el azt az online petíciót, amiben arra kérik a kormányt, hogy az egyetemek, főiskolák, középiskolák és az általános iskolák felső tagozatainak ismételt bezárásával akadályozza meg a koronavírus terjedését.

Függesszék fel a személyes oktatást a felsőoktatási intézményekben és középiskolákban, valamint az általános iskolák felső tagozatában, az alsósok számára pedig biztosítsanak megfelelő biztonságú oktatást, amennyiben számukra nem megfelelő a digitális tanrend! Tisztelettel, de határozottan kérjük, hogy haladéktalanul tegyék meg a szükséges lépéseket diákjaink, tanáraink és családjaik életének megóvása érdekében, mivel a járványhelyzet jelen alakulása ezt indokolja!” - olvasható a petíció szövegében, amit eddig közel 5 ezren írtak alá.

Mint korábban írtuk, a Pedagógusok Szakszervezete felmérése szerint a tanárok háromnegyede nem érzi magát biztonságban az iskolákban.

fotó: pixabay
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Munkaruhát, veszélyességi pótlékot és 100 ezer forintos támogatást javasolnak a tanári szervezetek

A tanári szervezetek egyetértenek a járvány miatti szigorításokkal, de újabb javaslatokat fogalmaztak meg. Teljes cikk

További szigorításokat követel az oktatásban a Pedagógusok Szakszervezete

A szakszervezet javasolja, hogy az általános iskolák ötödik évfolyamától vezessék be a hibrid oktatást. Teljes cikk

Oktatási szünetet rendeltek el a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Az NKE rektora pénteken tesz javaslatot arra, hogy online is lehessen majd vizsgázni. Teljes cikk