Megjelent: 13 éve

Problémát okoz a cégeknek az internetutalvány

A béren kívüli juttatások törvényi szabályozásának év eleji változásakor az internet juttatás kiadásánál szigorítottak a legtöbbet. A tavaly még korlátlanul és adómentesen adható juttatás 2011-től havi 5.000 forintos korláttal és 19,04 százalékos munkáltatói teherrel adható. Ez nem okozna nehézségeket, ha a juttatás kiadásának törvény által leírt módja nem adna plusz feladatokat a munkáltatóknak.

images

Ezt mutatják az elmúlt hetekben lezajlott Nagy Cafeteria Audit tapasztalatai. Az országjáró képzéssorozaton a cafeteriatrend.hu csapata az Edenred Magyarország Kft. és a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. támogatásával 74.203 munkavállaló cafeteria rendszeréről konzultált az őket foglalkoztató munkáltatókkal.

Bár a résztvevők előszeretettel alkalmazzák 2011-ben is a kedvező adózású juttatásokat, az internet kezelése azonban idén feladja a leckét. Különösen azokat érinti a probléma, akik tavaly az adminisztrációt kímélő elektronikus internet utalványt használták - hívja fel a figyelmet Fata László cafeteria szakértő.

2011-ben az internet utalvány alkalmazásánál is számlákkal kell igazolni a dolgozói felhasználást, melyre a kiadástól számított három hónap áll rendelkezésre.

A megvalósításnál a legkomolyabb gond akkor jelentkezik, ha például a januárban kiadott internet utalványról (mely után a munkáltató már február elején megfizeti a kedvező adót), 3 hónap múlva kiderül, hogy nem áll rendelkezésre a számla fedezetként. Ebben az esetben sajnos át kell minősíteni ezt a juttatást, így az adófizetési kötelezettség mellett jelentős plusz adminisztrációs teher keletkezik.

Fata László a Nagy Cafeteria Auditon elhangzott előadásában azt javasolta a résztvevőknek, hogy saját szabályzatukkal kezeljék ezt a helyzetet. Ebben a dokumentumban jól rögzíthető, hogy az év további internet utalványainak kiadási feltétele az előző felhasználásról szóló számlák leadása. Így az érintett munkavállalók is saját bőrükön érzik a számla leadásának fontosságát.
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek